• Απο μικρη...στα βασανα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #90952  από fillcinefil
 Παρ Μάιος 31, 2013 8:42 pm
Μικρές και μικρούλες.
Αυτό που λέτε (τό'χω πεί και εγώ, νομίζω και εδώ πρόσφατα, αλλά). Σε κουβέντα με την γιατρό μου (τότε που είχα ώσεις), μου είχε πεί πως (τουλάχιστον η επικρατούσα ιατρική άποψη) είναι ότι μιά ώση πρέπει να αντιμετωπίζετε με το course κορτιζόνης ή απλά κορτιζόνη, άμεσα, γιατί διαφορετικά μένουν περισσότερα υπολείμματα.
Δείτε και αυτή την προοπτική.
 #90953  από fillcinefil
 Παρ Μάιος 31, 2013 8:53 pm
Για τις ζωόφιλες δείτε κι'αυτό.
Ευτυχώς το γομάρι τον Jake, τον κυνηγάει η κόρη μου.
Πάντως να ξέρετε, το χάιδεμα, και ειδικά τώρα που τον κουρέψαμε και γρατζανάει είναι πάρα πολύ καλή άσκηση antistresing.
A love story.
 #90963  από billios
 Παρ Μάιος 31, 2013 10:53 pm
fillcinefil έγραψε:Μικρές και μικρούλες.
Αυτό που λέτε (τό'χω πεί και εγώ, νομίζω και εδώ πρόσφατα, αλλά). Σε κουβέντα με την γιατρό μου (τότε που είχα ώσεις), μου είχε πεί πως (τουλάχιστον η επικρατούσα ιατρική άποψη) είναι ότι μιά ώση πρέπει να αντιμετωπίζετε με το course κορτιζόνης ή απλά κορτιζόνη, άμεσα, γιατί διαφορετικά μένουν περισσότερα υπολείμματα.
Δείτε και αυτή την προοπτική.

Φιλε μου αυτο ειναι λαθος,για την ακριβεια δεν υπαρχει καμια μελετη που να αποδυνυει αυτο που γραφεις.
Αυτο που ειναι κοινος αποδεκτο και το εχουμε βιωσει ολοι ειναι οτι η κορτιζονη συντομευει πολλυ το χρονο της ταλαιπωριας απο την ωση,η κορτιζονη δεν εχει ιασημες ιδιοτητες.

