• "Κλεμμένα" μαθήματα ζωής.

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #92788  από fillcinefil
 Κυρ Ιούλ 07, 2013 2:15 am
11)
Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου, ούτως ώστε να μην σου c@mάει (μπερδεύει, χαλάει), το παρόν.
Make peace with your past so it won’t screw up the present.
 #92790  από βικυ
 Κυρ Ιούλ 07, 2013 8:48 am
fillcinefil έγραψε:11)
Συμφιλιώσου με το παρελθόν σου, ούτως ώστε να μην σου c@mάει (μπερδεύει, χαλάει), το παρόν.
Πολυ σωστο αν και δυσκολο,συμπληρωνω ομως πως σου χαλαει και το μελλον.
Κοιτωντας πισω δεν βλεπουμε τα εμποδια που ειναι μπροστα μας.Ετσι πεφτουμε και εχουμε πληγες στο μελλον και αντε παλι απο την αρχη.
 #92794  από LL--MM
 Κυρ Ιούλ 07, 2013 11:41 am
fillcinefil έγραψε:Λες να είναι μπορούν-δεν μπορούν; Δεν θέλουν γιατί δεν τους συμφέρει. Όσο για το κοπάδι... κακό του κεφαλιού του. Το Πάσχα πλησιάζει. (μπεεεέ)
Eίμαστε στον Ιούλιο, μέχρι το Πάσχα ποιό "μπέεεε" ζει, ποιό πεθαίνει, τα ελεύθερα πνεύματα "ερίφια" είναι όμως πάντα που κατηγορούνται (ιδίως από τα πρόβατα) και τρών το κεφάλι τους...

Και ο Mohamed Ali αν καθόταν και τον βαρούσες "Punching bag" θα ήταν. Αυτός όμως είχε την... "πυγμή" :angry-boxing:.
Όχι και τόσο ο φουκαράς ο Κάσιους, πάντα όμως γαλαντόμος και ηρωϊκός ήταν: πολλάααα χρόνια πίσω, με (Σόρυ ΛΑΘΟΣ: όχι από καρκίνο, αλλά από πάρκινσον πάσχει: ωστε νευρολόγος τον κουράριζε :shifty: :shifty: :shifty: ...) και υπό αγωγή από Σερβο γιατρό σε κάποια πόλη της κεντρικής Ευρώπης, δε δίστασε ν'ανέβει (και να κατέβει) τα φοβερά εκείνα σκαλιά του δικαστηρίου της πόλης αυτής για να υπερασπίσει το σωτήρα του: Σε μια εποχή όπου οι τότε γιουγκοσλαύοι υπήκοοι κατηγορούνταν σε απολύτως αδικαιολόγητο ποσοστο για τις καθημερινές κλοπές/ληστειες της χώρας, λύσσαξε ο τοπικός τύπος:
Οι τιτλοι: Μ. Άλι: "Μέγας ο Αλάχ, και ο Δρ. Aπ'τη Σερβία είναι ο προφήτης του"...

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. (κι'αν δεν έχω φάει μέλια, Βασιλικούς πολτούς, κεντρίσματα, (χόμπι του πατέρα τα μελίσσια, τούμπανο εγώ), μουρουνέλαια, όλη μέρα μες τον ήλιο, Νοέμβριο γεννημένος* (και αυτά προ... πουσού**), πάλι το κόλλησα το... "μικρόβιο". (Είμαι το στατιστικό σφάλμα προσωποποιημένο)
* όλα αυτά τα έχω δει σαν παράγοντες αποφυγής, μικρότερων κινδύνων.
** ΠΣ
Σκορπιός, έ; Τον έχω για οροσκόπο... Αντιθετα μ'εμένα που είμαι η στατιστική η ίδια προσωποποιημένη, πως τα καταφέραμε να βρεθούμε κι οι δύο εδώ; :think: :doh: :shifty:
βικυ έγραψε:
Πολυ σωστο αν και δυσκολο,συμπληρωνω ομως πως σου χαλαει και το μελλον.
Μα... το παρελθόν είναι που χαλάει το μέλλον; συνήθως προειδοποιεί για ν'αποφευχθούν τα προβλήματα...

