• ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΠΑ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #93133  από Demi_1984
 Δευ Ιούλ 15, 2013 8:15 pm
Καλησπερα..Εδω και 2 χρονια εχω σκπ και ειχα περασει β επιτροπη και μου εβγαλαν ποσοστο αναπηριας 75%..50% για σκπ και 25% για τον διαβητη..Μου ειπαν οτι δε δικαιουμε καποιο επιδομα..Εγω θα ξανακανω αιτηση οταν περασουν 6 μηνες μου ειπαν..Τι πρεπει να γραψω μεσα στην αιτηση???Γιατι μου ειπαν οτι δεν ηταν σωστη και γι'αυτο δε πηρα τιποτα...Γνωριζει καποιοσ να μου πει??Ευχαριστω...
 #93466  από LL--MM
 Παρ Ιούλ 26, 2013 10:27 pm
Demi_1984 έγραψε:Καλησπερα..Εδω και 2 χρονια εχω σκπ και ειχα περασει β επιτροπη και μου εβγαλαν ποσοστο αναπηριας 75%..50% για σκπ και 25% για τον διαβητη..Μου ειπαν οτι δε δικαιουμε καποιο επιδομα..Εγω θα ξανακανω αιτηση οταν περασουν 6 μηνες μου ειπαν..Τι πρεπει να γραψω μεσα στην αιτηση???Γιατι μου ειπαν οτι δεν ηταν σωστη και γι'αυτο δε πηρα τιποτα...Γνωριζει καποιοσ να μου πει??Ευχαριστω...
Καλώς όρισες. Βασικά εξαρτάται από τα χαρτιά που σου έδωσαν οι γιατροί και το τί λένε μέσα: Το είδος του διαβήτη, τη βαρύτητα της σκπ και τις όποιες επιπλοκές στη μια και την άλλη αναπηρία: Τωρα πλέον υποτίθεται ότι δεν υπάρχει "πρωτεύουσα" και "δευτερεύουσα" πάθηση όσον αφορά στην ποσοστιαία καταμέτρηση. Για την καταγραφή απ'τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας, όμως, υπάρχει. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να σου δώσουν τα ΚΕΠΑ λιγοτερο ποσοστο απ'όσο προβλέπεται για την καθεμία απο δαύτες... για να μην έχεις 120% με τις δύο και βάλε... :o :o :o

Διάβασε όσα έχουν αραδιαστει εδώ για τη βαρύτητα της σκπ και στείλε μου ΠΜ για τα υπόλοιπα... :greetings-waveyellow:

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #93523  από Demi_1984
 Δευ Ιούλ 29, 2013 7:57 pm
Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου...Και στις δυο παθησεις εχω επιπλοκες..Εχω ΣΔ τυπου 1 εδω και 13 χρονια..Απεκτησα και την ΣΚΠ και ηρθαν τα πανω κατω ατην ζωη μου!
Οταν εκανα την αιτηση για να περασω πρωτη φορα Κεπα μου ειπαν να γραψω μεσα για "επιδομα παραπληγιας"αλλα ηταν λαθος!!Τωρα που σε λιγο καιρο θα ξανακανω αιτηση τι πρεπει να γραψω??Τις επιπλοκες που εχω απο ΣΚΠ ειναι ολη η δεξια μερια..Ποδι,χερι και ματι και αρκετες εστιες σε αυχενα και κεφαλι.....Ειμαι απο επιτροπη σε επιτροπη και εχω πελαγωσει λυγο..Τωρα τρεχω για τον διαβητη και τις επιτροπες του!Η καθε σας βοηθεια ειναι πολυτιμη για μενα...Ευχαριστω....
 #93524  από Π.Μ79
 Δευ Ιούλ 29, 2013 9:42 pm
Όταν πας να αιτηθείς πάλι στο ΚΕΠΑ, θα αιτηθείς για όλα:

1) Παραπληγικό επίδομα.
2) Για εφορία.
3) Για ΟΑΕΔ.
4) Για επίδομα κίνησης κλπ.
5) Για το επίδομα διαβητικού. (είναι καινούριο και είναι 300 ευρώ το μήνα).

Στην αίτησή σου, θα γράψεις ότι πάσχεις και από τις 2 ασθένειες και θα πρέπει να ζητήσεις να παρίστανται στην εξέτασή σου γιατροί και απ'τις δύο ειδικότητες.

Θα πάρεις ποσοστά αναπηρίας και απ'τις 2 ασθένειες, αλλά συνολικά θα έχεις υψηλό ποσοστό.

Μην τους χαριστείς σε καμία περίπτωση και βέβαια μην ακούσεις αν σου πετάξουν βλακείες του στυλ, 'δε δικαιούσαι αυτό, δε δικαιούσαι εκείνο'.