-Δήμητρα μιά (και δυο-τρείς) απομυελινώσεις δεν σημαίνουν "πολλαπλή σκλήρηνση".-

Eπισης θα διαφωνισω,μια και δυο και τρεις απομυελινωτικες εστιες σημαινει οτι υπαρχει προβλημα,σημαινει οτι χτυπανε καμπανες και επιβαλεται να ενοχληθεις και να το ερευνησεις
 #90972  από Dhm
 Σάβ Ιουν 01, 2013 12:28 am
Τον γατο μου τον αγαπω! Ειναι τρελοκομειο το παλικαρι!
Για τα μουδιασματα μιλησαμε μεσω τηλεφωνου με αυτον τον ειδικευομενο και ειπε πως επειδη ειναι παροδικα(λογω πανελληνιων) δεν χρειαζεται να ανησυχησουμε και να επεμβουμε(με κορτιζονη)
Ασχετο..μια μπυριτσα κανει κακο?χεχε
Λογω πειρας, πιστευετε πως θα μπορουσα να εχω τη νοσο Devic?
 #90975  από ozon
 Σάβ Ιουν 01, 2013 3:52 am
Γειά και χαρά σου μικρή .τόσο μικρή που θα μπορούσες να είσαι εγγονή μου!!! Σε καλωσορίζω και σε παρακαλώ ήρεμα.όχι πανικός όχι από γιατρό σε γιατρό και όχι ψάξιμο και μόνο ψάξιμο. Μη φορτώνεις το μυαλουδάκι σου με ιατρικές ορολογίες που ακόμη και αυτοι που τις επενόησαν δεν μπορουν να εξηγήσουν ! το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προετοιμάσεις με την βοήθειά τους το μυαλό σου και το σώμα σου ώστε να δεχτεί όλα αυτά τα δηλητήρια πάντα για το…… καλό σου. Για μια .. καλή εξέληξη της κατάστασης. Ασφαλώς όχι για ναθεραπευτείς. Ζήσε την ζωή σου όσο πιο όμορφα μπορείς και άστην να σε πάει. Η ιστορία μου άρχισε κάπως έτσι όπως και σε σένα.1973 προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις με όλα τα σχετικά και το άγχος όπως και σήμερα.Πονοκέφαλοι ψιλομουδιάσματα αλλά και πόνος στη μέση και στους γοφούς.Δέν έδωσα καμία σημασία σε τίποτε άλλο εκτός απ την ισχυαλγία και την οσφυαλγία. Είχα κάνει και μία αξονική τότε και ένα εγκεφαλαιογράφημα και όλα Κ.Φ. ο καιρός περνούσε, σπούδασα πήγα στρατιώτης έκανα μια πολύ ωραία οικογένεια και κάπου –κάπου έπερνα και κανένα μεντρόλ (4ήμερα) για την αλεργική ρινίτιδα που κληρονόμησα. Στη συνέχεια διαγώστηκε αυτοάνοσο, αγκυλοτική σπονδυλίτιδα (οροαρνητικός) και σ αυτό το σημείο είμαι τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Λόγω της Αγγέλας (αγγυλοτικής) η κίνηση μου έγινε τρόπος ζωής. Η αίσθηση της κούρασης όπως σ όλους τους ανθρώπους,εκτός από μερικές φορές που ίσως να ήταν και αρκετές, αλλά μάλλον δεν έδινα και τόση σημασία.Για ότι με ενοχλούσε ή με πονούσε, μάτι ήταν ξερό ήταν και οτιδήποτε άλλο , για όλα –όλα ένας ήταν ο ένοχος. Η αγγέλα! Εκ των πραγμάτων χωρίς να το καταλάβω ποτε δεν έδωσα χώρο στην Πόλα(Π.Σ) η οποία έμεινε στην σκιά της Αγγέλας. Αυτά μέχρι το 2006 που η μπογιά της Αγγέλας πέρασε δεν με ενοχλούσε άλλο γιατί ότι ζημιά ήταν να κάνει την έκανε με το παραπάνω.απο εδώ και πέρα αρχίζει δειλά δειλά κάτι να κουνιέται αλλά μαθημένος στα δύσκολα για μια φορά ακόμη (εν αγνοία μου βέβαια) γυρίζω την πλάτη.Απορροφημένος στην εργασία μου προσπαθώ αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω ορισμένα συμπτώματα,όπως όρασης , κόπωσης και φτάσαμε στο 2008 με μια αθώα διπλοπία που κράτισε μια εβδομάδα.Ενα χρόνο μετά το 2009 ξανά πρόβλημα όρασης με αναγκάζει πλέον να την ψάξω και τσούπ προσωπο με πρόσωπο με κάποια ασθένεια, λέει ο νευρολόγος που λέγεται ms και που δημιουργεί απομυελίνωση.Εμένα αυτή η απομυελίνωση πολύ με ενόχλησε.! Τα αλλα δεν με ενδιέφεραν και δεν τα ήξερα!όταν όμως έμαθα αργότερα για ποια ασθένεια μιλάμε έπαθα ακαριαία κατάθληψη! Σε διάστημα ενός χρόνου απ το διάβασμα και το ψάξιμο πήρα πτυχίο ιατρικής και συχρόνως διδακτορικό στην Π.Σ. Αποτέλεσμα? Ότι σχετικό έβλεπα ,άκουγα ,διάβαζα ήταν θέμα ωρών να το πάθω. Ότι παρενέργεια αναφερόταν στα φάρμακα εδώ παρούσα! στο πειραματόζωο. Είμουν δύο βήματα από την απολυτη τρέλλα, ώσπου ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με 4 στεντ με συνέφερε. Η ζωή που ζώ τώρα είναι δανεική και πίστεψε πιστέψτε με είναι η καλύτερη!!! Αγνοώ τελείως την ΠΣ και ζω την καθημερινότητά μου! Συνοψίζοντας: 1. Η ΠΣ 30 ή 35 χρόνια παρούσα στην ζωή μου αλλά ακίνδυνη. 2.Από την στιγμή πού διαγνώσθηκε ΠΣ σε 2χρόνια έφερε τα πανω κάτω επειδή έβαλα και γώ ταχεράκια μου. 3.Καλή η γνώση και χρήσιμη αλλά η ανεξέλεκτη μπορεί γίνει και επικίνδυνη! 4.Υπαρχουν δυνατότητες για φυσιολογικότατη ζωή. :character-oldtimer:
 #90979  από βικυ
 Σάβ Ιουν 01, 2013 9:52 am
ozon ........τι να πω........αφωνη με αυτα που διαβασα.
Σου εχουν συμβει "πραγματα και θαυματα".
Ευχομαι ολα καλα απο 'δω και κατω.
Δεν εχω καταλαβει ομως .......ειχες ms ολα αυτα τα χρονια και σου διεγνωσαν αγγυλωτικη σπονδυλιτιδα ή συγχρονως επασχες και απο τις δυο ασθενειες?????
 #90994  από Dhm
 Σάβ Ιουν 01, 2013 12:35 pm
Δηλαδη αυτο που λενε οτι οσο πιο νωρις το καταλαβεις και ξεκινησεις τη θεραπεια, τοσο το καλυτερο, ειναι..μυθος??
 #91003  από stavrina117
 Σάβ Ιουν 01, 2013 3:31 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΙΚΡΟΥΛΙ....ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΤΟ...Η ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ..