Κοιτωντας πισω δεν βλεπουμε τα εμποδια που ειναι μπροστα μας. Ετσι πεφτουμε και εχουμε πληγες στο μελλον και αντε παλι απο την αρχη.
Tα εμπόδια δεν είναι "στατικά", δεν αρκεί να τα δούμε για να τ'αποφύγουμε... Όταν όμως το παρελθόν αυτο με τις πληγές του (περασμένες ή παρούσες) μας καταλογίζονται, (από τρίτους ασχετους) συμβαίνει ακριβώς αυτό: παρουσιάζονται καινούριες πληγές... :confusion-shrug:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Ιούλ 08, 2013 7:19 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #92814  από fillcinefil
 Δευ Ιούλ 08, 2013 2:16 am
στην LL--MM που έγραψε:
Ασχέτως "προοπτικής", το πάσχα είναι καθ'οδόν. Αμνοερίφια... δεν έχετε πολύ χρόνο να χαρείτε.
Σίγουρα όχι φουκαράς. Τουναντίον. Με τον Mohamed Ali ποτέ δεν εμβάθυνα. :bow-yellow: υποκλίνομαι στις γνώσεις σου. (να υποπτευτώ αδέρφια;). Από box στα 13-14 είδα το Roky , κατόπιν και το 2. Χρόνια μετά, το Million Dollar Baby και το Huricane. Μέχρι εκεί.
στην βικυ που έγραψε:
Θα πώ και εγώ, όπως "οι λαοί που δεν ξέρουν το παρελθόν τους δεν έχουν μέλλον", έτσι και οι άνθρωποι.
Πράγματι, μήν το κοιτάς (δλδ καρφώνεσε σ'αυτό). Το γνωρίζεις καλά, (κάνε τα δύσκολα εύκολα), "συμφιλιώσου μαζί του", μέτρα τα βήματά σου, και συνέχισε στον δρόμο. Keep "walking".
 #92815  από fillcinefil
 Δευ Ιούλ 08, 2013 2:24 am
12)
Δεν είναι κακό, να σε δούν τα παιδιά σου να κλαίς.
It’s OK to let your children see you cry.
Καθιερώνω το original. Υπάρχουν ερμηνείες.
 #92825  από Μιμικαμ
 Δευ Ιούλ 08, 2013 9:36 am
Θα συμφωνήσω, το παρελθόν μας είτε μας αρέσει, είτε οχι, είναι υπαρκτό, πολλές φορές για να στοιχειώνει το παρόν μας, αλλα και το μέλλον μας, ώστε μόνο για λίγο να μπορούμε να σεργιανίσουμε στο τώρα.....αυτή αλλωστε είναι και η μείζων διαφορά μας με τα ζώα, που ξέρουν πώς να υπάρχουν πώς να ζουν χωρίς να τα βαραίνει το παρελθόν, χωρίς φόβο και χωρίς συναίσθηση των τρόμων που εγκυμονεί το μέλλον....

Καλό είναι να προσπαθούμε να επιλέγουμε τις όποιες καλές μας παρελθοντολογικές στιγμές, αυτές να νοσταλγούμε και να αναπολούμε, οπως π.χ. τις ξένοιαστες χρυσές μέρες της παιδικής μας ηλικίας.....ενω οτιδήποτε μας καταβάλει απ' τα υπολείμματα του παρελθόντος,αν και είναι καταγεγραμμένα στην μνήμη μας, να τα ρίχνουμε στη λήθη....και να προχωράμε ελπίζοντας πάντα....στο μέλλον που έρχεται....
 #92846  από LL--MM
 Δευ Ιούλ 08, 2013 2:01 pm
fillcinefil έγραψε:Ασχέτως "προοπτικής", το πάσχα είναι καθ'οδόν. Αμνοερίφια... δεν έχετε πολύ χρόνο να χαρείτε.
ΕΜΕΙΣ εχουμε χαρακτηριστεί ώς ερίφια, δυστυχώς...

