• σταθεροποίηση με ιντερφερόνη

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #93439  από nanablue
 Πέμ Ιούλ 25, 2013 9:42 pm
Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να με ενθαρρύνετε λίγο.
Κάνω avonex εδώ και 1 χρόνο και είχα 2 επεισόδια κατά τη διάρκεια της θεραπείας, 1 μεγάλο και ένα μικρό. Θέλω να μου πείτε αν ήσασταν κι εσείς στην αναμονή της σταθεροποίησης και θέλω να ξέρω αν μετά θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Αν τα κατάλοιπα θα βελτιωθούν και γενικώς αν θα σταματήσω να το έχω συνέχεια στο μυαλό μου..

:?
 #93450  από marian77
 Παρ Ιούλ 26, 2013 10:09 am
Αγαπητή Νάνα καλημέρα!!!
Η ιντερφερόνη είναι πρώτης γραμμής θεραπεία.Η λειτουργεία της είναι να περιορίζει τις υποτροπές.Βέβαια εαν ο γιατρός σου κρίνει βέση της κλινικής σου εικόνας (υποτροπές mri etc) ότι δεν σε καλύπτει θα σου αλλάξει και αγωγή.Συνήθως αυτό γίνεται απο όσο ξέρω όταν υπάρχουν επεισόδεια σύντομα και κοντά το ένα στο άλλο.Βέβαια δεν αποτελεί και πανάκεια.
Όσο τα επεισόδεια δεν αφήνουν κουσούρια, τότε είμαστε οκ :whistle: Κάμια ιντερφνη και κανένα φάρμακο δεν είναι στο 100% θεωρητικά μειώνουν τις υποτροπές.
Εγώ θα σε συμβούλευα να έχεις καλή ζωή, καλή διατροφή και no stress!!!!!! Τα λέω για να τα ακούω μαζί με σένα και γω.......5 μήνες μαζί με την ms + avonex.

:romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #93453  από marian77
 Παρ Ιούλ 26, 2013 10:49 am
Γενικά σε τι κατάσταση είσαι? με την αβονέξ πως τα πάς σου κάνει τα γνωστά;;αυτή τη στιγμή που σου γράφω είμαι υπο....την επίρρεια (χθές έκανα) και δεν μπορώ να σύρω την αρίδα μου..ευτυχώς εχω υποπόδιο στη δουλειά. :eusa-dance:
 #93465  από nanablue
 Παρ Ιούλ 26, 2013 9:33 pm
Σε γενικές γραμμές είμαι ΟΚ. έχω 3 χρόνια ms αλλά τον τελευταίο χρόνο κάνω avonex επειδή γέννησα και μετά από 1 χρόνο ξεκίνησαν επεισόδια (μικρά). Με την avonex είδα διαφορά όσων αφορά τις ενοχλήσεις. Συνήθισα και βρήκα τη χρυσή τομή στο πότε την κάνω, τί να παίρνω για να μην σέρνομαι. Δοκίμασε τα brufen, πραγματικά με βοήθησαν πάρα πολύ. μέχρι στιγμής είχα 2 επεισόδια (μετά τις avonex) το 1ο ήταν μεγάλο, ίλιγγος διπλοποία και δεν θυμάμαι τι άλλο, το 2ο απλώς θόλωσε λίγο το μάτι και πιάσιμο στο μπούτι. έχω μια φίλη που κάνει 12 χρόνια avonex και μου λέει ότι τα πρώτα 2 χρόνια είναι ζόρικα αλλά μετά δεν καταλαβαίνεις πότε έχεις επεισόδιο και αυτό μου έδωσε θάρρος. σύντομα θα πάρω και την θεραπεία που ανακάλυψε ο γιατρός μου στην κύπρο η οποία υπόσχεται πολλά...
εσύ πως είσαι;
 #93473  από marian77
 Σάβ Ιούλ 27, 2013 8:22 am
Εγώ είχα ένα επεισόδειο πριν 5 μήνες σε όλο το δεξι πόδι και τότε κατάλαβα ότι κάτι τρέχει και πήγα κατευθείαν στο νευρολόγο της αδελφή μου! Ανησύχησα εξ΄΄αρχής διότι τη ριμάδα την έχω ζήσει μέσα απο την ξαδέλφη & την αδελφή μου. Είμαι καλά προς το παρόν.΄Που και που έχω καψίματα στα πόδια ή σαν να με ηλεκτρίζει ρεύμα και δισανεξία στη ζέστη.Με την αβονέξ τώρα αρχίζω και ηρεμώ δηλ μια κανω πυρετό μια δεν κάνω.Φαντάσου ότι η αδελφή μου κάνει 14 χρόνια και κάποιες φορές έχει και αυτή τα γνωστά συνοδευτικά..... :-D Να σου ζήσει το παιδάκι σου και όλα θα πάνε καλά για όλους μας!!!!!!!!Είναι σημαντικό που έχουμε ο ένας τον άλλο έστω και μέσα απο ένα φόρουμ.Ήμουν απο τις τυχερές διότι όταν έγινε η διάγνωση ήξερα και γνώριζα οπότε δεν έπεσα απο τα σύνενφα.Για αυτό λέω ότι το φόρουμ προσφέρει support σε όσους μπορεί να μην γνωρίζουν ή να είναι μπερδεμένοι ή απλά να θέλουν να επικοινωνήσουν την δική του περίπτωση. Είμαστε ό ένας για τον άλλο, και όλοι μαζί "ξορκίζουμε" την ms!!!!!!! :romance-kisscheek:
 #93493  από nanablue
 Κυρ Ιούλ 28, 2013 1:12 pm
Πραγματικά μου έδωσες μεγάλη δύναμη, ελπίζω να μου περάσει το πόδι μου και να μπορώ να τρέξω και πάλι, εσύ θα είσαι μια χαρά γιατί ξεκίνησες νωρίς τη θεραπεία. Η αδελφή σου πώς είναι; ελπίζω να είναι και αυτή καλά και να έχουν αποτέλεσμα οι avonex.
Ευχαριστώ για τις ευχές. :handgestures-salute:
 #93494  από marian77
 Κυρ Ιούλ 28, 2013 1:48 pm
Σίγουρα θα περάσει το πόδι σου μην ανυσηχείς.Και η αδελφή μου καλά είναι μετά πο τόσα χρόνια.Να προσέχεις και εδώ είμαστε!!! :romance-threesome: :romance-threesome:
 #93580  από desie manous
 Τετ Ιούλ 31, 2013 11:36 pm
ναναμπλου θα ηθελα να σε ρωτησω αν στα δυο περιστατικα που περιγραφεις ενω επαιρνες αβονεξ εκανες κ κορτιζονη.ειμαι κι εγω στο αβονεξ 3 μηνες κ εκανα μουδιασμα παλι.αυτο με αγχωσε γιατι σκεφτηκα τι στο καλο την παιρνω την ιντερφερονη;ο γιατρος μου ειπε θελει χρονο.εσενα τι σου ειπε;