Dhm έγραψε:
Φαιδρα τι επεμβαση ηταν αυτη? Δηλαδη δεν ξεκινησες αγωγη αν καταλαβα καλα?
Καλησπέρα Δήμητρα! Όχι, επέλεξα να μην ξεκινήσω αγωγή όταν διαγνώστηκα, αν και οι περισσότεροι ιατροί επέμεναν και με "απειλούσαν" κιόλας πως αν δεν ξεκινήσω θα χειροτερέψω.

Όμως είχα δει τη μητέρα μου (κι εκείνη πάσχουσα) πως ήταν όταν έπαιρνε ιντερφερόνη και δεν ήθελα να βρεθώ κι εγώ σε αυτή τη κατάσταση. Και μετά μέσα από το φόρουμ, έμαθα για τη ΧΕΝΦΑ.
Πρόκειται για τα αρχικά της Χρονίας ΕγκεφαλοΝωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας και με απλά λόγια, οι περισσότεροι πάσχοντες από Σκλήρυνση, έχουμε μεγάλα προβλήματα σε κάποιες φλέβες μας. Και το πρόβλημα στο κυκλοφορικό, μας δημιουργεί συμπτώματα τα οποία τα αποδίδουμε στη σκλήρυνση. Η διάγνωση γίνεται με έναν απλό υπέρηχο στο λαιμό δεν πονάει καθόλου. Η επέμβαση διαρκεί λίγες ώρες, ούτε που σε ναρκώνουν, απλώς μια μέθη μου έκαναν και μια τοπική αναισθησία. Παρέμεινα στο νοσοκομείο 24 ώρες. Μηδαμινή ταλαιπωρία ειδικά αν σκεφτείς πως τα περισσότερα συμπτώματά μου υποχώρησαν.
Δυστυχώς οι περισσότεροι ιατροι όχι απλώς δεν το προτείνουν, συνήθως ακούς τα χειρότερα για αυτή την αντιμετώπιση της νόσου. Όμως απο ασθενείς που το έχουν κάνει, θα ακούσεις πολύ ενδιαφέροντα και θετικά αποτελέσματα!
Μπορείς να δεις περισσότερα, υπάρχει ολόκληρη ενότητα σχετικά με τη ΧΕΝΦΑ στο φόρουμ:
http://www.mssociety.gr/forum/viewforum.php?f=29
καθώς επίσης και το δικό μου ιστορικό
εδώ
Στο τελευταίο τόπικ είναι μαζεμένα τα ιστορικά από αρκετά μέλη του φόρουμ όπου πραγματοποίησαν την επέμβαση.
Ελπίζω να τα έγραψα καλά, γιατί καμιά φορά από τον ενθουσιασμό μου, βιάζομαι