• ΕΠΑΝΑΜΥΕΛΙΝΩΣΗ?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #89610  από costas1968
 Τρί Μάιος 07, 2013 11:28 pm
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΦΥΤΙΚΕΣ Ή ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΜΥΕΛΙΝΩΣΗ?ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! :greetings-waveyellow:
 #89636  από Π.Μ79
 Τετ Μάιος 08, 2013 6:30 pm
Φίλε Κώστα, η επαναμυελίνωση γίνεται και φυσιολογικά από τον οργανισμό αλλά και με κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία απλά κλείνουν την τρύπα με εφημερίδες.

Το θέμα πάντως, δεν είναι η κατεστραμμένη μυελίνη για τα κινητικά προβλήματα, αλλά η ενδεχόμενη ζημιά στον άξονα του νεύρου κάτω απ'αυτήν.
Ζημιά στους άξονες, επιφέρει παύση ή ελλειπή μετάδοση του σήματος και όταν αυτό αφορά κινητικό νευρώνα, το παθολογικό αποτέλεσμα στην κίνηση, είναι εμφανές.

Αυτές οι βλάβες, δε φαίνονται σε καμία μαγνητική, παρά μόνο στην κλινική εικόνα.

Οι εστίες στις μαγνητικές (ποσότητα, σημείο), σπανίως συνάδουν με την κλινική εικόνα του ασθενούς, πράγμα το οποίο επιτέλους κάποιοι νευρολόγοι ξεκίνησαν να παραδέχονται.

Οπότε, κανένα ρόλο δεν παίζει ο αριθμός των εστιών, ο αριθμός των υποτροπών κλπ.
Σημασία έχει, η κάθε ώση να μην αφήνει κουσούρι (δηλαδή ζημιά στους νευράξονες).
 #89638  από costas1968
 Τετ Μάιος 08, 2013 6:38 pm
ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΛΕΣ.ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΤΟ 1993 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΟ 1993 ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ 2001.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ/ΓΡΑΦΟΥΝ?
 #89642  από Π.Μ79
 Τετ Μάιος 08, 2013 8:46 pm
Ναι οι γιατροί τα δίνουν:

Πχ ιντερφερόνη με Μεθοτρεξάτη, ιντερφερόνη με κορτιζόνη, tysabri και γενικώς όσα φάρμακα μπλοκάρουν τη δράση των Τ λεμφοκυττάρων.

Οι νευρολόγοι είναι περήφανοι που βλέπουν τις εστίες να μειώνονται ή να καμουφλάρονται στις μαγνητικές και χαίρονται, αλλά βέβαια η κακή κλινική εικόνα των ασθενών τους δεν φτιάχνεται ποτέ και οι ασθενείς (ευτυχώς όχι όλοι), πιστεύουν στα ψέματά τους και συνεχίζουν να παίρνουν τα φάρμακα αυτά με την μηδαμινή πιθανότητα τα πράγματα να πάνε καλύτερα.
 #89649  από Κώστας
 Τετ Μάιος 08, 2013 11:01 pm
Δεν είχα ποτέ μου ώση (11 χρόνια τώρα) και οι εστίες μου παραμένουν σταθερές και μη ενεργές (τουλάχιστον στις μαγνητικές που κατά καιρούς έχω κάνει), τι είναι αυτό που καθημερινά με επιδεινώνει και έχω φτάσει μόλις ένα βήμα πριν από τη μόνιμη χρήση αμαξιδίου;!!
 #89656  από fillcinefil
 Πέμ Μάιος 09, 2013 12:41 am
Κώστα αυτή είναι η (Ατρόμητος, ή η Προοδευτική :text-lol: ) δευτεροπαθώς προϊούσα.
Τώρα ιατρικές λεπτομέρειες περί φυσιολογίας και τί ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό. Ο Παναγιώτης μάλον το έχει εμβαθύνει.

Άγνωστον (η επιστήμη σηκώνει τα χέρια και εμείς τα κατεβάζουμε).