• Τι καινούργιο είναι αυτό;;;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #92574  από Μαρία
 Δευ Ιούλ 01, 2013 4:32 pm
Πριν 15 μέρες μπήκα στο Αιγινήτιο ώστε να πάρω ένα 5ημερο σχήμα κορτιζόνης λόγω οπτικής νευρίτιδας. Πριν μου χορηγήσουν την κορτιζόνη μου έκαναν τις καθιερωμένες αιματολογικές εξετάσεις και καρδιογράφημα. Τότε μου είπαν (και σε μενα και σε μια άλλη κοπέλα) ότι θα πρέπει να κανονίσουμε να βάλουμε ένα Holter ρυθμού διότι παρατηρήθηκαν κάποιες αρρυθμίες. Εγω γνωρίζω χρόνια ότι έχω αρρυθμίες και τους το είπα, ωστόσο εκείνοι επέμειναν ότι πρέπει να βάλω holter. Όταν πήγα να το βγάλω με ενημέρωσε ο καρδιολόγος ότι βάζουν καθημερινά holder σε ασθενεις με σκπ και διαπίστώνουν ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός των αρρυθμιών, έκτακτων και ταχυκαρδιών με τη σκπ. Όταν δε του ανέφερα ότι υποφέρω σχεδόν ταυτόχρονα με τη διαγνωση της σκπ και από ταχυπαλμίες, κυρίως μετα το φαγητό, μου είπε ότι εξηγείται διότι ενώ αλλου κανονικα πρεπει να δοθει εντολή να παει το αίμα αλλου πάει!!! Εχετε παρόμοια συμπτώματα; Σας έχει αναφέρει ποτε κανεις κατι τέτοιο; Διοτι εγω τόσα χρόνια που ταλαιπωρούμε με ταχυκαρδίες δεν μου το ανέφερε ποτέ κανείς. . Τέλος μου είπε ότι την Τεάρτη που θα παω να παρω την απαντηση θα συζητησουμε εκτενώς και ίσως χρειαστεί να πάρω φάρμακα για τις αρρυθμίες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μαρία την Τρί Ιούλ 02, 2013 10:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #92580  από billios
 Δευ Ιούλ 01, 2013 7:57 pm
Τετοια λεγε μου τωρα,εδω και χρονια και πριν τη σκπ ετρεχα σε καρδιολογους γιατι κατι..δεν πηγαινε καλα,ταχυπαλμιες στο πουθενα..εκτακτους χτυπους ,ευτηχως ομως ολα τα καρδιογραφηματα ηταν κουκλα.
Τωρα το εχω ξεχασει και με εχει ξεχασει και αυτο,τωρα με θυμηθηκε η my bitch σκπ.
 #92584  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Δευ Ιούλ 01, 2013 10:03 pm
:greetings-waveyellow: οι αρρυθμίες ήταν από τα πρώτα συμπτώματα που αντιμετώπισα πολύ έντονα και τότε μου είχαν πει οι καρδιολόγοι στη γερμάνια ότι η καρδιά ήταν εντάξει και να πήγαινα σε νευρολόγο. :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp:
 #92587  από Μαρία
 Δευ Ιούλ 01, 2013 11:36 pm
Και μένα πάντα εντάξει με έβρισκαν. Αρρυθμίες άνευ παθολογικής σημασίας μου έλεγαν απλά να το παρακολουθείς. Και για τις ταχυκαρδίες δεν μπορούσαν να βρουν αιτιολογία όμως αυτές υπάρχουν και με ταράζουν. Εχω μαθει βέβαια αρκετα να ζω με αυτό αλλά τώρα αυτό που μου ξεφούρνισε ο καρδιολόγος είναι νέο δεδομένο. Μου ξεκαθάρισε βέβαια ότι η σκπ δεν δημιουργεί εμφράγματα αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη σε τι βαθμό επηρεάζει την καρδιά. Τι να πω πια αυτό δεν είναι ασθένεια είναι kinder έκπληξη!
