• ΣΚΠ και κοινωνική ζωή...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #86402  από Στάθης
 Δευ Φεβ 25, 2013 3:46 pm
sofia13 έγραψε:Πολύ όμορφα τα έθεσες Στάθη , αλλά αρκετά ονειρικά.
Ή θα ζούμε σε ένα όνειρο.. ή θα ζούμε σε μια κολαση.
Τα προσωπικά μου λεγόμενα είναι κάποιες γραμμές που με βοηθούν στο να γύρω την πλάστιγα μπρος στην ζωή και όχι να σέρνομαι προς τα πίσω... κάτι που γίνεται με ιδιαίτερη ευκολία σε αυτήν την κοινωνία που ζούμε... και αποδεικνύεται και μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή μας στο θέμα αυτό.

Οι γραμμές αυτές δεν είναι κάτι δεδομένο για μένα. Απλά προσπαθώ να παίζω εκεί τριγύρω, γιατί αν δεν το κάνω νιώθω πως θα τρελαθώ ! Οπότε γιατί να μην τρελαθώ πριν τρελαθώ;;;
Σκέψεις για τροφή... τροφή για Σκέψεις :-D
 #86403  από sofia13
 Δευ Φεβ 25, 2013 4:11 pm
Βravo. !!!
Κρατάς πολύ κόσμο σε ισορροπίες , με όσα καταθέτεις απ΄την ψυχούλα σου !
Bravo Στάθη !!!
:greetings-clappingyellow:
 #86454  από anni
 Τρί Φεβ 26, 2013 10:34 am
Σταθη αυτα ακριβως προσπαθω να εφαρμοσω.....
ειναι πολυ σημαντικο να εχουμε καινουριες συνιστωσες....
πραγματα που παλια δεν ειχαν σημασια τωρα εχουν
αλλο νοημα....
πραγματι η χαρα ειναι στις λεπτομερειες.....

και αν καμια φορα κατι μας διαφευγει ή μας προσπερνα
εμεις συνεχιζουμε να χαμογελαμε.......
και ποτε δεν τα παραταμε...

γιατι ναι ειμαστε αγωνιστες!!!

Σταθη σ ευχαριστουμε!!
 #86455  από eleni POL
 Τρί Φεβ 26, 2013 10:52 am
:greetings-waveyellow: food for thoughts then:

Relationships

You can completely transform any relationship, no matter what it's like right now.
Every single relationship you have is a reflection of how you feel inside about you. You are a magnet attracting to you all things, via the signal you are emitting through your thoughts and feelings. Every relationship you have and every interaction with every person, is a reflection of your own thoughts and feelings in that very moment.

To transform every single relationship you have in your life

Relationships

-Fall in love with YOU!
-Make lists of hundreds and hundreds of wonderful things about you. Keep adding to it every day.
-Know that you are perfect. Do not think any negative thoughts about you.
-Know that you are worthy and deserving of anything and everything you could possibly want in your life.
-Focus on the wonderful things in every person. Look for only those things.
-Do not blame or criticize anybody, ever.
-Set an intention that you are going to see the best in everything and everyone.
-Make your happiness the number one thing in your life. Happiness is an inside job.
-Free yourself of the responsibility of trying to make other people happy. Respect and love them enough to allow them to take care of their own happiness.
-Get your attention off those things in others that don't make you feel good.
-Appreciate and love yourself in every moment you can.
 #86458  από Δημητρης24
 Τρί Φεβ 26, 2013 11:50 am
Μαλιστα... Αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι πιστευετε οτι επηρεαζει την κοινωνικη μας ζωη... Ωραια!!! εγω θα πω οτι ειναι στο χερι μας αν θα την επηρεασει θετικα η αρνητικα! αν βρεθουμε καπου με κοσμο και αρχισουμε να παραπονιομαστε για την "γλυκουλα" ασθενεια που μας προεκυψε ειναι λογικο να απομακρυνθουν πολλοι ειτε γιατι δεν τους ενδιαφερει ειτε για πολλους λογους!!! δεν εχουν αδικο.. κ εμεις στη θεση τους αυτο θα καναμε... για σκεφτειτε να βλεπατε καποιον που να εχει καποιο προβλημα και να ειναι εξω καρδια, χαμογελαστος με πολυ κεφι?? ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΑΙΣΟΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!

