• MS & Karkino mazi...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #89837  από Athena
 Κυρ Μάιος 12, 2013 3:59 pm
Geia Sas kai xronia polla,

Eime 46 xronon k exo MS gia 24 xronia... Perno Avonex kai ta teleftea xronia metakino me karotsaki otan eime ekso apo to spiti. Proxthes piga kai ekana exetasis epidi katalava oti eixa ena poli skliro pragma sto stithos mu. Ekana tis exetasis kai mu eipan oti eine proxorimeno karkino tou sthithos.... h erotisi mu eine, exei akousi kaneis gia kapion pu exi kai MS & karkino meta? Dld, kapies fores skeftome tora ...ti allo bori na mu simvi? Den pernao arketa idi?

:(
 #89838  από fillcinefil
 Κυρ Μάιος 12, 2013 4:18 pm
Αθηνά θεωρητικά πάντα με την ανοσοκαταστολή πρέπει να ήμαστε μάλον, ποιό επιρεπείς σε διάφορα (και στον κάβουρα), αλλά τουλάχιστον εγώ (στον κύκλο μου, forum) δεν το'χω παρατηρήσει.
Επίσης δες και κάτι από ένα άλλο θέμα:
Παιδιά θα επέμβω σε αυτή την συζήτηση για να βάλω ένα πολύ σοβαρό θέμα και μακάρι να δώσει την προσοχή του το blog.
Θέλω να σταθώ σε αυτό που λέει μόνος του ο Κώστας από την αρχή.
Και για παράδειγμα θα αρχίσω με αυτό που συνέβει με εμένα. Μετά από κάποια ώση είχα ένα θάμβος στο αριστερό μάτι. Τότε βέβαια ήμουν και 30+. Με τον καιρό λοιπόν το θάμβος αυτό, ήταν ένα από τα κυριότερα μου προβλήματα. Να μην τα πολυλογώ όμως ΘΑΥΜΑ !!! Γιατρεύτικα. :bow-yellow:
Λοιπόν κάποια στιγμή αναγκάστηκα να πάω στον οφθαλμίατρο γιατί άρχισα να μην μπορώ να διαβάζω ( :techie-studyingbrown: κοντά δηλαδή). Εν τέλει έχω φέρει και μια ωραία μυοπία στο δεξί μου μάτι που δεν σύνδεσα ποτέ με κάτι οφθαλμολογικό, πιστεύοντας πως ήταν το "θάμβος" και παιδευόμουν χρόνια :violence-hammer: .
Με λίγα λόγια, κάποια στιγμή και λόγω του ότι μεγαλώνουμε ή τέλος πάντων κάτι άλλο μπορεί να μας συμβαίνει, να μην αμελούμε πράγματα και αφήνουμε στην τύχη της την υγεία μας έχοντας πρώτη στην προσοχή μας την ΣΚΠ
Στα 46 ρε κούκλα πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις μαστογραφία αλλά και ολες τις εξετάσεις που ενδείκνεινται για τα χρόνια μας. Οπότε οτιδήποτε να το προλάβουμε εν τη γενννέση.

Επίσης please :pray: τα greeklish (και τα κεφαλαία) κουράζουν :confusion-seeingstars: .
 #89839  από Φαίδρα
 Κυρ Μάιος 12, 2013 4:41 pm
Δεν είναι ούτε σπάνιο αλλά ούτε και συνηθισμένο να συνυπάρχουν σκλήρυνση και καρκίνος.

Ενημέρωσε τον ιατρό σου, γιατί υπάρχει μια περίπτωση να μην πάει η ιντερφερόνη με καρκίνο και να χρειαστεί να αλλάξεις ή να διακόψεις τη θεραπεία. Το τελευταίο με κάθε επιφύλαξη στο λέω, απλώς ρώτα!!

Έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και μέσα στο φόρουμ αντίστοιχες περιπτώσεις. Κουράγιο, εύχομαι όλα να πάνε καλά, να το αφαιρέσεις και να μην σε ξαναενοχλήσει! :romance-caress:
 #89849  από dream
 Κυρ Μάιος 12, 2013 8:22 pm
Athena ξερω μια περιπτωση απο μια κοπελα που μου ειπε ο γιατρος μου που ειχε σκπ και μετα καρκινο στο στηθος αλλα εδω και 25-30 χρονια η σκπ δεν την εχει πειραξει καθολου! Ο γιατρος μου ειπε πως ο οργανησμος της σταματησε την σκπ λογο του καρκινου.... η κοπελα προλαβε και τον καρκινο και μεχρι τωρα ειναι παρα πολυ καλα!!!

Κανε το Σταυρο σου και μη φοβασε!! ;)
 #89857  από Μαρία
 Κυρ Μάιος 12, 2013 9:57 pm
Μου είχε επι κάποτε μια νευρολόγος ότι υπάρχουν 2 δρόμοι της κακοήθειας και της αυτοανοσίας που συνήθως δεν συναντώνται χωρις βεβαια το ενα να αποκλείει το άλλο.
Σου εύχομαι δύναμη και να το ξεπεράσεις γρήγορα
 #89858  από costas1968
 Κυρ Μάιος 12, 2013 10:07 pm
Δυστηχώς το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
 #89871  από Αl_Bandy
 Δευ Μάιος 13, 2013 8:41 am
να μιλήσεις με νευρολόγο και ογκολόγo και να μιλήσουν και αυτοί μεταξύ τους

μάλλον θα σου κόψουν το avonex και θα ασχοληθούν με τον όγκο

στη μητέρα μου έτσι έγινε...

η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να είσαι όσο πιο ήρεμη και χαρούμενη μπορείς. ζήτησε και επαγγελματική βοήθεια αν δεις πως δε τα καταφέρνεις, το βάρος είναι μεγάλο και δεν είναι καθόλου περίεργο να χρειαστείς

καλή δύναμη και σου εύχομαι από καρδιάς να νικήσεις
 #89880  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μάιος 13, 2013 10:24 am
Athena έγραψε:Geia Sas kai xronia polla,

Eime 46 xronon k exo MS gia 24 xronia... Perno Avonex kai ta teleftea xronia metakino me karotsaki otan eime ekso apo to spiti. Proxthes piga kai ekana exetasis epidi katalava oti eixa ena poli skliro pragma sto stithos mu. Ekana tis exetasis kai mu eipan oti eine proxorimeno karkino tou sthithos.... h erotisi mu eine, exei akousi kaneis gia kapion pu exi kai MS & karkino meta? Dld, kapies fores skeftome tora ...ti allo bori na mu simvi? Den pernao arketa idi?

:(
:romance-caress: :romance-caress: :romance-caress: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: