• NEW ENTRY ΣΤΟ MS-CLUB ! ΚΑΛΩς ΣΑς ΒΡΗΚΑ.

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #91576  από ΖΕΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
 Τετ Ιουν 12, 2013 11:05 pm
Καλησπερα σε ολους :greetings-waveyellow:
Ονομαζομαι Ζετα , ετων 44 και σας διαβαζω εδω και 9 μηνες οπου και διαγνωστηκα με σκπ.
Για να μην σας κουραζω θα σας πω περιληπτικα οτι ολα ξεκινησαν απο μουδιασματα και καψιμο στα ποδια και "μαγκωμα" στα γονατα.Νοσηλευτηκα για το κλασσικο πενθημερο κορτιζονης και μετα για ενα τριμηνο περιπου ψαχνομουν στο internet , σε διαφορους γιατρους (εχω επισκεφθει μεχρι στιγμης : Ρεντζο,Κωδουνη,Σφαγγο και Αναγνωστουλη και απο απο ομοιοπαθητικους τον Βαγγελη Ζαφειριου).Διαβαζα για νεες θεραπειες ,νεες ουσιες κ.τ.λ.
Σαν καθε καλος πασχων με σκπ που σεβεται τον εαυτο του εχω κανει πλουσιους το pharmacy4u παιρνωντας γυρω στα 10 συμπληρωματα την ημερα .Δεν παιρνω καποιο φαρμακο μεχρι στιγμης.Μετα το τριμηνο ηρεμησα καπως ,αποδεχτηκα πιο καλα αυτο που εχω και συνεχισα την καθημερινοτητα μου σχεδον οπως παλια.
Στο Αιγινητειο που πηγα σημερα μου προτεινουν να ξεκινησω Avonex.
Διαβασα σημερα στο forum για τις παρενεργειες και "ανοιξε " η καρδια μου.Δεν ξερω τι να αποφασισω να κανω ,avonex 'η οχι? Το "υπολειμμα " που εχω ειναι οτι δεν μπορω να περπατησω 'η να τρεξω οπως παλια.( Τρεχω γυρω στα 400-500 μετρα και περπαταω 2 με 2,5 χλμ. αλλα ζοριζονται τα γονατα ).Αλλες μερες ειμαι καλυτερα ,αλλες οχι.Εξακολουθω να πηγαινω γυμναστηριο απλα κανω λιγοτερα πραγματα.Πριν 2 μηνες ξεκινησα κολυμβητηριο καi παρατηρω καποια βελτιωση στα ποδια ,το συστηνω ανεπιφυλακτα.
Χαρηκα που μπηκα στην παρεα σας ,η συντροφια σας πολλες στιγμες αποδειχθηκε πολυτιμη κι ας μην γνωριζατε την παρουσια μου.
Να ειστε ολοι καλα. :text-thankyouyellow:

υ.γ=Αυτες τις ημερες διαβαζω για το νεο φαρμακο το BG12 .Πρεπει να εχει πολυ λιγες παρενεργειες και η αποτελεσματικοτητα του ειναι ιδια με τις ιντερφερονες.Δεν ξερω αν συνταγογραφειται στην Ελλαδα.Ξερει κανεις κατι πανω σ'αυτο?
 #91584  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιουν 13, 2013 8:55 am
Ζετα !!!!!!!!!! :text-welcomewave:
 #91588  από ozon
 Πέμ Ιουν 13, 2013 12:25 pm
:text-welcomewave: Ζέτα! συνέχισε να περπατάς κι ας πονανε λίγο τα γόνατα.η άσκηση θα σε κρατήσει σε φόρμα γενικά! μου θυμίζεις τις καλές μέρες μου πριν 4 χρόνια περίπου.απο 1,5 ΚΜ , έως και 7ΚΜ μερικές φορές και η κούραση ήταν υποφερτή! σταδιακά η απόσταση άρχισε να μειώνεται και τώρα είμαι στα 1000 μ και με κούραση. θεωρώ υπεύθυνη την ιντερφερόνη !(σαν παρενέργεια).
Συνέχισε την ζωή σου κανονικότατα ! :greetings-waveyellow:
 #91607  από Dhm
 Πέμ Ιουν 13, 2013 5:31 pm
Καλησπερα Ζετα:)
(παιδια πειραζει που μιλαω στον ενικο? :oops: )
 #91616  από Φαίδρα
 Πέμ Ιουν 13, 2013 6:29 pm
Καλησπέρα Ζέτα!

Τα συμπληρώματα στα δίνει κάποιος ιατρός για τη πάθηση;
Γιατί να σου δώσουν Avonex ξαφνικά?
Χαίρομαι για το κολυμβητήριο και που σε βοήθησε!!! :happy-cheerleadersmileygirl:

Για το BG-12 που ρωτάς, δεν έχει πάρει έγκριση ακόμη, αν και είναι πολύ κοντά.
Οι παρενέργειές του φαίνεται να είναι υποφερτές ημικρανίες ή άλλα γενικά ήπια συμπτώματα. Καμία σχέση με τις ιντερφερόνες ή τις άλλες φαρμακευτικές αντιμετωπίσεις δηλαδή.
Άνθρωποι που το έλαβαν στην δοκιμαστική φάση, δηλώνουν ευχαριστημένοι ως γενική εικόνα, μείωση υποτροπών αλλά και συμπτωμάτων κατά περίπου 50% καθώς και μείωση ενεργών εστιών στις μαγνητικές.
To σημαντικό είναι πως ήδη το λαμβάνουν ασθενείς για ψωρίαση, οπότε δεν θα είμαστε τα συνηθισμένα πειραματόζωα.
Επίσης να θυμίσω πως ενδέχεται να το συσχέτισαν και αυτό με το PML: http://www.mssociety.gr/news/?p=2728 αν και η biogen (εταιρία που κυκλοφορεί επίσης και το avonex αλλά και το Tysabri ) υποστηρίζει πως δεν προέρχεται από το φάρμακο: http://www.bloomberg.com/news/2013-04-2 ... sease.html.
Θα δείξει..

Και πάλι καλως ήρθες. Καλά έκανες και έγραψες να σε γνωρίσουμε κι εμείς :greetings-waveyellow:
 #91625  από ΖΕΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
 Πέμ Ιουν 13, 2013 8:21 pm
Dhm έγραψε:Καλησπερα Ζετα:)
(παιδια πειραζει που μιλαω στον ενικο? :oops: )
καλησπερα! φυσικα και δεν πειραζει που μιλας στον ενικο.Μια παρεα ειμαστε ολοι.
 #91880  από Dimitris-56
 Δευ Ιουν 17, 2013 9:47 pm
Καλησπέρα Ζέτα να είσαι πάντα καλά και σου προτείνω να περπατάς και να κολυμπάς κάνει πολύ καλό εγώ περπατώ και κολυμπώ συνέχεια μου κάνει καλό
 #91932  από ΖΕΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
 Τρί Ιουν 18, 2013 7:42 pm
kath έγραψε:Καλως ηρθες Ζετα! :greetings-waveyellow:

καλως σας βρηκα ολους σας!
Οταν εχεις χρονο και αν θες γραψε μου λιγα λογια για σενα για να σε γνωριστουμε!