Υ.Γ. πρεπει οπωσδηποτε να συναντησω μερικους απο σας!!!
 #86463  από Κώστας
 Τρί Φεβ 26, 2013 1:24 pm
anni έγραψε:πραγματα που παλια δεν ειχαν σημασια τωρα εχουν
αλλο νοημα....
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #86473  από κατερινα 55
 Τρί Φεβ 26, 2013 4:20 pm
Δημητρης24 έγραψε:Μαλιστα... Αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι πιστευετε οτι επηρεαζει την κοινωνικη μας ζωη... Ωραια!!! εγω θα πω οτι ειναι στο χερι μας αν θα την επηρεασει θετικα η αρνητικα! αν βρεθουμε καπου με κοσμο και αρχισουμε να παραπονιομαστε για την "γλυκουλα" ασθενεια που μας προεκυψε ειναι λογικο να απομακρυνθουν πολλοι ειτε γιατι δεν τους ενδιαφερει ειτε για πολλους λογους!!! δεν εχουν αδικο.. κ εμεις στη θεση τους αυτο θα καναμε... για σκεφτειτε να βλεπατε καποιον που να εχει καποιο προβλημα και να ειναι εξω καρδια, χαμογελαστος με πολυ κεφι?? ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΑΙΣΟΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!

Υ.Γ. πρεπει οπωσδηποτε να συναντησω μερικους απο σας!!!
:handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: :handgestures-thumbup: Πολύ σωστός!!!!!!!!!!!!!
anni έγραψε:Σταθη αυτα ακριβως προσπαθω να εφαρμοσω.....
ειναι πολυ σημαντικο να εχουμε καινουριες συνιστωσες....
πραγματα που παλια δεν ειχαν σημασια τωρα εχουν
αλλο νοημα....
πραγματι η χαρα ειναι στις λεπτομερειες.....

και αν καμια φορα κατι μας διαφευγει ή μας προσπερνα
εμεις συνεχιζουμε να χαμογελαμε.......
και ποτε δεν τα παραταμε...

γιατι ναι ειμαστε αγωνιστες!!!