Υ.Γ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΗΜΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ Κ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΓΧΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ...
 #91008  από Dhm
 Σάβ Ιουν 01, 2013 4:08 pm
Αμαν αυτες οι σκατοπανελληνιες!:(
Τι λετε για την νοσο Devic?
 #91031  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιουν 01, 2013 9:23 pm
Dhm έγραψε:Γεια σας. Με λενε Δημητρα και ειμαι σχεδον 18. 1 μηνα πριν ξεκινησω τις πανελλαδικες εξετασεις ειχα ενα επεισοδιο μειωμενης ορασης και διπλωπιας. Αρχικα απευθυνθηκα σε οφθαλμιατρο, με παρεπεμψε σε νευροοφθαλμιατρο και μεσα σε 1-2 εβδομαδες κστεληξα με 3 μαγνητικες-εκ των οποιων οι 2 δειχνουν απομυελινωση-και κορτιζονη Χ5 μερες. Αποφασισα και συνεχισα και εδωσα πανελληνιες(χωρις βεβαια τα επιθυμητα αποτελεσματα) και με μουδιασματα(απο αγχος ειπαν) κατα τη διαρκεια και μεχρι τωρα, αφου μολις εχθες τελειωσα.

Υ.Γ.1. Περαν του νευροοφθαλμιατρου ειχα παει και στο (εφημερευον) Γεννηματα οπου με εξετασε καποιος κ.Αθανασοπουλος(ειδικευομενος), ο οποιος σε κανα μηνα θα με ξαναδει-χωρις να ειναι ο γιατρος μου ομως βεβαια,μιας που ακομα αναζητουμε περισσοτερες γνωμες. Επισης με εχει δει και ο κ.Σταμπουλης στο Αιγινητειο, ο οποιος ειπε να περιμενουμε και σε 3 μηνες να επαναλαβω μαγνητικη.(μου ειπε να μην κανω παρακεντηση ακομα)
Υ.Γ.2 Οι αιματολογικες που εχω κανει για τυχον αλλα αυτοανοσα, εχουν βγει αρνητικες.
Υ.Γ.3 Θεωρειτε φυσιολογικο που 1 μηνα περιπου αφ'οτου τελειωσα με την κορτιζονη,ακομα εχω διπλωπια?Μηπως ειναι απο το στρες των πανελλαδικων?

Χαιρετω...η μικρη!
:greetings-waveyellow: Καλως ηρθες κοριτσακι !!!!! Ευχομαι να πανε ΟΛΑ καλα !!!!!! :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: