• Πως βιώνω προσωπικά τη σκπ, (στάδια, αντιμετώπιση συμβουλές)

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #9110  από litsa
 Παρ Σεπ 25, 2009 12:46 am
Μια και έχουν ερθει στην παρέα μας και άλλοι σκπίτες :!:, και έχουμε όλες τις ηλικίες ,
ας αναφέρουμε ο καθένας πως βίωσε και πως βιώνει προσωπικά τη σκπ, από ποια στάδια ψυχολογικά και σωματικά πέρασε και πως αντιμετώπισε το κάθε τι.... και τις πολύτιμες συμβουλές του... φυσικά... 8-) :lol: :lol: :roll:

Να είμαστε καλά όλοι και πάντα με :D :D :D :D :D ;)
 #9134  από LL--MM
 Παρ Σεπ 25, 2009 2:33 pm
Χαρά στο κουράγιο σου, Λίτσα μου!!!

Προσωπικά, μόλις βρήκα κάποιες παμπάλαιες κασέτες από καποιο σεμινάριο με συμμετοχή πολλών σχολών, τις οποίες έδωσα και μου τις έκαναν CD, όπου μιλάνε, καποιος μετέπειτα νευρολόγος (τότε 4οετής φοιτητής μαιευτικής, άν θυμάμαι καλά) οι καθηγητές του και οι συνάδελφοί του, οι δικοί μου, η σκπ μου (Ινκόγκνιτο, αυτή) και εγώ, κάποιοι άλλοι γιατροί και διάφοροι από άλλες σχολές...

Και να πάρει να σηκώσει, από τότε ακουγόταν δαύτη, πολλά χρόνια πρίν τη διάγνωση... Δεν είπα αυτά που έπρεπε να πώ όσο καθαρά θα έπρεπε να τα έχω πεί... :oops: και επρόκειτο για ΤΑ αυτονόητα :roll: Αυτό είναι εμφανές σε όποιο συνάδελφο (δικό μου) ακούσει το "πόνημα" αυτό... :cry:

Κατά τ'άλλα; Συνεχίζουμε... τι άλλο να κάνουμε; Ότι μπορούμε, όσο μπορούμε...

Καλή σας μέρα

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Από δώ και πέρα, τις διορθώσεις τις κάνω σε άλλο χρώμα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Σεπ 28, 2009 7:55 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #9146  από butterfly-
 Παρ Σεπ 25, 2009 7:22 pm
Γεια σας παιδιά.!
Εγώ σε γενικές γραμμές έχω θετική ψυχολογία με τα πάνω και τα κάτω μου.
Προσπαθώ να γεμίζω τις ώρες μου (δουλειά, σπίτι, παιδιά) και έτσι δεν μου μένει ιδιαίτερος χρόνος για να πάθω κατάθλιψη. :!: Εχω αλλάξει τον τρόπο που βλέπω τη ζωή, δεν αγχώνομαι για βλακείες όπως παλαιότερα, και σε όσους με ενοχλούν κλείνω την πόρτα στη μούρη.
Απλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να με πρήζει.
8-) Δεν το βάζω κάτω, δεν γκρινιάζω και ... μέχρι πριν απο λιγες μέρες ήμουν σχετικά καλά.
Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από τη διάγνωση, και όσοι με γνωρίζουν λένε οτι ...είμαι "βράχος¨"...

Βέβαια, τη συγκεκριμένη στιγμή είμαι σε ολίγον άθλια κατάσταση. Χθές τελειώσα 3ήμερο σχήμα κορτιζόνης, η οποία με διέλυσε στην κυριολεξία. :cry: :cry: Εχω να κοιμηθώ 3 μέρες, σέρνομαι, νιώθω κομμένη, και τα μουδιάσματα δεν λένε να φύγουν.... Τώρα, δεν μπορώ να πώ πως είμαι κα τόσο αισιόδοξη με όλα αυτα..
Κάθε μέρα ακούω κι ένα καινούριο περιστατικά... και φοβάμαι για τα παιδιά μου.
Είναι ίσως το μόνο που φοβάμαι....και η μόνη σκέψη που μπορεί να με κάνει κομμάτια!
 #9154  από manos81
 Παρ Σεπ 25, 2009 8:06 pm
kalispera niko.to site edo den einai kapio chat on line pou milas otan exei kosmo.edo mporeis na simetasxeis na les ti gnomi sou i oti alo thes kai xoris kosmo.osoi mpenoun vlepoun ta dimosieumata kai apantane.telos panton mi se kourazw..
eise kenourgios stin ms???
 #9254  από maestro
 Δευ Σεπ 28, 2009 1:06 pm
(Υ) ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΩΝ" καΙ ΤΟ ΘΕΜΑ "Γειά σας", το οποιο ξεκινησε ο costas...
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΕ ΓΙΑ 9 ΜΗΝΕΣ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ.
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΡΑ (>10 και <400).
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ 100cc.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maestro την Τετ Σεπ 30, 2009 10:22 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #9256  από maestro
 Δευ Σεπ 28, 2009 1:14 pm
ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ), ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ!!!
ΟΠΩΣ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ!!!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!
ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ!!!
 #9259  από chryssa
 Δευ Σεπ 28, 2009 3:44 pm
ΧΑΙΡΕΤΩ ολη την παρεα !!! και αν θελετε σας κανω το τραπεζι ...με κοκορα κρασατο...η κανετε διαιτα :?:
Η διαγνωση σε μενα ειναι "απομυελινωτικη νοσος (Σ.Κ.Π. πρωτοπαθως προϊουσα)".
Περιπου 6μηνο ειμαι χωρις θεραπεια . Αυτο το διαστημα αντιμετωπιζω κινητικα προβληματα ( μονο στα ποδια ). Δεν ανησυχω , εχω περασει και πολυ βαρυτερες ωσεις αισθητες και στην ωραση και στα ποδια και στα χερια .Ιλιγγους διαρκειας 2 & 3 μηνων . Ολα σταδιακα ξεπεραστηκαν.Μεγαλωσα δυο παιδια ,8 ωρες εργασια συν τα οικιακα και οδηγηση. Τιποτα λιγοτερο απο ενα υγιες ατομο. Τωρα βγηκα σε συνταξη.
Τις χειροτερες φασεις τις περασα μετα απο δυνατες στενοχωριες.
Οι νεοι στο χωρο μη φοβαστε ! ΖΗΣΤΕ τη ζωη σας Ολα θα πανε καλα !!! ;) ;) :P