• Τα εύκολα δύσκολα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #87286  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Τρί Μαρ 12, 2013 10:59 pm
Παιδιά μετά απο μια κοπιαστική μέρα, μου βάλατε κι άλλες υποψίες (καλοπροαίρετα εννοώ).
Εμείς σαν καλοί ψάρακλες που λέει κι η Άννα, ακολουθούμε πιστά τα όσα μας είπε ο νευρολόγος κι η νοσηλεύτρια, ψυγείο και μην χάσει ούτε μια ένεση. Πως γίνεται Μαρία μου να χάσει μιά μέρα αφού μας είπαν αν γίνει κάτι τέτοιο τότε αναγκαστικά πρέπει να αλλάξει όλη τη σειρά των ημερών.
Βillios μας έχουν δώσει μέχρι και ειδικό βαλιτσάκι με μόνωση για να τις μεταφέρουμε απο το γενικό ως το σπίτι, τόση ευλάβεια δηλαδή, συν οι ρητές οδηγίες ε ψαρώνεις ή δεν ψαρώνεις?
Θα "ξαναδοκιμάσω" να διαβάσω τις οδηγίες και θα επανέλθω αλλά αύριο πιά γιατί αλλιώς με βλέπω να ξυπνάω με το πληκτρολόγιο κολλημένο στα μούτρα.
 #87302  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Μαρ 13, 2013 10:31 am
billios έγραψε:Το φαρμακειο το κεντρικο του εοπυυ εκτος ψυγειου τις ειχε τις beta παντως,προσοχη στο ψυγειο δεν πρεπει η θερμοκρασια να ειναι κατω απο 5 βαθμους
:scared-eek: Το φαρμακειο τις ειχε εκτος ψυγειου ??????????????? Απορω !!!!!! Τοσα χρονια , που πηγαινοερχομουν στην Αγιου Κωνσταντινου, ολες τις ιντερφερονες τις εβγαζαν απο ψυγειο και ρωτουσαν αν εχω μαζι μου παγοκυστη . Ομως, την bet-ουλα , εγω τουλαχιστον δεν την επαιρνα απο το φαρμακειο του ΕΟΠΥΥ. Αφου μου σφραγγιζαν τα χαρτια , πηγαινα στην οδο Βερανζερου , εκει στην ωραια γειτονια , και τις επαιρνα απο το ψυγειο της αποθηκης της Bayer .Κι αυτο , επειδη οι συσκευασιες ειναι ογκωδεις και δεν χωρανε στα ψυγεια του φαρμακειου ΕΟΠΥΥ !!!!!!!!!!! Λοιπον, ξαναλεω, οι ιντερφερονες , πρεπει να μπαινουν στο ψυγειο , μακρυα απο την καταψυξη .Καλη θεση ειναι τα ραφια της πορτας . Επισης , καλο ειναι να τις μεταφερουμε μεσα στην ειδικη ισοθερμικη τσαντα . Βγαζουμε την ενεση απο το ψυγειο, μια ωρα πριν τη χρησιμοποιησουμε , απλως για να μη ποναει . Αν ξεχαστουμε και την χρησιμοποιησουμε αργοτερα, δεν τρεχει τιποτα !!!! Εκτος αν....εχει καυσωνα !!!!!!Αυταααααα............!!!!! Υγ. Παντως, μερικες φορες που εκανα την ενεση κατευθειαν απο το ψυγειο, δεν μπορω να πω οτι πονεσα περισσοτερο............. :greetings-waveyellow:
 #87305  από sofia13
 Τετ Μαρ 13, 2013 10:42 am
Κι΄εγώ πάντα στο ψυγείο τις είχα, πάντα. Και καταχείμωνο με κρύο να χτυπάνε δόντια, η
Φαρμακευτική μου τις έστελνε στο γνωστό ψυγειάκι με παγοκύστες......
 #87311  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Τετ Μαρ 13, 2013 11:05 am
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Βγαζουμε την ενεση απο το ψυγειο, μια ωρα πριν τη χρησιμοποιησουμε , απλως για να μη ποναει.
...ή αν νυστάζουμε την πιάνουμε στα χέρια μέχρι να πάρει την θερμοκρασία του σώματος. :-D
 #87313  από anni
 Τετ Μαρ 13, 2013 11:16 am
και εγω στο ψυγειο τις εχω......τις βγαζω μια ωρα πριν
αλλα και στο ντουλαπι ,φυσικα να μην εχει ζεστη μια χρονια τις χρησιμοποιησα
αλλαξε η νοσηλευτρια και μετα μου ειπε μονο ψυγειο.....οποτε το τηρω

φιλε χαριτωνα και εγω δεν εχω χασει ουτε μια ενεση και με πυρετο και με ολα....
:greetings-waveyellow: rebif κανω...
 #87320  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Μαρ 13, 2013 1:59 pm
ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15 έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Βγαζουμε την ενεση απο το ψυγειο, μια ωρα πριν τη χρησιμοποιησουμε , απλως για να μη ποναει.