Σταθη σ ευχαριστουμε!!
Και από εμένα!!!!!!!!
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #86505  από LL--MM
 Τετ Φεβ 27, 2013 12:16 am
Λυπάμαι που θα σας χαλάσω το κέφι, παιδιά, αλλά κάτι δεν πάει καλά εδώ... Τεσσερεις σελίδες κιόλας που λένε τα ίδια η περίπου... :x :x :x Κάποιοι λένε ότι κλεινόμαστε στον εαυτό μας λόγω ανάγκης, άλλοι δίχως καν ανάγκη...
mplearkouda έγραψε:Σε κάποιο βαθμό αντιλαμβάνομαι ότι ευθύνομαι κι εγώ, αλλά αυτό το ότι όλοι εξαφανίζονται τπ αισθάνομαι κι εγώ, ακόμα και άτομα του στενού περιβάλλοντος είναι σαν να μην θέλουν να ξέρουν. Δεν είναι ευχάριστο να με κάνουν παρέα, αισθάνονται αμηχανία, δεν μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς τι συμβαίνει.
Με πληγώνει που κάποια άτομα που θεωρούσα ότι είναι πολύ κοντά μου, ούτε ενδιαφέρονται ούτε ρωτάνε. Παλαιότερα ένα κρυολόγημα να περνούσα, το ενδιαφέρον τους ήταν περισσότερο σε σχέση με το να περνάω τώρα ώση για παράδειγμα.
Πόοοσο πια να ευθύνεσαι; και σε τί; Ο παλιός μας φίλος από δώ ο Γιώργος Πρωτόγερος, όταν αναφέρουμε μεταξύ μας τη σκπ, λέει συχνά: "ας προσέχαμε". Τώρα καταλαβαίνω τη σοφία της ειρωνείας αυτής... :shifty: :clap:
Σαφώς κι επηρεάζει (δε θα έπρεπε, βέβαια) η σκπ τη ζωή μας κι όχι μόνο την κοινωνική
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Φοβουνται μηπως τους ζητησουμε βοηθεια !!!! Οποιαδηποτε βοηθεια !!!!!!!!! Αυτο εχω καταλαβει εγω !!!!!!!! Επισης , φοβουνται μηπως τους πουμε οτι δεν ειμαστε καλα , γιατι ετσι νοιωθουν αμηχανια !!!!!! Βεβαια, οταν διαπιστωσουν οτι ειμαστε ''καλα'' και το παλευουμε....τοτε ενα ..φωτακι ...μοχθηριας σπιθιζει στα ματακια τους .........Αυτες ειναι οι δικες μου διαπιστωσεις ........ΚΑΙ ...ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ !!!!! ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ !!!!!!!!!
Βλέπεις μπλέαρκούδα, φυσικά και είναι έτσι, αλλά όπως και να το κάνουμε, ότι διαπιστώσεις και να υπάρχουν, δε σημαίνουν ούτε αυτές τιποτα, δε μας χαλάνε, δε μας είναι δυσάρεστες, δεν έχουν επιπτώσεις απάνω μας, ή και να έχουν, έχουμε πάψει να νοιαζόμαστε, διότι, στην ουσία, ουδεμία σημασία έχουν!!!!!
Pan-pap, να με συγχωρείς, αλλά η πρώην σου μου θυμίζει άμεσα την παραπάνω περιγραφή της Αννας. ΕΣΕΝΑ, σε ΝΟΙΑΖΕΙ που σε παράτησε, ή απλώς "δεν την κατηγορείς";;;
Και βέβαια, ας, άς, άς... Τι σημαίνει όμως "να ειμαστε δυνατοί";;; ΑΦΟΥ δεν πρόκειται για ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, όπως λες αλλά για όσα και οτι ΜΠΟΡΟΥΜΕ... ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ;;; Κι ενημέρωση υπάρχει υπερπλήρης, η κατανόηση που ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΟΜΩΣ, (να έχει κάποιου είδους αντίκρισμα) ΟΧΙ Κι είναι αχρηστο να πιστεύεις στον Αη-Βασίλη...

Η διαφοροποίηση του σωστού απ'το λάθος είναι η ουσιωδέστερη ανθρώπινη ιδιότητα: είναι αυτή που τον φτιάχνει ή τον χαλάει... ΑΥΤΗ είναι η δύναμη του Ανθρώπου όταν είναι τέτοιος

:text-thankyouyellow: Και δεν απαιτήσαμε τίποτα από το Στάθη: Εκείνος είχε τη γενναιοδωρία και το κουράγιο να στήσει το φόρουμ, ασφαλώς και του είμαστε ευγνώμονες, διότι του το οφείλουμε, αλλά πήγε κανένας να του βάλει στο λαιμό μεγάλο μαχαίρι για να τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ; Όχι, το έκανε μόνος του, και προς κοινό μας πολλαπλό όφελος.
Μα θα το έφτιαχνες, Στάθη το φόρουμ, αν ΔΕΝ είχες πάθει σκπ :?: :confusion-shrug:
:text-thankyouyellow:

