• ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #66434  από Αναστάσιος
 Κυρ Ιαν 15, 2012 12:02 am
Καλησπερα σε ολους,

Χρειαζομαι την επειγοντως την βοηθεια σας, το ποδι μου το αριστερο το αισθανομαι πολυ κουρασμενο πιο συγκεκριμενα εχω παρατηρησει οτι οταν περπαταω πανω απο 10 λεπτα ή ειμαι ορθιος για αναλογο διαστημα στο αριστερο μου το ποδι συμβαινει μια περιεργη κατασταση δηλαδη το νιωθω απο την γαμπα κυριως και κατω παρα πολυ αδυναμο και οχι μονο αυτο μου ειναι παρα πολυ δυσκολο να περπατησω, να το κουνησω, ιδιως οταν ανεβαινω σκαλες ή κατεβαινω σκαλες ειναι πραγματικα ενας εφιαλτης. Με λιγα λογια αισθανομαι στο αριστερο μου ποδι ενα μουδιασμα, ενα πονο, το νιωθω παρα πολυ αδυναμο. Επισης οταν περπαταω ειναι σαν να περπαταω με ενα ξυλινο ποδι (οταν κουραζομαι) , η κινηση νομιζω οτι γινεται μηχανικα καθως επισης το ποδι μου το δεξι μπορω να το κουνησω παρα πολυ γρηγορα για πολυ ωρα αντιθετα το αριστερο μπορω να το κουνησω για 20" γρηγορα και μετα δεν μπορω ειναι σαν να σταματει ο εγκεφαλος να δινει εντολη.
Γνωριζετε πως να το αντιμετωπισω, υπαρχει καποιος που εχει παρουσιασει κατι αναλογο και πως το αντιμετωπισε; Υπαρχει καποια εξεταση που μπορω να κανω η οποια θα μου δωσει απαντησεις;
Μηπως η κορτιζονη θα με σωσει;
 #66442  από Γιάννης
 Κυρ Ιαν 15, 2012 10:43 am
Απλά να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί οι πτώσεις καραδοκούν, μπορεί σύντομα να εξαφανιστεί το σύμπτωμα
 #66443  από georgeand
 Κυρ Ιαν 15, 2012 11:40 am
Αναστάσιος έγραψε:Καλησπερα σε ολους,

