• Μια δύσκολη περίπτωση

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #83715  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Τρί Ιαν 08, 2013 9:15 am
Παιδιά ο Χαρίτωνας είναι πολύ ευαίσθητος και χαμηλών τόνων χαρακτήρας και αυτός είναι κι ο κύριος λόγος που ήρθε το πρώτο επεισόδιο όταν πριν δυο χρόνια απέτυχε στο διαγώνισμα των Nέων Ελληνικών και το πήρε κατάκαρδα :( Αυτό τον κάνει είδη κάπως διαφορετικό από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του πόσο περισσότερο σήμερα που τα Σαββατοκύριακα όταν έχει την έξοδο του για διασκέδαση αναγκάζεται να το κάνει χωρίς ποτό και να γυρίσει έγκαιρα για την ένεση…
Με αυτό υπ’ όψιν εγώ σαν πατέρας τρέμω την αντίδραση του όταν μάθει εις βάθος τι σημαίνει ΣκΠ. Προσωπικά έχω μάθει διάφορα για το θέμα με τα περισσότερα να είναι ελπιδοφόρα, δεν με τρομάζουν πια ούτε θεωρώ την ΣκΠ ως την τρομερή ασθένεια που ήτανε 10 και 20 χρόνια πριν. Ναι είναι τρομερή μην με παρεξηγηθώ αλλά αλλιώς αντιδρούσε κάποιος στο άκουσμα της την δεκαετία του 80 και αλλιώς σήμερα.
Τελικά Λιτσάκι θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και μετά από και από την επιμονή του γιατρού που έχω (ευτυχώς) στενό συγγενή και θα μιλήσω με ειδικό.
 #83725  από κατερινα 55
 Τρί Ιαν 08, 2013 10:52 am
Νίκο καλημέρα κι από μένα(την μεγαλύτερη ασθενή του φόρουμ. :character-oldtimer: 57άρα)
Η ασθένειά μας είναι πολυπρόσωπη.Στον κάθε ένα μας εμφανίζεται και αφήνει τα ίχνη της διαφορετικά.Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις....Άλλος με εμφανές πρόβλημα,άλλος με πρόβλημα που πρέπει να περάση ώρα για να το καταλάβεις,άλλος με μη εμφανές πρόβλημα.
Να σου αναφέρω μόνο την δική μου περίπτωση.Έχω την φίλη παρέα εδώ και 15μισυ χρόνια.Εμένα με έχει χαϊδέψει.Δεν μου έχει αφήσει κανένα αποτύπωμα,μα κανένα..Αυτό μπορούν να στο επαληθεύσουν όλοι όσοι με έχουν δει.
Δεν είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο Χαρίτωνας θα έχει μιά μορφή που θα του δημιουργήσει προβλήματα μεγάλα και αξεπέραστα.Όταν θα μάθει ακριβώς τι του συμβαίνει,πρέπει εσύ να έχεις ψάξει και να έχεις βρει όλες μα όλες τις περιπτώσεις,γιά να του δείξεις ότι η πορεία δεν είναι μόνο κατηφορική.Είναι η γρήγορη.... ,είναι και η στάσιμη...,είναι και η αργή....
Άκου και την Κωνσταντίνα,άκου και την litsa και το biskoto.....sofia..όλους όσους απαντάνε...σταχυολόγησε απόψεις και εμπειρίες από το φόρουμ,και πιστεύω ότι η βοήθεια που θα πάρεις θα σε οδηγήσει σωστά!!!!
Είναι καλό ότι ψάχνεσαι.Ρώταγέ μας....Είμαστε μιά μεγάλη αγκαλιά :romance-grouphug:
Καλή συνέχεια...καλή πορεία....και έχε δύναμη... :)
 #83777  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Τετ Ιαν 09, 2013 9:02 am
Αχχ Κατερίνα μου υπέροχα δεν είναι τα πρώτα ..ήντα? Εγώ είμαι ένας ..νέος ετών 51 :) απλώς τελευταίως μοιάζω περισσότερο με 70άρη παρά με 50άρη αλλά που θα πάει…
Χαίρομαι που είσαι καλά, χαίρομαι διπλά που στα τόσα χρόνια δεν σ’ έχει επηρεάσει τίποτα σωματικά και ψυχικά και σου εύχομαι από καρδιάς να περάσουν άλλα πενήντα χωρίς ώσεις αλλά με χαρές όλο υγεία και καλή διάθεση.
Ο Χαρίτωνας ίσως έχει μπροστά του τις Συμπληγάδες πέτρες αλλά θα είμαστε εμείς δίπλα του και μπορεί να μην μπορούμε να μοιραστούμε μαζί του τις όποιες δυσκολίες αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε το γερό σκαρί που θα βασιστεί για να τα καταφέρει.
ΥΓ
Απολογούμαι για την καθυστέρηση να απαντήσω αλλά ξέρεις λόγω επαγγέλματος κάθε αρχή του χρόνου είναι πάρα πολύ δύσκολη με καταγραφές απογραφές και τρέχω και γυρεύω(μαι).
 #83807  από κατερινα 55
 Τετ Ιαν 09, 2013 1:22 pm
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:Αχχ Κατερίνα μου υπέροχα δεν είναι τα πρώτα ..ήντα?
Ναι Νίκο υπέροχα είναι!!!!Μόνο που πρέπει να τα καβατζάρουμε για να το καταλάβουμε :(
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:Ο Χαρίτωνας ίσως έχει μπροστά του τις Συμπληγάδες πέτρες αλλά θα είμαστε εμείς δίπλα του και μπορεί να μην μπορούμε να μοιραστούμε μαζί του τις όποιες δυσκολίες αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε το γερό σκαρί που θα βασιστεί για να τα καταφέρει.
Σωστά Νίκο,δεν θα μπορέσεις να μοιραστείς μαζί του τις όποιες δυσκολίες.Όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να νοιώσεις αυτό ακριβώς που περνάει ο ΣΚΠίτης.Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι δίπλα του και όχι μπροστά του ή πίσω του.Ναι σίγουρα θα είσαι το γερό σκαρί, το λιμάνι του.
Καλή δύναμη :handgestures-salute: :handgestures-salute:
 #83963  από giannis
 Παρ Ιαν 11, 2013 8:53 pm
Νίκο καλησπέρα και πάλι.

