Προς υπόλοιπα μέλη του φόρουμ :Το ότι αναφέρω σε ένα φόρουμ με άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα τα κατορθώματά  μου, είναι όπως καταλαβαίνετε για να σας δώσω ελπίδα και αισιοδοξία , υπάρχουν περίοδοι που την έχω περάσει στο κρεβάτι , υπάρχουν περιόδοι δύσκολοι , είμαι δικός σας δεν είμαι υγιής, αλλά υπάρχει φως στο τούνελ. Εχω κάνει την αποσταση από το σπίτι στον φυσιοθεραπευτή 1 ώρα με τα πόδια , την έχω κάνει όμως και 5 λεπτά με τα πόδια !!!!!!!!!!! Αισιοδοξία και όμορφες σκέψεις , πρέπει να το παλέψουμε , δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά !!! 

Να πω και γω τη γνώμη μου σαν παλιός φορουμιτης . Κατ αρχήν συμφωνώ με τον Costa  στο ότι εδώ μέσα δεν πρέπει να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν γιατί ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι γιατί έχουμε όλοι το ίδιο πρόβλημα , άλλος σε μεγαλύτερο άλλος σε μικρότερο βαθμό . Πολλές φόρες βλέπω άτομα να τσακώνονται λες και έχουν να κερδίσουν κάτι αν περάσει η γνώμη τους , λες και θα έχουν κάποιο οικονομικό κέρδος , η λες και είναι επιστήμονες σε κάποιο επιστημονικό συνέδριο . Costa  συνάδελφε ( στο ψαροτουφεκο ) ΜΟΝΟ σε αυτό συμφωνώ μαζί σου . Δεν συμφωνώ στο ότι πρέπει να τα λέμε όλα ωραία και καλά , και να βάζουμε και χαρούμενες φατσουλες , γιατί αν ήταν όλα τοοοοσο ωραία και καλά , δεν θα ήμασταν γραμμένοι σε αυτό το φόρουμ , και δυστυχώς πρέπει να διαβάζουμε και τις γνώμες αυτές που δεν μας αρέσουν (Π.Μ79 ) γιατί αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε σε αυτό το φόρουμ . 
Εγώ προσωπικά κλείνω και συμφωνώ με τον Π.Μ79 στο ότι η ΣΚΠ είναι μια ζαριά , αλλά και με τη γνώμη του για τα φάρμακα , παρότι καθένας μιλαει αναλόγως την κατάσταση που είναι αυτός . 
Εγώ έκανα avonex  για 7 χρόνια και δεν είχα καμία υποτροπή . Το έκοψα για 6-7  μήνες και άρχισαν οι υποτροπές , και μετά άρχισα το copaxon  , το οποίο συνεχίζω μέχρι και τώρα , στα 11 χρόνια συνολικά που έχω την ασθένεια και δεν έχω πολλές υποτροπές , και σε καλή κλινική κατάσταση , αλλά πάντα νιώθω ότι η ασθένεια σιγά σιγά εξελίσσετε . Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει αν δεν άρχιζα το copaxon  και συνέχιζα να μην παίρνω καμία αγωγή , ίσως να ήμουν τα ιδία με τώρα , ίσως να ήμουν και χειρότερα ….
Όμως Π.Μ79 θα σε ρωτήσω κάτι , εσένα που δεν πιστεύεις στα φάρμακα . 
Έχεις την ασθένεια και έχεις μπει σε μια αγωγή και βλέπεις σε σχέση με άλλους που δεν ακολουθουν καμία αγωγή ότι εσύ πας καλύτερα . Ακόμη και αν δεν πιστεύεις στα φάρμακα τι κάνεις , σταματάς την αγωγή επειδή δεν την πιστεύεις ; Θα το ρίσκαρες ; Η θα έλεγες ότι συνεχίζω με αυτό που παίρνω να κρατιέμαι όσο μπορώ καλύτερα , και αν βρεθεί κάτι άλλο που αποδειγμένα βοηθά περισσότερο , τότε το αλλάζω ;
Αυτά , μάλλον τελικά είμαι ποιο κοντά στα λεγόμενα της Κατερίνας !!!