Χρειαζομαι την επειγοντως την βοηθεια σας, το ποδι μου το αριστερο το αισθανομαι πολυ κουρασμενο πιο συγκεκριμενα εχω παρατηρησει οτι οταν περπαταω πανω απο 10 λεπτα ή ειμαι ορθιος για αναλογο διαστημα στο αριστερο μου το ποδι συμβαινει μια περιεργη κατασταση δηλαδη το νιωθω απο την γαμπα κυριως και κατω παρα πολυ αδυναμο και οχι μονο αυτο μου ειναι παρα πολυ δυσκολο να περπατησω, να το κουνησω, ιδιως οταν ανεβαινω σκαλες ή κατεβαινω σκαλες ειναι πραγματικα ενας εφιαλτης. Με λιγα λογια αισθανομαι στο αριστερο μου ποδι ενα μουδιασμα, ενα πονο, το νιωθω παρα πολυ αδυναμο. Επισης οταν περπαταω ειναι σαν να περπαταω με ενα ξυλινο ποδι (οταν κουραζομαι) , η κινηση νομιζω οτι γινεται μηχανικα καθως επισης το ποδι μου το δεξι μπορω να το κουνησω παρα πολυ γρηγορα για πολυ ωρα αντιθετα το αριστερο μπορω να το κουνησω για 20" γρηγορα και μετα δεν μπορω ειναι σαν να σταματει ο εγκεφαλος να δινει εντολη.
Γνωριζετε πως να το αντιμετωπισω, υπαρχει καποιος που εχει παρουσιασει κατι αναλογο και πως το αντιμετωπισε; Υπαρχει καποια εξεταση που μπορω να κανω η οποια θα μου δωσει απαντησεις;
δεν θελω να σε απογοητεύσω αλλα και αυτο ειναι ενα απο τα πολλα συμπτοματα και δεν θα περασει ........μαλων ????μυεικη αδυναμια ειναι ,εγω το παρουσιαζω στο δεξι ποδι το μονο που μπορεις να κανεις εναι γυμναστικη με ελαφρια βαρη ,εκγημναση του τετρακεφαλου και της ποδοκνημικης η να απευθυνθείς σε καποιο φυσιοθεραπευτή μην σε περνει απο κατω εχω το παρουσιαζω κατι χρονια αλλα το παλευω το ιδιο θα προτηνα και σε σενα οσο για την κορτιζονη θα σε κανει να νιοσεις καλλητερα θα σε ντομπαρει κατα καποιο τροπο αλλα δεν ειναι η λυση στο προβλημα ,αλλα εαν δεν το παλευεις συνενοεισου με τον γιατρο για λιγο μεντρολ αλλα και μετα το ιδιο θα ειναι .
πιστευω να μην σε απογοητευσα :handgestures-salute: αλλα δυστιχος ετσι ειναι πρεπει να μαθουμε να ζουμε με τα κολοσυμπτοματα της πουτα.....νας της σκπ .....και επηδει εισαι ακομα πολυ μικρος θα σου προτηνα να μην αλλαξεις κατι απο τις συνηθειες σου .......παν μετρο αριστον βεβαια...και φυσικα μακρια απο τον ΚΑΝΑΜΠΕ και την tv περπατημα γυμναστηκη κολυμπι κτλ
ΥΓ προσπαθεισε να κανεις την κινιση του βαδισματος βαζοντας πρωτο το ποδι που εχει το προβλημα και οχι αυτο να ακολουθει νομιζω οτι αυτο θα να γημναστει καλλητερα στο περπατιμα.και προσοχη οχι α :handgestures-salute: :handgestures-salute: γχος για το μελον και την καθημερινοτιτα ειναι οτι χειροτερο
 #66464  από kath
 Δευ Ιαν 16, 2012 12:00 pm
Καλημερα
Αδυναμια στο αριστερο ποδι εχω κ εγω κατα περιοδους.Το συμπτωμα μου κανει παρεα απο το 2008 οταν καθως περπατουσα στο δρομο μου συνεβη 2 η 3 φορες να 'φρακαρει' το ποδι μου.Λιγο αργοτερα θυμαμαι εκανα μαγνητικη κ μου ειχε δειξει εστια στον αυχενα.Πηρα κορτιζονη περασαν τα συμπτωματα αυτα κ απο τοτε που και που οταν εχει ζεστη,οταν κουραζομαι κλπ καταλαβαινω αδυναμια η πονο που μετα απο καποιες μερες περναει,ξαναεμφανιζεται ,ξαναπερναει κ ουτω καθεξης.
Γνωμη μου, ρωτησε τον γιατρο σου μηπως σου πει να κανεις μαγνητικη αυχενα η σου δωσει λιγη κορτιζονη.Μπορει κ να μη χρειαστει να κανεις τιποτα απο αυτα.
Επισης αν θελεις παρε πολυβιταμινες με συμπλεγμα β κυριως.Εμενα με εχουν βοηθησει παρα πολυ.Απο τοτε που τις παιρνω εχω καταλαβει μεγαλη διαφορα κ στο αριστερο ποδι κ γενικα.

Σου ευχομαι γρηγορα να εισαι καλυτερα
 #66582  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιαν 18, 2012 5:58 pm
Αναστάσιος έγραψε:Καλησπερα σε ολους,

