Δημητρη ,δεν ξερω σε ποιο τομειο ανηκεις εσυ ,αλλα εγω που περασα επιτροπη πριν λιγους μηνες και μου εδωσαν 67% και ανηκα στον ΟΑΕΕ,εκανα αιτηση για συνταξη με τον νομο 612/77 οπως αναλυτικα εχει γραψει ο Κωστας σε προηγουμενο θεμα viewtopic.php?f=24&t=2217&st=0&sk=t&sd=a και εβγαλα πληρη συνταξη γηρατος ισοβια .
Dhmhtrhs έγραψε:Καλημερα σε ολους και ολες.Με προβληματιζει κι εμενα το θεμα της συνταξης και αν και δικηγορος δεν το εχω ψαξει ακομη σωστα.Αυτο που δεν μπορεσα να διευκρινησω στην επαφη μου με το ταμειο ειναι αν πρεπει να παραιτηθω απο δικηγορος αρα και απο τη παγια αντιμισθια για να βγω στη συνταξη αλλα θεωρητικα πρεπει να ειναι η ισοβια συνταξη γιατι αλλιως δε λεει να χασω τη δουλεια μου και μετα απο 2 χρονια αντε ξανα τι κανουμε;Δημήτρη, προϋπόθεση για να κάνεις αίτηση για πλήρη σύνταξη γήρατος, μεταξύ άλλων, είναι και η διακοπή του επαγγέλματός σου. Απαιτούμενο δικαιολογητικό στο φάκελο που θα υποβάλεις, είναι το χαρτί της εφορείας, ότι έχεις ¨κλείσει" βιβλία. Και εδώ είναι το μεγαλείο της νομοθεσίας!!!
Εντάξει κύριοι, να κλείσω τα βιβλία μου. Κι΄ αν για κάποιο λόγο δεν μου εγκρίνετε τη συνταξιοδότησή μου, εγώ τι θα κάνω;! Θα τρέχω ξανά στην εφορεία για να τ΄ ξανανοίξω!
Υποτίθεται ότι αν έχεις 67% και όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα σου την εγκρίνουν. Αλλά σ΄ αυτή τη χώρα μπορεί νάναι σίγουρος κανείς για κάτι;!!
Σε περίπτωση που κάνεις αίτηση για αναπηρική σύνταξη, πρέπει και πάλι να διακόψεις το επάγγελμά σου. Κι΄ αν μετά από δύο χρόνια που θα επανακριθείς σου διακόψουν τη σύνταξη, για λόγους που μόνο αυτοί θα ξέρουν, τι γίνεται;!! Άντε να επανέλθεις ξανά στο επάγγελμά σου, μετά από αποχή δύο ετών!!
Συμπέρασμα:
Αν πάρεις την απόφαση για να συνταξιοδότηθείς, σκέψου ΜΟΝΟ τη περίπτωση πλήρους σύνταξης γήρατος. Τουλάχιστον αυτή είναι ισόβια!
Υσ. Αν μέσα στο φάκελο που θα υποβάλεις δεν υπάρχει το χαρτί της διακοπής του επιτηδεύματος, δεν παραλαμβάνουν το φάκελο.
Υσ2. Ευνόητο είναι πως εφ΄ όσον συνταξιοδοτηθείς, παύεις να έχεις το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματός σου.
Υσ3. Ευνόητο επίσης είναι, πως με τη διακοπή του επαγγέλματός σου, παύουν και οι καταβολές στο ασφαλιστικό σου ταμείο. Συνεπώς αν δεν εγκριθεί η συνταξιοδότηση, είναι διπλό το κακό. Πρέπει να ξανανοίξεις βιβλία και επιπλέον να ξαναασφαλιστείς (στο ταμείο σου), εφ΄ όσον θα έχεις διακόψει!