Το σεβασμό μου στον έχω υποβάλει ήδη.

Συμφωνώ με τη litsa (γειά σου φιλενάδα καιρό έχουμε να πούμε) και χαίρομαι που το πήρες απόφαση να συμβουλευθείς ειδικό για τη διαχείριση της κατάστασης.
Από την άλλη πλευρά "άκου" αυτό που σου λέει το μυαλό και η καρδιά σου. Είσαι ο πατέρας του και μαζί με τη μητέρα γνωρίζετε όσο κανείς άλλος τον άνθρωπο Χαρίτωνα. Αυτό που λέμε ένστικτο είναι σε ένα μεγάλο κομμάτι το μέρος του μυαλού που δεν χρησιμοποιούμε συνειδητά. Γνώση που την έχουμε αλλά δεν τη θυμόμαστε, εμπειρίες και καταστάσεις που έχουμε ξεχάσει, αλλά την καίρια στιγμή χωρίς να το καταλάβουμε τις συνυπολογίζουμε. Εσείς μόνο τον γνωρίζετε από την ημέρα που μάθατε ότι η γυηναίκα σου έμεινε έγκυος. Εσένα άκουγε απ' όταν δημιουργήθηκαν τα αφτιά του μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.
Η καρδιές σας χτυπούν για εκείνον κι εκείνος το ξέρει. Γι' αυτό και αυτό που λέτε μετράει μέσα του. Είστε οι αυθεντίες του.
Όλ' αυτά λοιπόν, βάλε τα μαζί με τη συμβουλή του ειδικού, μίλα λίγο και με τον/την νευρολόγο που τον παρακολουθεί μήπως σταδιακά μπορέσετε να του βγάλετε την ιντερφερόνη από την Παρασκευή και το Σάββατο, για να βγαίνει πιο χαλαρά και ανέμελα και σίγουρα εσύ και η μητέρα του θα κάνετε το σωστό. Είμαι πολύ σίγουρος ρε Νίκο γι' αυτό. ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!