:teasing-neener: Καλησπερα Αναστασιε :teasing-neener: Ενα παρομοιο κολπο, παρουσιασε το αριστερο ποδι μου, πριν λιγο καιρο !!!! Ξαφνικα, αρχιζε να ποναει ελαφρα και παρελυε, απο τη γαμπα και κατω !!!! Ευτυχως,μετα απο δυο-τρεις μερες, περασε !!! Δεν με ξαναθυμηθηκε :happy-bouncymulticolor: Γενικα, τα ποδια μου, κανουν διαφορα ναζια.....πολλες φορες την ημερα....!!!! Ομως, δεν ειναι μονιμα, φευγουν και ξαναερχονται !!! Ειναι ενοχλητικα, βεβαια, κι αν συνδυαστουν με τα μουδιασμενα πελματα, τις δυστονιες...κλπ... που δεν με εγκαταλειπουν ποτε,γινονται...ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ !!!!! Ομως, ανησυχω ΜΟΝΟ για τα μονιμα προβληματα !!! Αν, λοπον, δεν βλεπεις βελτιωση, καλα θα κανεις να μιλησεις με το γιατρο σου !!!! Ειπαμε.....οχι στην καταχρηση κορτιζονης,αλλα οταν την εχουμε αναγκη, δεν μπορουμε να κανουμε διαφορετικα !!!! :think: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ :romance-kisscheek:
 #66740  από Αναστάσιος
 Σάβ Ιαν 21, 2012 9:44 pm
Φιλε georgeand, ακολουθησα την συμβουλη σου και απεδωσε, δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου ή οντως γινεται κατι αλλα να πω την αληθεια δεν με νοιαζει και πολυ. Χωρις λοιπον να το εχω παρει ειδηση οταν περπατουσα ουσιαστικα εβαζα πρωτα το "καλο" ποδι και μετα ακολουθουσε και το αλλο. Πλεον τωρα βαζω πρωτα το αριστερο και πετα το καλο και δεν ξερω πως αλλα ειχε αποτελεσμα. Δεν ξερω πως θα σας φανει αλλα εγω θελω να το πω ανεβοκατεβαινα σκαλες μετα απο 3 μηνες χωρις να κρατιεμαι απο το πλαι, τις ανεβοκατεβαινα κανονικα και γρηγορα μετα απο τοσο καιρο.
Φιλε georgeand αν δεν μου το εγραφες δεν θα αλλαζε κατι να εισαι καλα.
 #93326  από nanablue
 Κυρ Ιούλ 21, 2013 9:54 pm
παιδιάαααα... έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, το πόδι μου είναι σαν ξύλινο βαρύ και μου φέρνει απίστευτη κούραση και ύπνο... παίρνω medrol αλλά ακόμα δεν είδα αποτέλεσμα. λέτε να μείνει έτσι; είμαι πολύ δραστήριος άνθρωπος και ασχολούμαι με πολλά αθλήματα, αλλά τις τελευταίες μέρες μόνο ύπνο..

:(
 #93345  από Dimitris-56
 Δευ Ιούλ 22, 2013 11:24 pm
Καλησπέρα Αναστάσιε και σε όλη την παρέα ακριβώς τα ίδια συμπτώματα συν
και την υπνηλία τώρα έχω αδυναμία και στα δύο πόδια και τοις πατούσες πήγα στον γιατρό και μου είπε να διώξω το άγχος ..
 #93355  από nanablue
 Τρί Ιούλ 23, 2013 1:39 pm
Αναστάσιε, παιδιά!

είμαι καλύτερα, το πόδι μου βελτιώθηκε και βρήκα μια πατέντα (δεν ξέρω για τους άντρες) με βοηθάνε τα ψηλά παπούτσια! κρατά το πόδι μου κλειδωμένο τεντωμένο να μην λυγίσει!
αυτά! xx

:lol:
 #93420  από fillcinefil
 Πέμ Ιούλ 25, 2013 2:00 am
Παιδιά μην ξεχνάτε, διανύουμε καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες (έρχετε και (ψιλο;)καύσονας). Είμαστε στο χειρότερο των συμπτωμάτων. Δροσιστείτε (ψυχθείτε καλύτερα) και όχι "έντονη" δραστηριότητα και στρεσάρισμα. Ναι στην άσκηση.
Καλοκαίρι είναι και θα περάσει. Μην αμελείτε μόνο, και είναι καμιά όση.