• Κυκλοφόρησε το Fampyra για θεραπεία της βάδισης σε ασθενείς

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #63533  από Vassiliki
 Τρί Νοέμ 08, 2011 11:04 pm
Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ;

Στο Βέλγιο και στην Γαλλία που ρώτησα δεν κυκλοφόρησε ακόμη.

Εάν συμφωνήσει και ο νευρολόγος μου για την λήψη του, σκέφτομαι να απευθυνθώ στις χώρες που κυκλοφορεί και να μάθω πώς το αγοράζουμε (συνταγή γιατρού ή όχι).

Και εδώ έρχομαι στην "οικονομική προσέγγιση" της ΣΚΠ, (μόλις διάβαζα το μήνυμα του Γιάννη στο ερωτηματολόγιο της Σοφίας) και στην χρήση του διαδικτύου για την ασθένεια (την όποια ασθένεια) και για την ελεύθερη κυκλοφορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων... (μεγάλη συζήτηση...)

ΥΓ. Στάθη ευχαριστώ για την συνοπτική και ουσιστική πληροφόρηση!
 #64637  από panos59
 Δευ Νοέμ 28, 2011 7:40 pm
μακρυνός συγγενής μου (ομοιοπάχων., με βαδιστικά μάλιστα προβλήματα :( ) το άρχισε ήδη ....
επικοινώνησα με την οικογένειά του, σας μεταφέρω τα όσα μου είπαν:
του το πρότειναν/συνταγογράφησαν στο Γενικό Κρατκό (Καραγ/γίου)
αναγκαστικά το εισάγει μόνος του από Γερμανία....
Η δραστική ουσία λέγεται Φαμπριδίνη και είναι αναστολέας ιόντων Καλίου (Κ)
η ''Φαμπριδίνη'' δεν έχει ακόμα πάρει έγκριση από τον (δικό μας) ΕΟΦ ....
(η έγκριση έχει λέει κολλήσει στην ''Δήλωση Επαγρύπνησης'' που θα πρέπει να εκδόσει/παραχωρήσει η ξένη εταιρεία ????????? :confusion-seeingstars: )
έχει όμως πάρει εγκριση κυκλοφορίας σε κάποιες χώρες της κεντροδυτικής Ε.Ε.

δεν του το καλύπτει το Ταμείο του ....
Το πληρώνει από την τσέπη του ... 537 euros η (μηνιαία ??) δόση
το παίρνει τώρα 17-18 μέρες ....
ο ίδιος ο ασθενής λέει ότι ''βλέπει τα πόδια του πιο 'αμολημένα', πιο 'συνεργάσιμα' ....''
οι συγγενείς του (η οικογένειά του) είναι πιο επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι για το αν όντως βλέπουν κάποια βελτίωση...
είναι άλλωστε βαρύ φάρμακο ...
με πολλές πιθανές, σοβαρές παρενέργειες ...
προειδοποιεί (η εταιρεία) σαφώς ακόμα και για κινδύνους επιληπτικών κρίσεων ή και
σοβαρής (μη αναστρέψιμης ??) βλάβης στα νεφρά (νεφρικής ανεπάρκειας ...)
Από το Γενικό Κρατικό άλλώστε τους δοθηκε ένα Dead Line δοκιμαστικής χρήσης!
Αν σε έναν μήνα δεν δουν απτά σημεία βελτίωσης ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ!

είναι οικογενειακώς σε πολύ μεγάλο δίλημμα .......

Αν μάθω ακόμα περισότερα, εννοείται θα επανέλθω ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos59 την Τρί Νοέμ 29, 2011 10:25 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #64641  από manos81
 Δευ Νοέμ 28, 2011 9:30 pm
LIPON EGO IRTHA FRESKOS FRESKOS APO TO PEPAGNI!PIGA SIMERA KAI PIR TO PROTO XAPKI....ME PARAKOLOUTHISAN 5 ORITSES KAI EFIGA.SE AFTES TIS 5 ORES EMATHA POS TO FARMAKO GIA TI VADISI THA EINAI ETIMO ARXIES TOU 2012!

:sad-roulette:
 #64647  από Vassiliki
 Δευ Νοέμ 28, 2011 11:36 pm
Δεν ξέρω τι γνώμη να σχηματίσω για τα χάπι.
Όλα καινούρια είναι και όλα τα πρωτο-δοκιμάζουμε. :(
Μια περιήγηση στις εμπειρίες που ανεβάζουν στο youtube με προβλημάτισε, αλλά θα συνεχίσω να το ψάχνω και θα σας ενημερώσω εάν μάθω κάτι που αξίζει (προς πάσα κατεύθυνση).

Πάνο, τι εννοείς 537 η δόση ; (το κουτί ή το χάπι ;!
 #64668  από panos59
 Τρί Νοέμ 29, 2011 11:03 am
Vassiliki έγραψε:Πάνο, τι εννοείς 537 η δόση ; (το κουτί ή το χάπι ;!
537 ευρώ στοιχίζουν οι μηνιαίες ανάγκες
(διόρθωση) δηλαδή τα 4 κουτιά, των 14 χαπιών το καθένα!
(... όχι το 1 χάπι .... Θεός φυλάξοι! .....)
Η δοσολογία που του δόθηκε, (που είναι και η κλασσική απ' ό,τι διαβάζω και στο internet)
είναι 1 χάπι ανά 12 ώρες

ναι .... το συνεχίζει ....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos59 την Παρ Δεκ 02, 2011 9:55 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
 #64823  από Genovefa®
 Παρ Δεκ 02, 2011 9:30 am
Την προηγουμενη εβδομαδα επισκεφτηκα τον γιατρο μου με αφορμη το συγκεκριμενο χαπι γιατι ανηκω σε αυτη την ομαδα-ξερετε την "ελαφρως" προβληματικη στο περπατημα- και θελω να παρω μεταγραφη!
Με ενημερωσε οτι τα αποτελεσματα ειναι πολυ θετικα και παρουσιαστηκαν και σε συνεδριο που εγινε τον προηγουμενο μηνα στην ολλανδια.
Θα μπω στο φουρνακι να βγουν τα αποτελεσματα και κατοπιν θα κανω ενεργειες να το δοκιμασω.
Αν μου το δικαιολογει το ταμειο μου βεβαιως βεβαιως και αν μπορω να το φερνω απο εξωτερικο.
Αν δεν εχετε νεα μου σε κανενα εξαμηνο να ξερετε ή μαζευω τα νεφρα μου απο το δρομο ή βρισκομαι πανω σε καμια μπανανια να αποκαταστησω τις καλλιο-αποθηκες μου!!!

υ.γ. πειραζει ομως που ειμαι πολυ αισιοδοξη;;;;;;
 #89194  από Π.Μ79
 Κυρ Απρ 28, 2013 5:12 pm
MAGDAKI έγραψε::violence-minigun: :violence-pistoldouble: ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!! ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟ ΦΑΜΠΥΡΑ?
Ρίξε μια ματιά σε ό,τι έχουμε πει στο φόρουμ για το Fampyra:

viewforum.php?f=51