• ΣΚΠ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #86097  από litsa
 Πέμ Φεβ 21, 2013 6:45 pm
Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τις ιδιωτικές ασφάλειες και την σκπ.
Οταν διαγνωστούμε τι δικαιούμαστε?
εξαρτάται από το συμβόλαιο του καθενός, αλλά νομίζω ότι έχει αυτόματη απαλλαγή εισφορών για όσο ισχύει η γνωμάτευση...
για πείτε γιατί νομίζω ότι ο ασφαλιστής μου, με κοροϊδεύει ...

ευχαριστώ!!
 #86106  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Φεβ 21, 2013 8:53 pm
litsa έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τις ιδιωτικές ασφάλειες και την σκπ.
Οταν διαγνωστούμε τι δικαιούμαστε?
εξαρτάται από το συμβόλαιο του καθενός, αλλά νομίζω ότι έχει αυτόματη απαλλαγή εισφορών για όσο ισχύει η γνωμάτευση...
για πείτε γιατί νομίζω ότι ο ασφαλιστής μου, με κοροϊδεύει ...

ευχαριστώ!!
:greetings-waveyellow: Θα σου πω ο,τι ξερω ! Οταν διαγνωστηκα , ειχα ιδιωτικη ασφαλιση . Καλυψε τη νοσηλεια μου συμφωνα με το συμβολαιο . Ειχα και τη συμπληρωματικη ασφαλεια , που προεβλεπε αποζημιωση και απαλλαγη απο την πληρωμη ασφαλιστρων σε περιπτωση ΜΟΑ (μονιμης ολικης ανικανοτητας) . Για να μην πολυλογω, καταφερα να παρω ΚΑΙ την αποζημιωση ΚΑΙ την απαλλαγη απο τα ασφαλιστρα , με πολυ κοπο...καυγαδες κλπ..κλπ....!!!!! Τα πηρα, ομως !!!!!!!!!!!! Αν εχεις, λοιπον, κι εσυ τετοια συμπληρωματικη , τοτε ξεκινα και διεκδικησε ο,τι δικαιουσαι ! Στην αναγκη, βαλε ενα δικηγορο να ασχοληθει ! Επισης, προσεξε και κατι αλλο. Να απαιτησεις να παρουν υπ'οψη τους , οτι προκειται για χρόνια παθηση και να μη σου ζητανε , καθε τοσο νεα γνωματευση !!!!!!!!!!!!!!!! Καλη τυχη !!!!!!!!!! :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: ΥΓ. Το ..τρελο στην περιπτωση μου ειναι οτι , πριν τρια χρονια ΕΞΑΓΟΡΑΣΑ το συμβολαιο μου, επειδη ειχα μεγαλη αναγκη απο χρηματα :sad-roulette: Ο ασφαλιστης...δεν πιστευε στα αυτια του !!!!! Εξαγορασα συμβολαιο , που θα με καλυπτε δωρεαν, μεχρι τα 63 μου........... :sad-roulette:
 #86109  από giannis
 Πέμ Φεβ 21, 2013 10:54 pm
Άννα, δεν πιστεύω ότι διάβασα αυτό που έγραψες... Εξαγόρασες δωρεάν συμβόλαιο; Τέλος πάντων τρώω μια μεγάλη μπουκιά ψωμί και αφήνω τις μεγάλες κουβέντες. Ελπίζω να απαίτησες ένα γενναίο bonus πρόσθετα στα χρήματα που σου αναλογούσαν...
 #86110  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Φεβ 21, 2013 11:02 pm
giannis έγραψε:Άννα, δεν πιστεύω ότι διάβασα αυτό που έγραψες... Εξαγόρασες δωρεάν συμβόλαιο; Τέλος πάντων τρώω μια μεγάλη μπουκιά ψωμί και αφήνω τις μεγάλες κουβέντες. Ελπίζω να απαίτησες ένα γενναίο bonus πρόσθετα στα χρήματα που σου αναλογούσαν...
Κι ομως !!!!!!!!!! Το εκανα !!!!!!!!!!...................... :sad-roulette:
 #86113  από litsa
 Πέμ Φεβ 21, 2013 11:42 pm
εξαγόρασες συμβόλαιο για να πάρεις τα χρήματα του συνταξιοδοτικού??
καλά δεν θέλω να ρωτήσω πόσα είναι.. .γιατί εμένα και καλά, κάτι εκατομμύρια δραχμές λέγανε,
αλλά τώρα με το ευρώ λέει ένα διχίλιαρο και καλά μου είναι αν το εξαγοράσω...
δεν ξέρω τι και πως θα δω αύριο και θα ενημερώσω...

πάντως καλό είναι να λέγονται και αυτά με τις ιδιωτικές...
γιατί τελικά και εκεί κάτι βρωμάει...

εγώ από την αρχή ρωτούσα τον ασφαλιστή τι δικαιούμαι, και δεν ξέρω τους λόγους, αλλά έλεγε όκ θα γίνει, να δούμε κτλ κτλ και περνούσε ο καιρός...
εγώ είχα τόσο χάλι και ενοχές που δεν ζητούσα εξηγήσεις... και περνούσε ο καιρός...
που κουράγιο για να διεκδικήσω πράγματα...

ε, και φτάσαμε στο σήμερα που μου λένε οι ίδιοι από τα κεντρικά, ότι αν έχεις απόφαση ΥΕ ικα κτλ κτλ να μας τα καταθέσεις!
και μένω κάγκελο... δεν έχετε λέει κάνει αίτημα μέχρι τώρα...
- ναι ρε μεγάλε ...εγώ πέθανα εδώ και χρόνια...

ΔΗΛΑΔΗ, αλι και τρισαλί εάν δεν έχεις κουράγιο, δύναμη, μυαλό, βοήθεια, συμπαράσταση, χρήματα να πληρώνεις δικηγόρους κτλ κτλ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ......

αύριο η συνέχεια ....

καλή δύναμη σε όλους!
 #86121  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Φεβ 22, 2013 7:46 am
:greetings-waveyellow: Καλημερα !!!! Ναι , εξαγορασα το συνταξιοδοτικο ! Πηρα 3000 ευρω περιπου . Το αρχικο συμβολαιο, ειχε κεφαλαιο 1000 000 δραχμες . Η , δε αποζημιωση λογω ΜΟΑ, ηταν 2 000 000 δραχμες και τα πηρα , μετα απο ...κλωτσοπατιναδα, τοτε που αναγνωριστικε η αναπηρια μου. Μην το εξαγορασεις !!!! Εγω , ειχα μεγαλη αναγκη (μηπως και τωρα δεν εχω ????) . Διεκδικησε ο,τι δικαιουσαι !!!!!!! Και κατι αλλο , σε σχεση με τις ασφαλιστικες !!!!!!! (δουλεψα σαν ασφαλιστρια , καποτε ) . ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ...ΠΑΙΡΝΕΙΣ !!!!!!!! Στη ληξη του συμβολαιου, παιρνεις το ΚΕΦΑΛΑΙΟ , που ισουται , πανω-κατω, με το συνολο των ασφαλιστρων που εχεις πληρωσει συν το μαθηματικο αποθεμα (αυτο εξαρταται απο τα εκαστοτε επιτοκια) . Το σιγουρο , παντως, ειναι το ποσο του καθορισμενου κεφαλαιου .Ξαναλεω !!!!! ΜΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ !!!!! ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ Ο,ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ !!!!!! :greetings-waveyellow:
 #86140  από litsa
 Παρ Φεβ 22, 2013 11:28 am
αυτο με την κλωτσοπατινάδα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ!!!!

ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ??? γιατί ????????????????????? :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek:
:scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:
 #86148  από giannis
 Παρ Φεβ 22, 2013 11:43 am
Λίτσα... Λίτσα... Λίτσα...

Σ' αυτό το κράτος μαλώνουμε ακόμη και για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της αναπνοής!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
 #86161  από litsa
 Παρ Φεβ 22, 2013 12:14 pm
giannis έγραψε:Λίτσα... Λίτσα... Λίτσα...

Σ' αυτό το κράτος μαλώνουμε ακόμη και για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της αναπνοής!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

θέλω πάρα πολύ να βάλω τα κλάμματα.... !!
από οργή? από θυμό? από όλα!!!!
δυστυχώς έτσι είναι .....

Δεν θέλουν ούτε να αναπνέουμε!!!

αντιγράφω και για άλλους που πιθανόν να τους διαφεύγει....

Εννοια διαρκούς ολικής ανικανότητας

''Διαρκής ολική ανικανότητα θεωρείται η για ένα τουλάχιστον χρόνο από τότε που θα γνωστοποιηθεί εγγράφω στην εταιρία διαρκής και ολοκληρωτική -τουλάχιστον 67 % - ανικανότητα του ασφαλιζόμενου είτε από ασθένεια, είτε από ατύχημα, να εκτελέσει την εργασία που έκανε πριν πάθει την ανικανότητα ή κάθε άλλη εργασία ανάλογη με την μόρφωση, την εκπαίδευση, και την πείρα του''.

Για εμάς δεν υπάρχει: έχεις σκπ = ξεκάθαρα ΜΟΑ, έχει όμως αυτό που έγραψα παραπάνω...
εννοώ ότι υπάρχουν 5 ασθένειες που όταν τις πάθεις, αυτόματα πας στην απαλλαγή. Στην σκπ πας στην απαλλαγή, λόγω ανικανότητας εργασίας... αυτό είναι το ''μυστικό'' και η αλήθεια!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος litsa την Παρ Φεβ 22, 2013 3:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #86166  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Φεβ 22, 2013 12:23 pm
litsa έγραψε:αυτο με την κλωτσοπατινάδα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ!!!!

ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ??? γιατί ????????????????????? :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek:
:scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked:
Δεν μπορεις να φανταστεις τι περασα !!!! Τα πηρα τα λεφτα μου , ομως !!!!!! Σπαταλησα , μερικα, για αποκλειστικη μου χρηση και το.......φχαριστηθηκαααααααααααααααα........... :banana-dreads: :happy-bouncymulticolor: :happy-cheerleadersmileygirl: Ωραιες εποχες !!!!!!!!!!!!