• ΓΝΩΜΕΣ...

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #92547  από mplearkouda
 Δευ Ιούλ 01, 2013 12:19 am
Καλησπέρα παίδες. Πόσο πιστεύετε με βάση τις δικές σας εμπειρίες βοηθάει στην κατάσταση μας η γυμναστική? Από ότι ξέρω η καλύτερη γυμναστική για μας είναι το κολύμπι. Πόσο βοηθάει όμως?
 #92550  από fillcinefil
 Δευ Ιούλ 01, 2013 12:57 am
Κοπελιά μάλον είσαι καλά και νέα και ακόμη, οι δυνάμεις σου σε κρατάνε.
το Α και το Ω.
Συμβουλέψου βέβαια γιατρούς κλπ. Αλλά δώσε βάση. Φαντάσου το απλό. Μείνε σε ένα κρεβάτι ακίνητη και μην κάνεις τίποτα. Και τίποτε να μην έχεις, σε μιά βδομάδα δεν θα παίρνεις τα πόδια σου. Έχω ακούσει για ανθρώπους που ήταν ακινητοποιημένοι στο κρεβάτι και με φυσιοθεραπείες-εργοθεραπείες σηκώθηκαν στα πόδια τους.
Και με απλές ασκήσεις, μπορείς και μόνη σου, βάδισμα αν μπορείς και το κολύμπι ο βασιλιάς. Ένας φυσιοθεραπευτής θα μπορούσε να σου δώσει ασκήσεις, αλλά και στο ίντερνετ θα βρείς.
Εγώ κάνω ποδήλατο (στατικό), αλλλά έχω δεί εδώ σχόλια που λέν ότι ίσως να μην είναι τόσο καλό σε σχέση με την σπαστικότητα. Βέβαια σε κάποιον φυσιοθεραπευτή, που είχα ρωτήσει (και την γιατρό μου), με είχαν ενθαρρύνει (τότε βέβαια δεν ήξερα να ρωτάω και πολλά).
Δυό 15άλεπτα την ημέρα όταν κάνω (τακτικά), ασθάνομαι σούπερ :happy-bouncymulticolor: .
 #92561  από mplearkouda
 Δευ Ιούλ 01, 2013 12:30 pm
Μέχρι πρόσφατα ήμουν πολύ καλά. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν μεσολαβήσει 3 ώσεις, οι οποίες δυστυχώς μου αφήνουν πάντοτε κατάλοιπα. Με μεγάλη απελπισία συνειδητοποιώ ότι οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Ο γιατρός μου παλιά που τον είχα ρωτήσει, μου χε πει ότι η άσκηση δεν παίζει ρόλο. Κάποιος άλλος γιατρός που είχα δει μου είχε πει ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και κάποιος τρίτος γιατρός μου είπε πως είναι σημαντικό να γυμνάζεσαι όπως ο κάθε άνθρωπος, να μην περιμένω όμως και θαύματα. Για αυτό θα ήθελα τις γνώμη συνασθενών από πρώτο χέρι. Αύριο λέω να πάω να ρωτήσω σε καμιά πισίνα, μιας και από ότι κατάλαβα από τα όσα διαβάζω εδώ το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση για μας. Σίγουρα δεν έχω κάτι να χάσω..
 #92565  από Φαίδρα
 Δευ Ιούλ 01, 2013 1:09 pm
Καλησπέρα και καλό μήνα!
Θα μεταφέρω την εμπειρία της μητέρας μου, πάσχουσα κι εκείνη.
Ένα διάστημα που η μια ώση έκανε την εμφάνισή της μετά την άλλη, αποφάσισε μόνη της, παρά τις αντιρρίσεις του νευρολόγου της, να γραφτεί σε γυμναστήριο. Δήλωσε τη πάθησή της και πήγαινε καθημερινά για 1μιση ώρα περίπου, ή και λιγότερο αρχικά κι έκανε ασκήσεις αστείες και πολύ πολύ εύκολες χωρίς να κουράζεται. Για παράδειγμα. Άντεχε στον διάδρομο μέγιστο 1 τέταρτο; Εκείνη έκανε μόνο 7 λεπτά περπάτημα. Αλλά κάθε μέρα. Αργά αλλά σταθερά, το σώμα της δυνάμωσε, χωρίς εκείνη να κουραστεί και οι αντοχές της σε όλες τις ασκήσεις μεγάλωναν. Εντάξει, στο γυμναστήριο τη κοιτούσαν περίεργα και μπορεί κάποιοι να γελούσαν με το πρόγραμμα που ακολουθούσε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πως δυνάμωσε εξαιρετικά, και μάλιστα, μειώθηκαν προβλήματα όπως η αστάθεια, η κόπωση και άλλα συμπτώματα που ταλαιπωρούν καθημερινά. Επιπλέον, οι υποτροπές σταμάτησαν και έτσι "γλίτωσε" το να ξανααρχίσει ιντερφερόνη όπως τη συμβούλευε ο νευρολόγος.

Αυτή λοιπόν ήταν η δική της εμπειρία.
Με το κολύμπι δεν έχει καμία από τις δυο μας καλή σχέση οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω :teasing-neener: Αλλά μέσα από το φόρουμ, αρκετοί συνασθενείς έχουν δηλώσει πως τους έχει βοηθήσει!
 #92571  από titi
 Δευ Ιούλ 01, 2013 2:36 pm
Θα σου μεταφέρω την εμπειρία μου από όταν ακόμα ήμουν σε καλή κατάσταση.
Το κολύμπι θα σε μεταμορφώσει!!!!
Είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για σένα.
Δες αν στο κολυμβητήριο μπορείς να έχεις βοήθεια και από κάποιον γυμναστή. Όλοι ξέρουμε να κολυμπάμε, αλλά μόλις κάνεις κάποια μαθήματα με γυμναστή, θα καταλάβεις ότι δεν ξέρεις να κολυμπάς.
Προσοχή...
Η πισίνα έχει την τάση να είναι βαρετή και μοναχική. Να βάζεις μικρούς στόχους και να έχεις (αν τελικά είσαι χωρίς γυμναστή) ως παρέα το ρολόι και το μέτρημα. Σήμερα θα κάνω 5 φορές την πισίνα, αύριο θα κάνω μισή ώρα κλπ.
Πάρε βοηθήματα (αν δεν έχει το κολυμβητήριο) πχ σανίδα για να γυμνάζεις μόνο πόδια και βαρελάκι για να ακινητοποιείς τα πόδια και να κολυμπάς μόνο με τα χέρια.
όταν αισθάνεσαι ότι βαρέθηκες, πάρε απόφαση να συνεχίσεις!!!
Εγώ έφτασα στο σημείο να πηγαίνω 3 φορες την εβδομάδα για μιάμιση ώρα μες το καταχείμωνο (και δεν έχω τέτοια επιμονή και προσήλωση, βαριέμαι εύκολα)
Η επαφή με το νερό θα σε ξαναγεννήσει. Σκέψου πως ότι σε κουράζει έξω, μες στο νερό θα το κάνεις τόοοοσο έυκολα.
μην ξεχνάς να κάνεις διατάσεις, αναπηδήσεις / τρέξιμο/ περπάτημα, δηλαδή αεροβική κίνηση που έξω μας δυσκολεύει και γενικώς ασκήσεις...
Δώσε χρόνο και ετοιμάσου να δεις έναν άλλο άνθρωπο!!!
 #92596  από ΖΕΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
 Τρί Ιούλ 02, 2013 12:35 am
titi έγραψε:Θα σου μεταφέρω την εμπειρία μου από όταν ακόμα ήμουν σε καλή κατάσταση.
Το κολύμπι θα σε μεταμορφώσει!!!!
Είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για σένα.
Δες αν στο κολυμβητήριο μπορείς να έχεις βοήθεια και από κάποιον γυμναστή. Όλοι ξέρουμε να κολυμπάμε, αλλά μόλις κάνεις κάποια μαθήματα με γυμναστή, θα καταλάβεις ότι δεν ξέρεις να κολυμπάς.
Προσοχή...
Η πισίνα έχει την τάση να είναι βαρετή και μοναχική. Να βάζεις μικρούς στόχους και να έχεις (αν τελικά είσαι χωρίς γυμναστή) ως παρέα το ρολόι και το μέτρημα. Σήμερα θα κάνω 5 φορές την πισίνα, αύριο θα κάνω μισή ώρα κλπ.
Πάρε βοηθήματα (αν δεν έχει το κολυμβητήριο) πχ σανίδα για να γυμνάζεις μόνο πόδια και βαρελάκι για να ακινητοποιείς τα πόδια και να κολυμπάς μόνο με τα χέρια.
όταν αισθάνεσαι ότι βαρέθηκες, πάρε απόφαση να συνεχίσεις!!!
Εγώ έφτασα στο σημείο να πηγαίνω 3 φορες την εβδομάδα για μιάμιση ώρα μες το καταχείμωνο (και δεν έχω τέτοια επιμονή και προσήλωση, βαριέμαι εύκολα)
Η επαφή με το νερό θα σε ξαναγεννήσει. Σκέψου πως ότι σε κουράζει έξω, μες στο νερό θα το κάνεις τόοοοσο έυκολα.
μην ξεχνάς να κάνεις διατάσεις, αναπηδήσεις / τρέξιμο/ περπάτημα, δηλαδή αεροβική κίνηση που έξω μας δυσκολεύει και γενικώς ασκήσεις...
Δώσε χρόνο και ετοιμάσου να δεις έναν άλλο άνθρωπο!!!
Καλησπερα κι απο μενα.
θα σου μεταφερω την δικη μου εμπειρια σχετικα με το θεμα.Εγω εχω μια (την πρωτη) ωση 9 μηνες πριν αλλα εχει αφησει καταλοιπο "μαγκωμα" στα γονατα και δυσκολια να περπατησω τις αποστασεις που εκανα πριν την ms.Επισης εχω πονους κατα διαστηματα ,καψιματα και γενικα ευαισθησια στα ποδια. Αρχικα συνεχισα τα προγραμματα στο γυμναστηριο που πηγαινα διαλεγωντας τα πιο ηπια ,δηλαδη pilates ,streching και ενα ελαφρυ προγραμμα για ολο το σωμα.Αν τα κανεις 2 φορες την εβδομαδα θα δυναμωσεις σιγα -σιγα και θα αισθανθεις πολυ καλυτερα. Εδω και 2 μηνες γραφτηκα σε πισινα και κανω aquaerobic.Μεγαλη διαφορα!!Υπεροχη αισθηση να κινεισαι με την ανωση του νερου (εκεινες τις στιγμες ξεχναω οτι εχω προβλημα στα ποδια ),μη τραυματικη ασκηση,σε χαλαρωνει και σε δυναμωνει.Σου συστηνω τα παραπανω ανεπιφυλαχτα.Αν δεν εχεις πολυ χρονο αναμεσα στα δυο διαλεξε την πισινα και θα μας θυμηθεις!!