• ψυχραιμιιιιιιααααα.......

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #93535  από desie manous
 Τρί Ιούλ 30, 2013 7:24 am
καλημερα σε ολους,διαγνωστηκα το νοεμβριο του 12 αλλα ειχα συμπτωματα που αγνοουσα απ το09.μουδιασματα,πιασιματα τετοια.φοβαμαι,ανησυχω.εχω ηδη παρει 10γρ.κορτιζονης μεσα σε 6 7 μηνες.μουδιασα παλι.δε θελω αλλη κορτιζονη.δε φτανει που υποφερω καθε βδομαδα με το αβονεξ;υπαρχει περιπτωση να υποχωρησουν απο μονα τους τα συμπτωματα;τι να κανω;βοηθειααααα....
 #93536  από Γιάννης
 Τρί Ιούλ 30, 2013 10:21 am
Γεια σου κορίτσι, τα πράγματα είναι πάααααρα πολύ απλά, αν αντέχονται τα συμπτώματα κάνεις το κουνέλι και κάποια στιγμή θα περάσουν, αν δεν αντέχονται πας για κορτιζόνα και κάποια στιγμή θα περάσουν. Ρωτάς και το γιατρό σου (θα σου πει ότι η κορτιζόνα αντιμετωπίζει τις φλεγμονές) αλλά το να μην επιβαρύνεσαι τζάμπα με κορτιζόνα απλά το αποφασίζεις και του το ανακοινώνεις, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να το ξέρει.
Υπομονή, να ξέρεις ότι η αυξημένη ζέστη, υγρασία αλλά και το κρύο το χειμώνα αυξάνουν την ένταση των συμπτωμάτων.
 #93538  από desie manous
 Τρί Ιούλ 30, 2013 12:29 pm
ευχαριστω πολυ για τιςσυμβουλες εκτιμω πολυ το γεγονος οτι μπορω να μιλω με ανθρωπους που με καταλαβαινουν.μου φευγει το βαρος... :greetings-waveyellow:
 #93540  από Φαίδρα
 Τρί Ιούλ 30, 2013 12:41 pm
Καλως ήρθες desie manous :greetings-waveyellow:
Συμφωνώ κι εγώ με τον Γιάννη. Οι ώσεις (αν είναι ώση) περνάνε από μόνες τους, με τη κορτιζόνη περνάνε πιο γρήγορα. Είναι δική σου επιλογή, ανάλογα με τις αντοχές σου. Κρίμα που δε σε βοηθάει η ιντερφερόνη. Να το πεις αυτό στον ιατρό σου, μήπως και σου αλλάξει θεραπεία ή στη κόψει. Αν είναι να κάνεις υποτροπές και να έχεις και τις παρενέργειες της avonex..... :sad-roulette:

Πάντως πριν πάρεις κορτιζόνη, η συμβουλή μου είναι αν είναι μούδιασμα και δεν έχεις πόνο, ζαλάδες ή κάτι άλλο ενοχλητικό, να περιμένεις μήπως και τη γλιτώσεις.
Καλή δύναμη όπως και να έχει, και θα περιμένουμε τα νέα σου :romance-kisscheek:
 #93544  από eleni80
 Τρί Ιούλ 30, 2013 6:34 pm
Γεια και απο εμενα :greetings-waveyellow: ..ειμαι νεο μελος..Ελενη..Εχω την νοσο 9μιση χρονια αλλα ολα καλα ευτυχως..μια ωση σε ολο αυτο το διαστημα..σε ενα μηνα μπαινω στο χαπι..χαιρομαι που βρηκα τη σελιδα αυτη..ειναι δυσκολο να συζητας με ανθρωπους που δεν κατανοουν.. :sad-roulette:
 #93548  από desie manous
 Τρί Ιούλ 30, 2013 9:34 pm
δηλαδη φαιδρα μπορει να μην ειναι ωση;κ πως το ξερουμε αυτο;μονο με μαγνητικη;επισης θελω να σας πω οτι αβονεξ παιρνω τρεις μηνες κ ο δοκτορας μου ειπε οτι χρειαζεται χρονο για να πεις αν δουλευει η οχι....ισχυει αραγε αυτο;
 #93554  από Φαίδρα
 Τετ Ιούλ 31, 2013 1:25 am
eleni80 έγραψε:Γεια και απο εμενα :greetings-waveyellow: ..ειμαι νεο μελος..Ελενη..Εχω την νοσο 9μιση χρονια αλλα ολα καλα ευτυχως..μια ωση σε ολο αυτο το διαστημα..σε ενα μηνα μπαινω στο χαπι..χαιρομαι που βρηκα τη σελιδα αυτη..ειναι δυσκολο να συζητας με ανθρωπους που δεν κατανοουν.. :sad-roulette:
Καλησπέρα eleni80 Και καλωσήρθες :text-welcomewave:
Να σε ρωτήσω κάτι.. Αφού τόσα χρόνια είναι όλα καλά, χωρίς ώσεις και συμπτώματα, ο ιατρός σου δηλαδή σε έβαλε σε ιντερφερόνη με μια μόνο ώση; :scared-eek: (Διάβασα και το άλλο σου ποστ που το αναφέρεις) Το θυμάμαι που μου το πρότειναν τότε όταν είχα διαγνωστεί κι εμένα, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική. Και δεύτερον, αφού πας καλά με την ιντερφερόνη, με ποιά δικαιολογία θέλει να σε βάλει στο χάπι; Σου εξήγησε τις διαφορές;
Έχεις δίκιο πάντως, όπως είπε και η desie manous, είναι μεγάλο πράγμα να συνομιλείς με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και να ανταλλάσεις εμπειρίες :romance-grouphug:
Εύχομαι να πάνε όλα καλά τελικά. Διάβασε κι εδώ στο φόρουμ, ενημερώσου, θα βρεις μαζεμένα όλα τα ποστ για το χάπι εδώ

desie manous έγραψε:δηλαδη φαιδρα μπορει να μην ειναι ωση;κ πως το ξερουμε αυτο;μονο με μαγνητικη;επισης θελω να σας πω οτι αβονεξ παιρνω τρεις μηνες κ ο δοκτορας μου ειπε οτι χρειαζεται χρονο για να πεις αν δουλευει η οχι....ισχυει αραγε αυτο;
desie manous δεν ξέρω αν είναι ώση ή όχι. Ξέρω πως στο παρελθόν τύχαινε και είχα μουδιάσματα που δεν ήταν ώση και περνούσαν μόνα τους. Αλλά ενδέχεται να είναι διαφορετικά από τα δικά σου.. Επίσης δεν ξέρω πόσο χρόνο κάνει να "πιάσει" η avonex. :( Ελπίζω να σου απαντήσει και κάποιος άλλος να σε βοηθήσει περισσότερο :greetings-waveyellow:
 #93558  από fillcinefil
 Τετ Ιούλ 31, 2013 2:18 am
Αυτή τη φορά, Εικόνα.
 #93576  από Dimitris-56
 Τετ Ιούλ 31, 2013 10:48 pm
Έχον δίκιο οι όλοι σε αυτά που σου έγραψαν ηρέμησε και όλα θα πηγαίνουν καλύτερα