• Siponimod (BAF312)

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #91431  από fillcinefil
 Κυρ Ιουν 09, 2013 5:01 pm
Μετά από σχετικό ψάξιμο, και την συναρμολόγηση, διάφορων που συγκράτησα από τους γιατρούς κατέληξα ότι πρόκειτε για το υπό δοκιμή φάρμακο Siponimod (BAF312).
Αρχικά ακούγωνατας baf, είπα α καλά, σε "μπάφους" πάμε :obscene-smokingweed:, αλλά τελικά
το neurology.org έγραψε:Το Siponimod (BAF312) είναι ένας επόμενης γενιάς επιλεκτικός ρυθμιστής υποδοχέων, 1-φωσφορικής σφιγγοσίνης (S1P) -1 & -5 και χορηγείται ημερησίως από του στόματος. Το Siponimod μειώνει τη διήθηση των λεμφοκυττάρων στο ΚΝΣ και μπορεί να έχει άμεσες επιδράσεις. Πειραματικές μελέτες δείχνουν ότι το siponimod διαπερνά εύκολα τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, και ίσως διαμορφώνει νευροβιολογικές διεργασίες μέσω των S1P1 και S1P5 υποδοχέων και επί των αστροκυττάρων και ολιγοδενδροκυττάρων. Στην υποτροπιάζουσα ΠΣ, η διαφοροποίηση των S1P υποδοχέων, μειώνει τη αύξηση της νευρολογικής δυσλειτουργίας και επιβραδύνει την εξέλιξη της ατροφίας του εγκεφάλου. Αυτά τα κλινικά και ακτινολογικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η διαμόρφωση του S1P υποδοχέα μπορεί να είναι αποτελεσματική στην δευτεροπαθώς προοδευτική μορφή της ΠΣ.
"αυτοσχέδια μετάφραση"
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά, κάποιον που να το παίρνει κλπ, ας μεταφέρει ότι ξέρει.
 #94822  από marian77
 Δευ Σεπ 23, 2013 10:54 am
Αγαπητέ Φιλ!! Αρτια αφιχθήσα απο Ευαγγελισμό!!Πήγαμε σήμερα με τηην αδελφή μου διότι εγώ παρουσίασα εδώ και 10 μερες κάποια περίεργα στον αυχένα και στο δεξιό ποδαράκι.....τελικά δεν ήταν τίποτα κατα του νευρολόγου του ανάγνωμα και η αδελφή μου για να της γράψει αβονεξ.Ο γιατρός έκρινε ότι 11 χρόνια χωρίς υποτροπές απ τη τελευταία αγωγή 5νθημερης κορτιζόνης και 17 στο σύνολο απο την εμφάνιση της ms ότι είναι ο ιδανικός αθενής για siponimod.Κλείσαμε για ραντεβού την Πέμπτη να παέι να ξεκινήσει τα προκαταρτικά εξετάσεις κτλ......σημειωτέον τον ρώτησα σχετικά τον χερ ντοκτόρ και είπε ότι το άνωθεν σκονάκι είναι ιδανικό για πρωίουσες μορφές.Σημειωτέον η αδελφή μου είναι μια χαρά απο το 1997 που ασθένησε για πρώτη φορά,παρόλο που η κλινική εικόνα δεν συμβαδίζει με αυτό που βλέπει κανείς :violence-hammer: είνβονςξαι 50 και θα τηνς κόβαν την αβονέξ.....Οποτε απο την πέμπτη και μεταά θα χω περισσότερα επί του θλέματος και αναλυτικές πληροφορίες!!!!!!!!!! :romance-heartsthree:
 #94839  από billios
 Δευ Σεπ 23, 2013 10:09 pm
marian77 έγραψε:.Σημειωτέον η αδελφή μου είναι μια χαρά απο το 1997 που ασθένησε για πρώτη φορά,παρόλο που η κλινική εικόνα δεν συμβαδίζει με αυτό που βλέπει κανείς :violence-hammer: είνβονςξαι 50 και θα τηνς κόβαν την αβονέξ.....Οποτε απο την πέμπτη και μεταά θα χω περισσότερα επί του θλέματος και αναλυτικές πληροφορίες!!!!!!!!!! :romance-heartsthree:

Δεν το πιασα,αν θες βοηθα λιγο ακομα
 #94845  από Κώστας
 Τρί Σεπ 24, 2013 12:02 am
Ούτε κι΄ εγώ το πιασα, αν θες βοήθα λίγο ακόμα.
 #94848  από fillcinefil
 Τρί Σεπ 24, 2013 12:48 am
Μαριάνα (;) αν καταλαβαίνω καλά, η αδερφή σου και αυτή δεν είναι με προιούσα; Σωστά;
Και εμένα με το επιχείρημα ότι είμαι (κοντά) στα 50 και έχω καμιά 10αριά χρόνια χωρίς όση [*] μου συζήτησαν για αυτό.
[*]Τελικά κάποια στιγμή που έκατσα και υπολόγισα όλο το ιστορικό μου, ανακάλυψα ότι η τελευταία όση μου ήταν πρό επτά ετών.
Δεν το έχω αναφέρει ακόμη αλλά σχετικά με το πώς αισθάνομαι που έκοψα τα φάρμακα. Αυτό το πράγμα δεν τ'αλλάζω με τίποτα.
 #94874  από marian77
 Τρί Σεπ 24, 2013 4:16 pm
fillcinefil έγραψε:Μαριάνα (;) αν καταλαβαίνω καλά, η αδερφή σου και αυτή δεν είναι με προιούσα; Σωστά;
Και εμένα με το επιχείρημα ότι είμαι (κοντά) στα 50 και έχω καμιά 10αριά χρόνια χωρίς όση [*] μου συζήτησαν για αυτό.
[*]Τελικά κάποια στιγμή που έκατσα και υπολόγισα όλο το ιστορικό μου, ανακάλυψα ότι η τελευταία όση μου ήταν πρό επτά ετών.
Δεν το έχω αναφέρει ακόμη αλλά σχετικά με το πώς αισθάνομαι που έκοψα τα φάρμακα. Αυτό το πράγμα δεν τ'αλλάζω με τίποτα.
sosta sorry vre paidia gia to ekfrastiko.... :scared-eek:
 #94875  από marian77
 Τρί Σεπ 24, 2013 4:18 pm
με λένε Μαριάνθη και είμαι καλά!!!!!!!! :banana-stoner: :eusa-dance: