• Υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη στην MS?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #9054  από costas
 Τετ Σεπ 23, 2009 10:46 pm
8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Σάβ Νοέμ 07, 2009 7:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #9303  από MARIA71
 Τρί Σεπ 29, 2009 3:38 pm
costas έγραψε:Κάνουμε τόσες σκέψεις στην αρχή.... άσχημες!!! Μετά συνηθίζουμε και αμάξι καινούριο πήρα και το χαίρομαι και μηχανή και σκάφος και ωραίο σπίτι έφτιαξα και οικογένεια και αξιοσέβαστη εργασία και σκεφτόμουνα πριν 15 χρόνια να τα παρατήσω όλα ότι δε θα ξαναχαρώ στη ζωή μου και όμως..... χαίρομαι!!!!!!
Γεια σας, παιδιά. Έχει δίκιο ο COSTAS. Είναι οι πρώτοι "κραδασμοί" που μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα. Μετά το συνηθίζουμε και συνεχίζουμε τη ζωή μας. Ο άντρας μου έχει διαγνωστεί με MS από το 1982 και από τότε είχε επόμενη ώση τον περασμένο Αύγουστο, δηλαδή μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, με μόνο 20% απώλεια όρασης στο δεξί μάτι και μάλιστα χωρίς κανένα φάρμακο και καμία θεραπεία απολύτως. Η αλήθεια είναι ότι μας ήρθε "κεραμίδα", γιατί είχαμε κακομάθει, και επίσης είναι αλήθεια ότι από όσους γιατρούς επισκεφθήκαμε, οι μισοί μας είπαν ότι δεν αποκλείεται να κάνει άλλα τόσα για να τον ξαναενοχλήσει. Τώρα προσπαθούμε να ισορροπήσουμε και οι δύο ψυχολογικά και περιμένουμε να τελειώσει η κορτιζόνη. Φανταστείτε ότι ακόμη οι γιατροί δεν συζητούν θεραπεία με ιντερφερόνη. Ψυχραιμία και υπομονή λοιπόν. Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον.
 #9305  από petros
 Τρί Σεπ 29, 2009 3:53 pm
Τετοια να ακουμε. 27 χρονια ε? Συμβαινει σε πολλες περιπτωσεις. Οποτε ολοι οι καινουριοι παρτε παραδειγμα να χαλαρωσετε λιγακι, οσο μπορει ο καθενας και παντα να ελπιζετε για το καλυτερο...Το παλικαρι και χωρις θεραπεια....
Panic ευχομαι οντως να κανει αλλα, οχι 27, αλλα πολλα παραπανω...
Μπραβο ρε κωστα...that's the spirit....
 #9423  από nick1981
 Πέμ Οκτ 01, 2009 12:44 pm
Καλησπέρα σε όλους κ όλες. Μιλησα με μια κυρία που εργάζεται στη NOVARTIS Κ μου είπε πως το FTY720 που είναι σε μορφή χαπιού θα ερθει εδω το 2011..Τοτε το υπολογίζουν.
δυστυχώς.Ισως ερθει πιο γρήγορα το cladribine της Merck..
Σήμερα μπαίνω στο νοσοκομείο.παρακεντηση, βιοχημικές, έλεγχο αντισωμάτων κ ίσως προκλητά δυναμικά. Τα γνωστά σε όλους.. Θα τα πουμε την επόμενη βδομάδα αφότου βγω. Ελπίζω σε καλά αποτελέσματα..
Ευχαριστω όλους για τη συμπαράσταση σας κ για τους γιατρούς που μου προτείνατε. Θα βγουν όοοοοοολες οι εξετασεις κ μετα θα αρχίσω να ψαχνω για ντοκτορες..
Καλό ΣΚ κ διασκεδαστε-χορεψτε όλοι/ες πάνω στις μπάρες....................ΜΠΑΓΙΑ
 #9455  από petros
 Πέμ Οκτ 01, 2009 7:05 pm
σου ευχομαστε τα καλυτερα αποτελεσματα αρχηγε. να πανε οοοοοολα καλα....