Κωνσταντίνα μου, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να θυμώνεις με τους συνεπιβάτες αυτούς εσύ, έχουν ήδη φύγει, όπως λένε οι φίλοι μας οι εγγλέζοι, "δε βγάζεις τίποτα να δείρεις ένα ψόφιο άλογο".
Για όοολους τους επιβάτες, βέβαια, να είσαι ευχαριστημένη κι ευγνώμων αν σου κουνήσουν το χέρι από το παράθυρο του λεωφορείου, ποσο λες πια να τους “κοστίζει” αυτό;;; :roll:
Αλλά δε θυμάμαι η μπλέαρκούδα να ...θύμωσε επειδή δεν πήγε "το ολόκληρο λεωφορείο" :auto-ambulance: στο ...Βόλο μαζί της. Αν θύμωνε, σαφώς θα ήταν υπερβολική.

:| Όχι, δεν είναι αμάρτημα να μη στέκουν "δίπλα μας" όσοι "δεν αντέχουν" απλά, έτσι, αποδεικνύουν τί σόι άνθρωποι είναι. Εσύ ξέρεις, Βίκυ, τι άνθρωπος ήσουν πριν: Θεωρείς το να μην πάρει κανείς τηλ. μια παλιά φίλη που έχει σκπ υπερβολικό ΕΠΕΙΔΗ έχει αυτό το πράμα; Τι σε κάνει όμως να πιστεύεις ότι άλλαξες τώρα και προς ποιά κατεύθυνση;
Av δείχνεις περισσότερη κατανόηση στην κατηγορία που η Αννα ονομάζει ανεγκέφαλους, =(προσωπικά μου είναι απεχθείς και όχι "συμπαθείς" :shifty: ) παρά σ'εκείνους που θα μπορούσαν ν'αξιοποιήσουν την παρουσία σου μεταξύ τους, ο λόγος εμένα μου διαφεύγει...
:? :angelic-flying: ΕλενηΠολ, σόρυ, αλλά ο ναρκισισμός με απωθεί σε όλους και κυρίως σ'εμένα την ίδια. Εξαιρούνται όσοι συμπεριλαμβάνουν τους άλλους στο ναρκισσισμό τους αυτόν, και τους κάνουν να βρίσκουν έτσι τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα κοινό στόχο. Δε θεωρώ τον εαυτό μου ούτε τα ποστ μου φυσικά, τέλεια, όμως πάντα προσπαθώ να βλέπω το καλύτερο στους άλλους, απλά απομακρύνομαι όταν δεν έχουν τα ελάχιστα που θα θεωρούσα απαραίτητα εγώ η ίδια για τον εαυτο μου.

Κατερίνα55, λυπάμαι πολύ που δε συμφωνούμε ΠΑΛΙ. Δεν είχα πρόθεση να σε στενοχωρήσω σε καμιά περίπτωση, αλλά το θέμα της Ακρίτα βγάζει τα χειρότερα στον καθένα μας... Μας βεβαιώνει, όπως και το ποστ του Δημήτρη, ότι οι γύρω μας :x είναι ακριβώς όπως στο παραπάνω κείμενο της Αννας, πρωτού προσθέσει την τελευταία φράση... Μην ξεχνάμε και την ψωροπεριφάνεια της συναδέλφου της που μας ανέφερε "πως καμάρωνε που δε διεκδίκησε ποτέ επίδομα", μολονότι μέλος του ΔΣ της Συνομοσπονδίας ατόμων σκπ.

Εγώ δυσκολεύομαι να δείξω κατανόηση στους ανεγκέφαλους. Επιμένω να φαντάζομαι, ωστόσο, ότι δεν είναι όλοι έτσι...

