• ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #93176  από mango
 Τετ Ιούλ 17, 2013 12:04 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ FORUM. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΡΟ 6 ΜΗΝΩΝ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΣΤΑ 6/10 Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΡΩΣ ΣΤΑΘΕΡΗ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ Η ΑΝ ΕΜΕΙΝΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΡΓΗ ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΑΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΧΙ. ΤΙ ΕΙΘΙΣΤΑΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ; ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ EΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΕΚΑΤΟ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! :happy-bouncymulticolor:
 #93179  από sofia13
 Τετ Ιούλ 17, 2013 1:11 pm
Aπαντώ βάση της προσωπικής μου εμπειρίας.
Απώλεια 100% όρασης στο αριστερό μάτι, αλλά αποκαταστάθηκε πλήρως η όραση. Ηθελε το χρόνο
της και τις κορτιζόνες βέβαια , αλλά επανήλθε .....ευτυχώς.
 #93188  από mplearkouda
 Τετ Ιούλ 17, 2013 6:52 pm
Για την οπτικη νευριτιδα δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά προσωπικα μεχρι τώρα δεν έχω επανέλθει πλήρως από ώση καμία φορά παρά την κορτιζόνη..
Ένας γνωστός μου επίσης δεν επανήλθε πληρως από οπτική νευρίτιδα, παρά μόνο όταν πέρασε σε Tysabri. Τώρα απο οτι ξέρω το σταμάτησε, αλλά δεν ξέρω αν το σύμπτωμα που είχε στην όραση επανήλθε. Γενικώς από ότι κατάλαβα όπως υπάρχει περίπτωση να μην αναρρωσεις πλήρως από κάποιο επεισόδιο, υπάρχει και για την οπτική νευρίτιδα.
Ευχομαι να μην είσαι όμως σε αυτή την κατηγορία.
 #93193  από mango
 Τετ Ιούλ 17, 2013 9:03 pm
sofia13 έγραψε:Aπαντώ βάση της προσωπικής μου εμπειρίας.
Απώλεια 100% όρασης στο αριστερό μάτι, αλλά αποκαταστάθηκε πλήρως η όραση. Ηθελε το χρόνο
της και τις κορτιζόνες βέβαια , αλλά επανήλθε .....ευτυχώς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΣΟΦΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΚΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΟΥ;
 #93194  από mango
 Τετ Ιούλ 17, 2013 9:09 pm
mplearkouda έγραψε:Για την οπτικη νευριτιδα δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά προσωπικα μεχρι τώρα δεν έχω επανέλθει πλήρως από ώση καμία φορά παρά την κορτιζόνη..
Ένας γνωστός μου επίσης δεν επανήλθε πληρως από οπτική νευρίτιδα, παρά μόνο όταν πέρασε σε Tysabri. Τώρα απο οτι ξέρω το σταμάτησε, αλλά δεν ξέρω αν το σύμπτωμα που είχε στην όραση επανήλθε. Γενικώς από ότι κατάλαβα όπως υπάρχει περίπτωση να μην αναρρωσεις πλήρως από κάποιο επεισόδιο, υπάρχει και για την οπτική νευρίτιδα.
Ευχομαι να μην είσαι όμως σε αυτή την κατηγορία.

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ mplearkoyda ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΟΓΕΝΗ ΑΙΤΙΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΠ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΗΠΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.
 #93197  από sofia13
 Τετ Ιούλ 17, 2013 11:12 pm
mango, μετά 4-5 μήνες , 'αρχισα να βλέπω ακαθόριστα σημάδια και ....ασπρόμαυρα. Ημουν όμως
ήρεμη και μετά το εξάμηνο ξεκαθάρισαν αρκετά τα πράγματα. Στο οκτάμηνο νομίζω ότι επανήλθε η όραση , αλλά έμεινε ευαισθησία του τύπου να παθαίνω διπλοπίες συχνά .
Καλό κουράγιο και κυρίως μην άγχεσαι !
 #93198  από sofia13
 Τετ Ιούλ 17, 2013 11:16 pm
Επίσης ξέχασα να αναφέρω, ότι μετά τα 5νθήμερα ενδοφλέβια κορτιζόνης, συνέχιζα με χάπια κορτιζόνης για ενάμιση μήνα.
 #93200  από Μαρία
 Τετ Ιούλ 17, 2013 11:50 pm
πέρασα και γω πριν ενα μήνα οπτική νευρίτιδα μπηκα για 5ημερο σχημα κορτιζόνης και συνέχισα απο απο το στομα κορτιζόνη. Ωστόσο ενώ την δευτερη μερα ενδοφλεβιας μου πέρασε ο πονος στα ματια κατα την κινηση αριστερα δεξια μου έχει παρουσιαστεί εδω και καμια εβδομαδα πονοκέφαλος σε καθημερινή βάσει και πόνος στα μάτια οχι κατα την κινηση των ματιων αλλα μόνιμος πόνος ο οποίος χειροτερεύει οταν κοιτάω φως. Έχει συμβεί σε κανένα να έχει πονοκεφαλο μετα την οπτική νευρίτιδα και αυτος ο πονος στα ματια?
 #93220  από sofia13
 Πέμ Ιούλ 18, 2013 1:21 pm
Ναί. Πονοκέφαλος και πόνος στο εσωτερικού του ματιού , πού νόμιζα ότι κάτι διογκώνεται και θα...
σκάσει . Ομως πέρασε κι΄αυτό και ήρθαν άλλα κι΄άλλα........
Καλά να είμαστε ρε παιδιά και κυρίως ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ........................................
Μπλέξαμε άγρια αλλά ΘΑ τα Καταφερουμε ΑΝ το ΘΕΛΟΥΜΕ .....................
 #93224  από Dhm
 Πέμ Ιούλ 18, 2013 2:08 pm
Εγω που εμφανισα μειωση ορασης 3/10 και 4/10 και διπλωπια στο δεξι ματι τον απριλιο,νομιζω πως τωρα επιτελους μετα απο 3 φορες ενδοφλεβιας κορτιζονης και κορτιζονη απο το στομα,ειναι επιτελους οκ :)
Οι πονοι στο ματι συνηθως μου εφευγαν λιγο μετα την 2η-3η μερα ενδοφλεβιας κορτιζονης.