Καλή χρονιά
 #87564  από mitsos
 Κυρ Μαρ 17, 2013 10:35 pm
Ηθελα να πω την αποψη πανω στο θεμα γτ ειμαι καπως σαν την περιπτωση του γιου σου...εμενα εγινε η διαγνωση στα 12-13...δεν πηρα φαρμακα μεχρι τα 15 και οι ωσεις μου ηταν ελαφριες και δεν με ενοχλουσαν,οποτε η λεξη φλεγμονη που μου ελεγαν οι δικοι μου...στα 15 λοιπον λογω πολλων υποτροπων μπηκα σε αγωγη avonex....μπορεις να φανταστεις οτι δεν χρειαστηκε πανω απο 10 δευτερολεπτα για να δω στο google την σκληρυνση κατα πλακας...δεν χρειαστηκε πολυ καιρο ν μαθω τι ειναι σκπ και τι ισως χρειαστει να αντιμετωπισω(μαζι με την παραπληροφορηση του διαδυκτιου)...και ολα αυτα στην εφηβεια...με τους δικους μου δν ειχα συζητησει οτι κατι ξερω μεχρι πριν απο κανα χρονο(μπαινω στα 20 σε λιγες μερες)...αποτελεσμα ολου αυτου;ωριμασα γρηγοροτερα,ειδα την ζωη με αλλο ματι(χειροτερο ισως),εγινα πιο δυνατος,επαθα και καταθλιψη...αν δεν το μαθαινα τοσο νωρις θα ηταν καλυτερα;δεν μπορω ν απαντησω...παντως θεωρω απιθανο να μην το ξερει...ολα ενα click στο google ειναι πλεον...απλα αν γνωριζει οτι εχει σκπ και δν σ εχει πει κατι (οπως εγω που δν ηθελα ν φερω σε δυσκολη θεση κ να στενοχωρισω τους δικους μου),το περναει ολο αυτο ΜΟΝΟΣ του..και πιστεψε με ειναι πολυ βαρυ φορτιο ειδικα για εναν τοσο νεο...ευχομαι να παρεις την σωστη αποφαση για τον γιο σου...και σιγουρα οπως ειπαν τα παιδια,ζητα συμβουλη ειδικου....περιμενουμε νεα...
 #87571  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Δευ Μαρ 18, 2013 9:55 am
Καλημέρα Μήτσο από την Βασανισμένη (πηδημένη μάλλον) Κύπρο.
Η δικιά σου περίπτωση είναι πράγματι ακόμα ποιο δύσκολη και υποκλίνομαι στην δύναμη ψυχής που καταθέτεις. Σε μια τόσο μικρή και τρυφερή ηλικία που μπήκες στα βάσανα δείχνεις πόσο δυνατή καρδιά έχεις και σήμερα αποδεικνύεις περίτρανα το ..ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει ποιο δυνατό.
Σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ότι καλύτερο και σύντομα, παιδιά στην ηλικία σου, να βρουν τον τρόπο να ζεις ευτυχισμένος παράλληλα με την μαλ..σμένη ΣΚΠ.
Η απόφαση να μην τον ενημερώσουμε πλήρως κρίνω πως ήταν σωστή, απόδειξη δε τούτου το γεγονός πως είναι σήμερα ένας happy νεαρός :-D (κλείνει τα 18 στις 27 του μηνός) χωρίς έγνοιες και στρες, ζεί την ζωούλα του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ειλικρινά κάθε μέρα που την περνά μέσα στην ξεγνοιασιά νοιώθω πως αξίζει χρυσάφι.
Τώρα πως και γιατί δεν πονηρεύτηκε να μάθει από το Google λεπτομέρειες νομίζω πως οφείλεται στην μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έχει και πίστη σ αυτά που του λέω αφού προσπάθησα να είμαι περισσότερο φίλος του παρά πατέρας. Νοιώθω πως δεν του λέω ψέματα αλλά πως του λέω την μισή αλήθεια και παίρνω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Φαντάζομαι το πόσο βαρύ φορτίο θα είναι για κάποιον όταν μάθει κάτι τέτοιο και δεν το λέει και έχεις απόλυτο δίκιο πως θάναι άδικο και εγκληματικό από τον άνθρωπο του να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο. Από την άλλη όμως δεν θάναι εγκληματικό να διακόψω ξαφνικά, με απρόβλεπτες συνέπειες, την ανεμελιά του παιδιού με μια εις βάθος ενημέρωση;
Χαιρετισμούς Καθαροδευτεριάτικους σε όσους βγουν στα βουνά και τα λαγκάδια ή στα παρκάκια της γειτονιάς και καλή διασκέδαση. Σε όσους μείνουν «έγκλειστοι» σαν εμένα καλή διάθεση νάχετε και χαμογελάστε.
Νίκος.
 #87588  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Μαρ 18, 2013 12:19 pm
:greetings-waveyellow: Νικο !!!!!! Αυτο που εχει σημασια , ειναι το πώς αισθανεται ο Χαριτωνας , ψυχικα και σωματικα !!!!!!!!!! Νοιωθει καλα το παιδι ???????? Αν ναι, τοτε να εισαι ησυχος !!!!!!!!!!!!!!! Να ψαχνεις , βεβαια, αλλά να εισαι ησυχος !!!!!!!!!!!!!!! Να περνας καλα !!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
 #87591  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Δευ Μαρ 18, 2013 1:19 pm
:handgestures-thumbupright:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Νοιωθει καλα το παιδι ???????? Αν ναι, τοτε να εισαι ησυχος !!!!!!!!!!!!!!! Να ψαχνεις , βεβαια, αλλά να εισαι ησυχος !!!!!!!!!!!!!!!:
Αυτά τα λόγια είναι όλο το ρεζουμέ Άννα μου.

Κι εσύ να περνάς καλά.
 #87592  από Γιουλη
 Δευ Μαρ 18, 2013 4:11 pm
Καλησπερα σας.Ογιος μου ειναι 22χρονων τωρα,απο τα 6 εχει διαγνωσθει με νοσο του κρον.Δεν του κρυψαμε τιποτα,εκτος του οτι θα μπορουσε να φαει σοκολατα αργοτερα,του αρεσε παρα πολυ.Εκανε μακροχρονια θεραπεια,αλλα τωρα ειναι καλα και αυτο εχει σημασια.Ειναι μαγκακι,ειναι αγαπητος απο ολους,εχει την κοπελα του.Αφου ειναι καλα παροτι τον προτρεπω να μπει στο φορουμ για την κρον,δεν το εχει κανει.Οταν βγαινει πινει ποτακι,καφε και καπνιζει και τσιγαρακι,ολα αυτα απαγορευονται αλλα ειναι καλα.Δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν πινει.Ειναι μεγαλο παιδι ισως να πρεπει να μαθει για την κατασταση του για να μη χρειασθει καποια στιγμη να κανει το κλικ και παθει σοκ απο κακη πληροφορηση.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8