Σίγουρα όχι φουκαράς. Τουναντίον. Με τον Mohamed Ali ποτέ δεν εμβάθυνα. :bow-yellow: υποκλίνομαι στις γνώσεις σου. (να υποπτευτώ αδέρφια;). Από box στα 13-14 είδα το Roky , κατόπιν και το 2. Χρόνια μετά, το Million Dollar Baby και το Huricane. Μέχρι εκεί.
:oops: :shifty: Σόρυ, ούτε γω ξέρω περί του πυγμάχου ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ:
Το ενδιαφέρον εστιάζονταν στις περιπέτειες του τότε γιατρού του (νευρολόγου μεν, κατά τα φαινομενα σωτήρα δε - τίποτα δεν είναι απίθανο) όπως αναφέρθηκαν τότε στον ξενόφοβο τύπο της χώρας εκείνης... (ξένοι εκεί κι εμείς, γαρ...)
Ας θυμίσουμε όμως, προς τιμην του γιατρού ΕΚΕΙΝΟΥ, ότι γύρισε στις ΗΠΑ όπου οι ασθενείς του του "απαγόρεψαν" :o δικαστικά :royalty-pharaoh: να γυρίσει στην Ευρώπη γιατι τον χρειάζονταν, λέει, εκεί κι ότι δεν ακούστηκε να πέθανε ακόμα ο Αλι/Κλέϊ.

Keep "walking". Πραγματικά, δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά επιβίωσης.
fillcinefil έγραψε:12)
Δεν είναι κακό, να σε δούν τα παιδιά σου να κλαίς.
It’s OK to let your children see you cry. On what???
Εξαρτάται κι από το γιατί... (σόρυ, η δική μου η μετάφραση είναι εδώ ανεπαρκής...)

Καθιερώνω το original. :handgestures-thumbup: Υπάρχουν ερμηνείες.
Καταστάσεις μάλλον υπάρχουν, το γιατί τις αντιμετωπίζουμε με δάκρυα, είναι δύσκολο να το καταλαβουν τα παιδιά: :crying-blue: Πως να τους αποφύγουμε να φοβηθούν με την αδυναμία αντίδρασης που βλέπουν σε μας;
 #92868  από fillcinefil
 Τρί Ιούλ 09, 2013 1:06 am
LL--MM έγραψε:It’s OK to let your children see you cry. On what???
Εξαρτάται κι από το γιατί... (σόρυ, η δική μου η μετάφραση είναι εδώ ανεπαρκής...)
Καθιερώνω το original. :handgestures-thumbup: Υπάρχουν ερμηνείες.
Καταστάσεις μάλλον υπάρχουν, το γιατί τις αντιμετωπίζουμε με δάκρυα, είναι δύσκολο να το καταλαβουν τα παιδιά: :crying-blue: Πως να τους αποφύγουμε να φοβηθούν με την αδυναμία αντίδρασης που βλέπουν σε μας;
Δεν ήθελα να το αναρτήσω κατευθείαν με σχόλιο.
Προφανός και δεν πρέπει να ανφέρετε σε... μια γρατζουνιά στο καινούριο αμάξι, και άλλες τέτοιες γελοιότητες.
Η ουσία είναι να αφήνεις να φανεί η ειλικρινή σου αντίδραση σε καταστάσεις-γεγονότα που μας επηρεάζουν-αγγίζουν. Να τα μάθουμε να καταλαβαίνουν ότι δάκρυα, δεν σημαίνει μόνο αδυναμία. Αλλά πόνο (βαθύ), ανακούφιση (και σαν ένα απλό ξέσπασμα), συγκίνηση, και γενικά το ότι, ναι είμαστε άνθρωποι και το κλάμα είναι κάτι βαθιά ανθρώπινο. Με αυτό ξεκινάμε, μας συντροφεύει μια ζωή, και με αυτό μας αποχαιρετούν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fillcinefil την Τρί Ιούλ 09, 2013 1:47 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #92869  από fillcinefil
 Τρί Ιούλ 09, 2013 1:14 am
13)
Μην συγκρίνεις την ζωή σου με άλλων. Δεν έχεις ιδέα για την δική τους διαδρομή.
Don’t compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
 #92870  από fillcinefil
 Τρί Ιούλ 09, 2013 1:39 am
Πολλοί ίσως διαφωνούν. Αλλά μου άρεσε.
Μια μικρή παραπομπή και στο 1).
Μου θύμησε το ότι "πάντα υπάρχουν και χειρότερα" :character-oldtimer:, και να είμαστε ευτυχείς για αυτό που έχουμε. Ίσως ποιό δυσνόητο για κάποιον που ήδη βιώνει κάτι "βαρύ", αλλά αυτή είναι, η ομορφιά του συλλογισμού. Άλλωστε το να μιζεριάζεις, χειρότερα σε κάνει. Το να είσαι οπτιμιστής, δίνει κουράγιο.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16