 #92589  από Π.Μ79
 Δευ Ιούλ 01, 2013 11:43 pm
Συμπτώματα που συμβαίνουν στην σκπ, αλλά δεν έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο, αλλά με αγγειακό υπόβαθρο... Λογικότατο; :whistle:
 #92592  από tarirs
 Τρί Ιούλ 02, 2013 12:01 am
Eγω παντως που ειχα hold(t)er για ενα 24 ωρο,επειδη ειχα κατι σαν φτερουγισματα,και εδειξε οτι ηταν ενα σιγουρο...πηγαινα στον.... :angelic-halofell: ετσι αποφασισαμε με τον γιατρο μου μετα απο πολυ σκεψη,και αγωνια...να διακοψουμε την φαρμακευτικη αγωγη που επερνα...εξαλλου ειχα δοκιμασε σχεδον τα παντα στα 10 χρονια που εχω την ΣΚΠ....ειμαι χωρις αγωγη εδω και 3 ετη..... :scared-eek: σχεδον με καμια σοβαρη υποτροπη,γλιτωσα και :angelic-halofell:

Ετσι και αλλιως ποσο πιο χαμηλα να πεσω,στη κατασταση που ειμαι.....με τα προβληματα που εχω...και πραγματικα...μιλαμε....χωρις παρενεργειες απο φαρμακα..(μερικες ωσεις μονο,αμελητεες) και χωρις δτερουγισματα,ουτε καταθλιψη....ΤΙΠΟΤΑ.....

Προτιμω καποιες ωσεις,παρα ολα αυτα τα συμπτωματα απο τα φαρμακα....

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ,ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.....

Εμεις το αποφασισαμε διοτι,δεν ειχαμε,αλλη επιλογη....
 #92614  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιούλ 02, 2013 9:44 am
:greetings-waveyellow: Εδω και αρκετα χρονια , ειχα ξαφνικες ταχυκαρδιες , πολυ εντονες , που διαρκουσαν μερικα λεπτα και ενοιωθα να .....χανομαι ...!!!! Πηγα σε ενα ...τερας-καρδιολογο του ΙΚΑ , δεν μπορεσα να συννενοηθω μαζι του ..απαραδεκτη η συμπεριφορα του ....Μετα απο λιγο καιρο ...με ξεχασαν ....Περυσι τον Απριλη , ειχα ενα επεισοδιο παροξυσμικης κολπικης μαρμαρυγης , πηγα στα επειγοντα με ασθενοφορο , ολη τη νυχτα παλευαν να με ...αναταξουν , με φαρμακα ....Εκανα υπερηχο καρδιας , εβαλα και χολτερ. Ολα ενταξει ....!!! Απο τοτε , ειχα , που και που , ταχυκαρδιες , που περνουσαν γρηγορα . Φετος , τον Απριλη, μετα την πνευμονικη λοιμωξη , ως γνωστον επαθα γερη υποτροπη της σκπ ! Μεσα στο ''πακετο'', ηταν και η επανοδος των ταχυκαρδιων. Νομιζα, οτι ηταν παρενεργεια της αντιβιωσης . Συνεχιστηκαν, ομως, κυριως κατα τη διαρκεια των κρισεων νευραλγιας τριδυμου . Ενα βραδυ , πηγα και παλι στα επειγοντα, με ασθενοφορο και παλι . Μεχρι να ερθει το ασθενοφορο , ειχα συνελθει . Στο νοσοκομειο , με εξετασαν , μου εκαναν καρδιογραφημα ...ολα ενταξει ....Συστησαν , να κανω ξανα ελεγχο της καρδιας . Ετσι , θα παω ΑΥΡΙΟ σε καρδιολογο , στο ''Γ.Γεννηματας'' .......Τι να κανουμε ...για αυριο ειναι το ραντεβου ...κλεισμενο απο τον ...Απριλη .Βεβαια , εχω που και που ταχυκαρδιες , αλλα ευτυχως περνανε γρηγορα.Πρεπει , επισης , να πω οτι την ωρα της ταχυκαρδιας , αισθανομαι και ενα ελαφρυ πονο στο κατω σαγονι προς το λαιμο..................
 #92660  από Μαρία
 Τετ Ιούλ 03, 2013 12:57 am
Π.Μ79 έγραψε:Συμπτώματα που συμβαίνουν στην σκπ, αλλά δεν έχουν να κάνουν με τον εγκέφαλο, αλλά με αγγειακό υπόβαθρο... Λογικότατο; :whistle:
Και μενα αυτο μου κάνει εντύπωση. Θα δω τι θα μου πουν αυριο και μετα θα ρωτησω και το νευρολογο. Για να δουμε τι αλλο εχουμε να περιμένουμε....