...ή αν νυστάζουμε την πιάνουμε στα χέρια μέχρι να πάρει την θερμοκρασία του σώματος. :-D
Σωστα !!!!! Αν ειμαστε 18χρονα , εχουμε δικαιωμα να μην ...πιεζομαστε !!!!!!!!!!!!! Φιλια στο παιδι !!!!! :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #87330  από billios
 Τετ Μαρ 13, 2013 3:53 pm
REBIF
6.4 Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την φύλαξη του προϊόντος
Φυλάσσετε σε ψυγείο (2°C-8°C), αποφεύγετε την τοποθέτησή του κοντά στο τμήμα της καταψύξεως του ψυγείου. Μην καταψύχετε. Φυλάσσετε στην αρχική συσκευασία για να προστατεύεται από το φως.
Για το σκοπό περιπατητικής χρήσης, ο ασθενής μπορεί να βγάλει το Rebif από το ψυγείο και να το αποθηκεύσει όχι πάνω από τους 25°C για μία μόνο περίοδο που δε θα υπερβαίνει τις 14 ημέρες. Το Rebif έπειτα πρέπει να επανατοποθετηθεί στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί πριν από την ημερομηνία λήξης.

BETAFERON
5. ΠΩΣ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ BETAFERON
Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 25°C. Μην καταψύχετε.
Να μη χρησιμοποιείτε το φάρμακο μετά την ημερομηνία λήξης που αναφέρεται στη συσκευασία.
Αφού προετοιμάσετε το διάλυμα, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι
δυνατόν, το διάλυμα θα είναι εντάξει για 3 ώρες, εάν φυλαχθεί στους 2 - 8°C (σε ψυγείο).
Να φυλάσσεται σε μέρη που δεν το φθάνουν και δεν το βλέπουν τα παιδιά.
Να μη χρησιμοποιείτε το Betaferon εάν παρατηρήσετε ότι περιέχει σωματίδια ή εάν έχει
αποχρωματιστεί.
Τα φάρμακα δεν πρέπει να απορρίπτονται στο νερό της αποχέτευσης ή στα σκουπίδια. Ρωτείστε το
φαρμακοποιό σας πώς να πετάξετε τα φάρμακα που δεν χρειάζονται πια. Αυτά τα μέτρα θα
βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Αρα ειναι σαφες πως το ρεμπιφ χρειαζεται ψυγειο σε αντιθεση μετο μπεταφερον
 #87334  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Μαρ 13, 2013 6:09 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
billios έγραψε:Το φαρμακειο το κεντρικο του εοπυυ εκτος ψυγειου τις ειχε τις beta παντως,προσοχη στο ψυγειο δεν πρεπει η θερμοκρασια να ειναι κατω απο 5 βαθμους
:scared-eek: Το φαρμακειο τις ειχε εκτος ψυγειου ??????????????? Απορω !!!!!! Τοσα χρονια , που πηγαινοερχομουν στην Αγιου Κωνσταντινου, ολες τις ιντερφερονες τις εβγαζαν απο ψυγειο και ρωτουσαν αν εχω μαζι μου παγοκυστη . Ομως, την bet-ουλα , εγω τουλαχιστον δεν την επαιρνα απο το φαρμακειο του ΕΟΠΥΥ. Αφου μου σφραγγιζαν τα χαρτια , πηγαινα στην οδο Βερανζερου , εκει στην ωραια γειτονια , και τις επαιρνα απο το ψυγειο της αποθηκης της Bayer .Κι αυτο , επειδη οι συσκευασιες ειναι ογκωδεις και δεν χωρανε στα ψυγεια του φαρμακειου ΕΟΠΥΥ !!!!!!!!!!! Λοιπον, ξαναλεω, οι ιντερφερονες , πρεπει να μπαινουν στο ψυγειο , μακρυα απο την καταψυξη .Καλη θεση ειναι τα ραφια της πορτας . Επισης , καλο ειναι να τις μεταφερουμε μεσα στην ειδικη ισοθερμικη τσαντα . Βγαζουμε την ενεση απο το ψυγειο, μια ωρα πριν τη χρησιμοποιησουμε , απλως για να μη ποναει . Αν ξεχαστουμε και την χρησιμοποιησουμε αργοτερα, δεν τρεχει τιποτα !!!! Εκτος αν....εχει καυσωνα !!!!!!Αυταααααα............!!!!! Υγ. Παντως, μερικες φορες που εκανα την ενεση κατευθειαν απο το ψυγειο, δεν μπορω να πω οτι πονεσα περισσοτερο............. :greetings-waveyellow:
Τελος παντων , στην αποθηκη της Bayer, τις ειχαν στο ψυγειο .Αληθεια Μπιλλακο , πες μου γιατι εχω περιεργεια !!!!!!! Απο πού παιρνεις την μπεταφερον ???????? Δεν πας στη Βερανζερου ????????? :greetings-waveyellow:
 #87346  από billios
 Τετ Μαρ 13, 2013 9:31 pm
Τα γραφεια της bayer μεταφερθηκαν απο την βερανζερου και πηγαν στο μαρουσι Αννουλα,με βολευε η βερανζερου γιατι οταν πηγαινα παντα ειχα μια κουβεντα μεδαυτους σχετικα με τα των φαρμακων.Τωρα μονο Αγ κωνσταντινου