• Καλώς σας βρήκα!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #93883  από Vassie
 Παρ Αύγ 16, 2013 1:08 pm
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και επίσημα! Και λέω επίσημα διότι παρακολουθώ καιρό το forum αλλά πρωτού συστηθώ ήθελα να ¨κάτσουν¨ λίγο τα πράγματα μέσα μου. Είμαι η Βάσω, 26 ετών και … είμαι καλά! Να διευκρινίσω βέβαια, για να μην υπάρξουν και παρεξηγήσεις, πως ΔΕΝ έχω διάγνωση ΣΚΠ τουλάχιστον μέχρι τώρα. Για να μην πολυλογώ λοιπόν όλα άρχισαν από απλό πόνο και αδυναμία στο χέρι. Ψάχνοντας το λίγο καταλήξαμε στο να έχω στο βιογραφικό μου μια καθαρή μαγνητική εγκεφάλου, μια μαγνητική αυχένα με μια ενεργή εστία και ένα ηλεκτρομυογράφημα το οποίο μιλάει για απονεύρωση. Όλα αυτά λοιπόν με κάνουν υποψήφια για απομυελινωτικό νόσημα. Επιπλέον πριν 7-8 μήνες πέρασα και μια πάρεση προσωπικού νεύρου.

Βλέποντας τα αποτελέσματα σήμερα ο νέος νευρολόγος (ναι πριν καν αρχίσω με την πρώτη νευρολόγο την άλλαξα κιόλας λογω ασυμφωνίας χαρακτήρων για να το θέσω ευγενικά) μου πε πως θα πρέπει να κάνουμε εισαγωγή στο νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις, όχι μόνο για να διευκρινιστεί καλυτέρα το θέμα αλλά γιατί κάπως μπακαλίστικα αλλού δείχνει να χω το πρόβλημα και αλλού έχω εστία. Επιπλέον ακόμη παλεύω με την πάρεση προσωπικού αλλά στην μαγνητική εγκεφάλου δεν φαίνεται απολύτως τίποτα. Μέσα σε αυτές τις εξετάσεις θα ναι και αυτή με το εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Διαβάζοντας όλα αυτά εδώ μέσα αλλά και σε άλλα σαιτ ήταν μια εξέταση που δεν ήθελα να κάνω αλλά τώρα έχω μπερδευτεί. Ακόμη δηλαδή είμαι ψιλό αρνητική στην ιδέα, αλλά δεν ξέρω τώρα μπερδεύτηκα. Μου εξήγησε φυσικά πως μπορεί να χω διάγνωση μετά τις εξετάσεις, μπορεί όμως και όχι. Όπως και το ότι μπορεί να χρειαστεί προφυλακτική αγωγή… ναι…. εδώ γελάμε! Εκεί που νόμισα πως είχαν μπει λίγο σε σειρά οι σκέψεις κλπ κλπ, σα να τα ξανάχασα λιγάκι! Όχι πανικός και τέτοια, απλά να… είναι αυτό το σταυροδρόμι που δεν ξέρω ποιον δρόμο να διαλέξω!

Όπως και να χει ευχαριστώ no 1 που με ακούσατε και ευχαριστώ no 2 διότι διαβάζοντας εδώ το forum πήρα δύναμη (μακάρι να μπορούσα να το ανταποδώσω) και οοοοτι και να γίνει όπως είπα και στην αρχή θα είμαι καλά!
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #93891  από Tania
 Παρ Αύγ 16, 2013 9:15 pm
Γεια σου vassie! Κάπως έτσι είμαι κι εγώ,με μια εστία στον αυχένα, χωρις όμως συμπτώματα...Δεν έχω κάνει τιποτε άλλο,ούτε άλλη μαγνητική από περυσι, ούτε ΕΝΥ. Μαλλον θα ξανασχοληθω αν και οταν αποκτησω συμπτώματα.Να μην αγχώνεσαι για μικροπράγματα,όσο μπορείς υγιεινή διατροφή και μπανακια στη θάλασσα!Να βρεις έναν γιατρό που θα σου ταιριάζει και πιστεύεις ότι μπορεί σε βοηθησει στην προσπάθεια μας για μια καλή ποιοτική από όλες τις απόψεις ζωή.Να εχεις- έχουμε δυναμη, :greetings-waveyellow:
 #93892  από billios
 Παρ Αύγ 16, 2013 9:17 pm
Να διαλεξεις τον δρομο που εσυ θα αποφασισεις και να εισαι προθυμη να αναλαβεις και την ευθηνη της αποφασης αυτης.
Αφου ρωτησεις και εχοντας διαβασει οτι μπορεις ,σιγουρα θα γυρει προς καποια κατευθηνση η ζυγαρια,τα παντα ειναι αιολα,μπορει να υπαρχουν καποια πραγματακια που στατιστικα εχουν προσφερει μια σχετικη συντηρηση και θα τα βρεις εδω μεσα.
Υπαρχουν πολλες μαχες να δωσουμε μεχρι να τελειωσει ο πολεμος.
 #93895  από Κωνσταντίνα
 Παρ Αύγ 16, 2013 9:45 pm
Vassie έγραψε:.............................................................................................................

Βλέποντας τα αποτελέσματα σήμερα ο νέος νευρολόγος (ναι πριν καν αρχίσω με την πρώτη νευρολόγο την άλλαξα κιόλας λογω ασυμφωνίας χαρακτήρων για να το θέσω ευγενικά) .....................................................................................................................................
:eusa-dance: δε σε φοβάμαι, ξέρεις τι θέλεις, τι ζητάς και τι να περιμένεις...........
Είσαι σε καλό δρόμο και δείχνεις ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου.
Καλή τύχη :romance-kisscheek:
 #93942  από Vassie
 Δευ Αύγ 19, 2013 11:08 am
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Κωνσταντίνα μου δεν νομίζω πως είμαι τόσο δυναμική (αλλά που θα μου πάει θα γίνω) απλά προσπαθώ να το βλέπω λίγο πιο λογικά και ήρεμα το θεματάκι (όσο γίνεται δηλ.). έφαγα το πρώτο χαστούκι με την πάρεση προσωπικού που κυρίως οι γιατροί μου φόρτωσαν πολλά ψυχολογικά :sad-pacing: λες και από μόνη δεν μπορούσα να τα δημιουργήσω :scared-eek: !! Το γεγονός πως ¨ανέβαλα¨ την ανάρρωση στην πάρεση γιατί ασχολούμουν μόνο με αυτό το δεινό που μου λαχε (ναι ήμουν drama queen τότε), λέει πολλά! αν την έχω τελικά την σκπ ή ακόμη και να την παρουσιάσω αργότερα δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να θεραπευτώ. Επομένως υστερίες για το κακό που με βρήκε δεν έχουν νόημα, χώρια που επιβαρύνουν ψυχολογικά και όχι μόνο αλλά σπαταλάς τελικά δυνάμεις-σκέψεις σε κάτι που δεν αλλάζει. Προσπαθώ να σκέφτομαι το επόμενο βήμα.

Αυτά! Δύναμη και ψυχραιμία σε όλους! :romance-caress:
 #93947  από anty
 Δευ Αύγ 19, 2013 3:01 pm
Καλημερα και απο εμενα. Η αλήθεια ειναι και εγω οταν μου ειπαν οτι πρεπει να κανω την εξεταση ΕΝΥ μου ειχε πει η νευρολογος οτι αν θα βγει θετικη θα πρεπει να ξεκινησω κατι ενεσεις (τοτε δεν μου ειχαν πει ακομα την διαγνωση γιατι την ψαχναμε...)
Οποτε οταν βγηκαν τα αποτελεσματα και η εξεταση ηταν αρνητικη ειχα μεγαλη χαρα...
Ελα ομως που τοτε η νευρολογος μου αλλαξε το τροπαριο και μου ειπε οτι ειναι καλο να ξεκινησω θεραπεια (τοτε ειχα και την διαγνωση αφου την ανακαλυψα απο το ιντερνετ), οποτε να σου πω την αληθεια δεν εχω καταλαβει γιατι αυτη η εξεταση ειναι τοσο σημαντικη....
Παντως αυτο που εχω να προτεινω ειναι οτι καλο ειναι τα συμπτωματα που εχεις να τα καταπολεμησεις μάλλον με κορτιζόνη για να σου φυγουν και αν ξαναερθουν τοτε ξεκινα παλι να κανεις εξετασεις.

Εμένα το πρωτο συμπτωμα ηταν μουδιασμα ελαφρυ στο δεξι ποδι. Η νευρολόγος τοτε μου ειπε οτι μάλλον ειναι μυελίτιδα και μου εγραψε να κανω μαγνητικη στην σπονδυλικη στηλη (ειχε επισης ζητησει απο τον ακτινολογο να μου βγαλει και μια φωτο από τον εγκεφαλο)
Οντως υπήρχε μια ενεργη εστια στην σπονδυλικη στηλη, οπου αυτη προκαλουσε το μουδιασμα. Οσον αφορα το κεφαλι μου ειπε οτι ηταν καθαρη (ψεμματα ομως γιατι μετα απο 2,5 χρονια που ειχα αλλα συμπτωματα και αλλαξα νευρολογο μου ειπε οτι φαινοντουσαν καποιες εστιες..)
 #93952  από Vassie
 Δευ Αύγ 19, 2013 8:17 pm
Θέλω να πιστεύω πως στον εγκέφαλο πράγματι δεν έχω εστία, γιατί λόγω του ότι πέρασα πάρεση προσωπικού, ο γιατρός κοίταξε ιδιαιτέρως προσεκτικά και πολλές φορές τις mri. Βέβαια κακές γλώσσες λεν πως οι πολλοί γιατροί δεν ξέρουν να διαβάζουν καλά τις μαγνητικές!! :scared-shocked: Ελπίζω να μην έπεσα στην περίπτωση!

Πράγματι αυτό που σκέφτηκα και γω ήταν η κορτιζόνη, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν μου το χει προτείνει. Για την ώρα απλά περιμένω να κανονίσουμε την εισαγωγή για τις εξετάσεις. Να δούμε τι θα δούμε και εκεί!