 #92751  από Μαρία
 Παρ Ιούλ 05, 2013 11:48 pm
Πήρα λοιπόν την απάντηση. Μου είπε ότι όντως υπάρχουν αρρυθμίες και ταχυκαρδίες οι οποίες, κυρίως οι αρρυθμίες , όπως μου είχε αναφερει και την πρώτη φορά φαίνεται να σχετίζονται με την σκπ. Στην παρούσα φάση μου ανεφερε ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο γι αυτό. Στον μακρύ κατάλογο λοιπόν της σκπ προστέθηκαν και οι αρρυθμίες...
 #92761  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιούλ 06, 2013 9:56 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε::greetings-waveyellow: Εδω και αρκετα χρονια , ειχα ξαφνικες ταχυκαρδιες , πολυ εντονες , που διαρκουσαν μερικα λεπτα και ενοιωθα να .....χανομαι ...!!!! Πηγα σε ενα ...τερας-καρδιολογο του ΙΚΑ , δεν μπορεσα να συννενοηθω μαζι του ..απαραδεκτη η συμπεριφορα του ....Μετα απο λιγο καιρο ...με ξεχασαν ....Περυσι τον Απριλη , ειχα ενα επεισοδιο παροξυσμικης κολπικης μαρμαρυγης , πηγα στα επειγοντα με ασθενοφορο , ολη τη νυχτα παλευαν να με ...αναταξουν , με φαρμακα ....Εκανα υπερηχο καρδιας , εβαλα και χολτερ. Ολα ενταξει ....!!! Απο τοτε , ειχα , που και που , ταχυκαρδιες , που περνουσαν γρηγορα . Φετος , τον Απριλη, μετα την πνευμονικη λοιμωξη , ως γνωστον επαθα γερη υποτροπη της σκπ ! Μεσα στο ''πακετο'', ηταν και η επανοδος των ταχυκαρδιων. Νομιζα, οτι ηταν παρενεργεια της αντιβιωσης . Συνεχιστηκαν, ομως, κυριως κατα τη διαρκεια των κρισεων νευραλγιας τριδυμου . Ενα βραδυ , πηγα και παλι στα επειγοντα, με ασθενοφορο και παλι . Μεχρι να ερθει το ασθενοφορο , ειχα συνελθει . Στο νοσοκομειο , με εξετασαν , μου εκαναν καρδιογραφημα ...ολα ενταξει ....Συστησαν , να κανω ξανα ελεγχο της καρδιας . Ετσι , θα παω ΑΥΡΙΟ σε καρδιολογο , στο ''Γ.Γεννηματας'' .......Τι να κανουμε ...για αυριο ειναι το ραντεβου ...κλεισμενο απο τον ...Απριλη .Βεβαια , εχω που και που ταχυκαρδιες , αλλα ευτυχως περνανε γρηγορα.Πρεπει , επισης , να πω οτι την ωρα της ταχυκαρδιας , αισθανομαι και ενα ελαφρυ πονο στο κατω σαγονι προς το λαιμο..................
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: Την Τεταρτη , με ειδε καρδιολογος στο ''Γ.Γεννηματας'' . Μου συστησε ΣΥΝΕΧΗ παρακολουθηση και ζητησε να επαναλαβω τις εξετασεις (υπερηχο καρδιας και χολτερ ) .Θα μα ξαναδει την επομενη Τεταρτη και , ως τοτε, θελει να καταγραφω τις σφιξεις καθημερινα , πρωι και βραδυ ....δυσκολο , αφου δεν εχω πιεσομετρο και , φυσικα, δεν μπορω να αγορασω .........Τελος παντων, εκανα μερικες μετρησεις στο φαρμακειο της γειτονιας . Χτες βραδυ αργα , ειχα μια τρελη ταχυκαρδια ...αλλά...πώς να μετρηθω......Επισης, ο καρδιολογος , που ειναι πολυ ευαισθητοποιημενος στο θεμα σκπ (!!!) , υποψιαζεται οτι υπαρχει καποια σχεση προβληματων ρυθμου καρδιας -σκπ ........