Υ.Γ. Α, και Δημήτρη, πρέπει οπωσδήποτε ν'αποφύγουμε να συναντηθούμε, τουλαχιστον όσο πιστεύεις ότι η αρρώστια είναι έγκλημα... ή ότι οι άρρωστοι, για να γίνονται "αποδεκτοί", οφείλουν να παίζουν τους κλόουν στους άλλους...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα

Και να μην ξεχάσετε και τη συνάδελφο της Αννας! Αυτηνής που δεν καταδέχεται να πάρει επίδομα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Φεβ 27, 2013 2:50 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #86510  από Nick.
 Τετ Φεβ 27, 2013 9:13 am
Ποιός είπε ότι δεν επηρεάζεται η κοινωνική ζωή? Ποιός?
Πλάκα μου κάνετε?
Εδώ επηρεάζεται η κοινωνική ζωή συγγενών που δεν ζουν καν στο ίδιο σπίτι με τον ασθενή (γονείς, αδέλφια), πόσο μάλλον της οικογένειάς του, πόσο μάλλον του ίδιου του ασθενή.
Για παράδειγμα.
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να δημιουργήσω κοινωνικές επαφές με άλλες οικογένειες με την ίδια ευκολία?
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να ακολουθήσω μία άλλη "φιλική" οικογένεια στις διάφορες κοινωνικές της δραστηριότητες (εκδρομές, διακοπές, επισκέψεις, εξόδους)?
Δεν υπάρχει κοινωνική ζωή, υπάρχουν μόνο επισκέψεις αδελφικών φίλων, που νιώθουν και καταλαβαίνουν και θα πουν έλα, να σε πάω και στην ταβέρνα και να σε γυρίσω για να ξεσκάσουμε λίγο, ή θα πάω στον τάδε κοινό γνωστό, θέλεις να σε πάρω να έρθεις κι εσύ?
Κάνω λάθος? Εκτός και αν μιλάτε για ασθενείς που σωματικά μπορούν να νικούν την ασθένειά τους ακόμα.
Μετά, είναι και η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη σκοτώνει την κοινωνική ζωή ανεξάρτητα αν πάσχεις και από ΣΚΠ ή όχι.
 #86517  από Κώστας
 Τετ Φεβ 27, 2013 10:24 am
Nick. έγραψε:Ποιός είπε ότι δεν επηρεάζεται η κοινωνική ζωή? Ποιός?
Πλάκα μου κάνετε?
Εδώ επηρεάζεται η κοινωνική ζωή συγγενών που δεν ζουν καν στο ίδιο σπίτι με τον ασθενή (γονείς, αδέλφια), πόσο μάλλον της οικογένειάς του, πόσο μάλλον του ίδιου του ασθενή.
Για παράδειγμα.
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να δημιουργήσω κοινωνικές επαφές με άλλες οικογένειες με την ίδια ευκολία?
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να ακολουθήσω μία άλλη "φιλική" οικογένεια στις διάφορες κοινωνικές της δραστηριότητες (εκδρομές, διακοπές, επισκέψεις, εξόδους)?
Δεν υπάρχει κοινωνική ζωή, υπάρχουν μόνο επισκέψεις αδελφικών φίλων, που νιώθουν και καταλαβαίνουν και θα πουν έλα, να σε πάω και στην ταβέρνα και να σε γυρίσω για να ξεσκάσουμε λίγο, ή θα πάω στον τάδε κοινό γνωστό, θέλεις να σε πάρω να έρθεις κι εσύ?
Κάνω λάθος? Εκτός και αν μιλάτε για ασθενείς που σωματικά μπορούν να νικούν την ασθένειά τους ακόμα.
Μετά, είναι και η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη σκοτώνει την κοινωνική ζωή ανεξάρτητα αν πάσχεις και από ΣΚΠ ή όχι.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: σε όλα! και ιδιαίτερα

"Δεν υπάρχει κοινωνική ζωή, υπάρχουν μόνο επισκέψεις αδελφικών φίλων, που νιώθουν και καταλαβαίνουν και θα πουν έλα, να σε πάω και στην ταβέρνα και να σε γυρίσω για να ξεσκάσουμε λίγο, ή θα πάω στον τάδε κοινό γνωστό, θέλεις να σε πάρω να έρθεις κι εσύ?"