• ΑΛΚΟΟΛ

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #89302  από anastasis
 Τετ Μάιος 01, 2013 12:30 am
billios έγραψε:Πριν παρω το παστελι της σκλυρηνσης επινα καλα,σαν ανθρωπος,2-3 κιλα κρασι καθε μερα και το Σ.Κ. 2 μπουκαλια ουισκι :teasing-neener:
Τα παραλεω αλλα ειχα μια αρκετα καλη σχεση με το αλκοολ,τσιπουρα,ουζα,ουισκια,βοτκες,κρασια,μονο πετρελαιο δεν επινα..
Το βραδυ ποτε δεν μπορουσα να κοιμηθω γιατι εβραζα και εννοειτε πως την αλλη μερα υπεφερα πολλυ.
Τωρα ειμαι ''κυρια'' ,εχω βαλει το μετρο στη ζωη μου χωρις αυτο βεβαια να μου κοβει ποτηρια,το κρασακι το κοκκινο το προτιμο,τα ποτα τα ''καθαρα'' τα αποφευγω αλλα παντα υπαρχουν οι σπανιες περιπτωσεις αλλα με μετρο.
Ρε bilio να λεμε παλι καλα που σου εκατσε το παστελι γιατι θα σε χαναμε απο κιρρωση του ηπατος ρε αγορι μου...Ισως ολα για καποιο λογο να γινονται...Οσο για το αλλο ολα καλα...την επομενη μερα περδικι!!!!!!! :obscene-drinkingchug: :obscene-drinkingchug: :obscene-drinkingchug: :obscene-drinkingchug:
 #89303  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Τετ Μάιος 01, 2013 5:43 am
Σε μία έρευνα που είχα κάνει για το αλκοόλ για μια εργασία μου, είχα διαβάσει σε πηγή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι πάνω από 3 ποτά τη φορά ή 7 την εβδομάδα κατατάσσει το άτομο στην κατηγορία του προβληματικού πότη. Οπότε το 'παν μέτρον άριστον ' ισχύει για όλο τον πληθυσμό.

Σχετικά με την επίδραση που έχει το αλκοόλ πάνω στον κάθε ασθενή αυτό το βλέπει ο καθένας στον οργανισμό του και στο σώμα του. Πάντως εγώ αν και διαγνωσθείσα με σκλήρυνση (αλλά χωρίς συμπτώματα και χωρίς αγωγή χημική) τα πρώτα πέντε χρόνια του είχα δώσει να καταλάβει. Και πρόβλημα ουδεν!!

Τώρα έχοντας κινητικά προβλήματα πάλι πίνω αλλά όχι σ'αυτές τις ποσότητες και μέχρι του σημείου που δεν θα μου επιδεινώσει την αστάθεια.

Επίσης σε συζήτηση με τον ομοιοπαθητικό μου (εξακολουθώ να μην υποβάλλομαι σε χημική αγωγή) κατάλαβα ότι το ψυχολογικό όφελος της χαλάρωσης που επιφέρει το αλκοόλ (σε λογικές ποσότητες) μπορεί να αντισταθμίσει την όποια επιβάρυνση της πόσης.

Πάντως παιδιά βλέπω ότι αν δεν είχαμε πάθει σκλήρυνση την γνωριμία δεν θα την γλυτώναμε. Κάποιοι από εμάς θα είχαμε σίγουρα συναντηθεί στις ομάδες των ανωνύμων αλκοολικών. :confusion-seeingstars:
 #89338  από billios
 Τετ Μάιος 01, 2013 11:01 pm

#89341  από GTi
 Πέμ Μάιος 02, 2013 3:07 am
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ έγραψε:Πάντως παιδιά βλέπω ότι αν δεν είχαμε πάθει σκλήρυνση την γνωριμία δεν θα την γλυτώναμε. Κάποιοι από εμάς θα είχαμε σίγουρα συναντηθεί στις ομάδες των ανωνύμων αλκοολικών. :confusion-seeingstars:
+1 :bow-yellow:
 #89342  από ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
 Πέμ Μάιος 02, 2013 4:04 am
Μόλις φάνηκαν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη των ΑΑ.....
Άλλος κανείς?

Μπίλιο, είμαστε ειδικοί να καίμε θέματα μου φαίνεται, ε?
 #89372  από ahilleas
 Πέμ Μάιος 02, 2013 4:46 pm
Εικόνα
 #89384  από billios
 Πέμ Μάιος 02, 2013 10:53 pm
Ο'ι' δα,στο θεμα ειμαστε αυτη τη φορα,περιγραφω με λιγα λογια πως αν δεν ηξερα πως εχω σκλυρηνση θα τα εριχνα ολα στο ποτο,ξερω τι [μεσα σε αλλα αγνωστα ] μου φταιει και προσπαθω να το ρεγουλαρω

ΥΓ. Ατιμο πραγμα ο παγος :obscene-smokingpimp:
 #89389  από GTi
 Παρ Μάιος 03, 2013 12:34 am
billios έγραψε:ΥΓ. Ατιμο πραγμα ο παγος :obscene-smokingpimp:
...και ύπουλο.

Υ.Γ. Πότε θα βρεθούμε για κανένα τσιπουράκι??? :romance-hearteyes:
 #89396  από ahilleas
 Παρ Μάιος 03, 2013 8:05 am
Επειδή νομίζω ότι <έριξα > καπως το επίπεδο της συζήτησης με την εικόνα που ανέβασα,θα σας πω και μια <προσωπική μου> ιστορία.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, μια εμπειρία μου επάνω στο ποτό και την οδήγηση. Όπως όλοι σας γνωρίζετε, πάρα πολύς κόσμος, εχει προβλήματα με την Τροχαία, ενώ επεστρέφει σπίτι, αφού πριν, σε ένα μπαρ η ταβέρνα, είχε συναντηθεί με καλούς φίλους.Προχθές, βρέθηκα κι εγώ μαζί με μερικούς καλούς φίλους σ' ένα μπαράκι, για να το «γιορτάσουμε». Μερικές μπύρες παρά πάνω, κανένα ουισκάκι .... κι όλα αυτά
σε μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Έχοντας καταλάβει ότι είχα πιείι κάτι παραπάνω, για να επιστρέψω σπίτι μου, έκανα κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ μου. Πήρα το λεωφορείο. Έφτασα στο σπίτι σώος και αβλαβής και χωρίς κανένα ατύχημα, πράγμα που με άφησε έκπληκτο, διότι πριν δεν είχα οδηγήσει ποτέ μου ένα λεωφορείο. Επί πλέον δε, δεν μπορώ να θυμηθώ από που το πήρα!!!

Καλή Ανάσταση σε όλους και τα πάντα με μέτρο!!!
 #89399  από soulla
 Παρ Μάιος 03, 2013 9:11 am
ΑΧΙΛΛΕΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ :romance-kisscheek: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ :romance-kisscheek: ΣΕ ΟΛΟΥς :romance-kisscheek: