10 χρόνια με ms, 6 χρόνια διαγνωσμένη και με θεραπεία copaxone. Εκτός από κάποια μικροπροβλήματα, η γενική μου κατάσταση ήταν άριστη (να σκεφτείτε, κατέβαινα τις σκάλες τρέχοντας,φορώντας τακούνια! Ήμουν πρωτοχορεύτρια σε χορευτικό...!) Στην περσινή μαγνητική, ο γιατρός διέβλεψε την έναρξη κάποιων νέων εστιών και μου πρότεινε αλλαγή θεραπείας (από το copaxone στο χάπι). Αρνήθηκα, και έτσι πέρασε άλλος ένας χρόνος με τη φυσική μου κατάσταση εξίσου καλή, μη πω και καλύτερη. Μέχρι που..., μια μέρα του Ιουνίου, ξύπνησα, έχοντας χάσει όλη την αριστερή μου πλευρά (χέρι, πόδι,κεφάλι). Ο γιατρός μού είπε οτι δεν είναι ώση κι ότι θα περάσει μόνο του. Ύστερα από ένα μήνα κι αφού τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, επισκέφτηκα άλλο γιατρό, ο οποίος μου 'κανε τριήμερο σχήμα και συνέχισα με mentrol. Εχουν περάσει τρεις εβδομάδες και δεν είδα καμία βελτίωση, μερικές μέρες έχω και επιδείνωση! Προχθές έκανα μαγνητική. Το πόρισμα: μια νέα εστία και μάλιστα ενεργή!
Και το ερώτημα:η κορτιζόνη δεν κατάφερε να κλείσει καθόλου τη φλεγμωνή;
Υπάρχει περίπτωση να ενεργήσει αργότερα; Μήπως χρειαστεί να ξανακάνω;
Απ' ό,τι διαβάζω στο forum, οι περισσότεροι από εσάς έχετε δει κάποια βελτίωση μετά από χορήγηση κορτιζόνης. Εγώ τίποτε. Σαφώς και δεν έχω την ουτοπία να επανέλθω στην πρότερή μου κατάσταση, αλλά τουλάχιστον να γλίτωνα ένα χέρι, ένα πόδι, κάτι τελοςπάντων!
Και το ερώτημα:η κορτιζόνη δεν κατάφερε να κλείσει καθόλου τη φλεγμωνή;
Υπάρχει περίπτωση να ενεργήσει αργότερα; Μήπως χρειαστεί να ξανακάνω;
Απ' ό,τι διαβάζω στο forum, οι περισσότεροι από εσάς έχετε δει κάποια βελτίωση μετά από χορήγηση κορτιζόνης. Εγώ τίποτε. Σαφώς και δεν έχω την ουτοπία να επανέλθω στην πρότερή μου κατάσταση, αλλά τουλάχιστον να γλίτωνα ένα χέρι, ένα πόδι, κάτι τελοςπάντων!