• Θεατρικό 7

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #85754  από Κώστας
 Πέμ Φεβ 14, 2013 12:53 pm
Αφορμή για το θεατρικό, απετέλεσε ένα άρθρο που διάβασα στο ccsvitalk http://ccsvitalk.gr/blog/?p=5148 για τις φαρμακευτικές και τα κατορθώματά τους.

Θεατρικό 7

- Τι διαβάζεις, πες μου και μένα!
- Παροιμίες.
- Πες μου μία.
- «Ο θάνατος σου, η ζωή μου».
- Αμάν βρε άνθρωπέ μου αυτή διάλεξες!
- Τι να κάνω ρε γυναίκα, διάβασα πριν ένα άρθρο κι΄ έχω επηρεαστεί.
- Τι άρθρο;
- Για γιατρούς που χρηματίζονται από φαρμακευτικές εταιρείες για να προωθούν τα φάρμακά τους.
- Ε και τι σου έκανε εντύπωση, πρώτη φορά το ακούς;! Δεν έχεις δει τους κουστουμαρισμένους βαλιτσάκηδες στα νοσοκομεία; Τι νομίζεις ότι κάνουνε; Περνάνε να πούνε ένα γεια του γιατρού;! Άσε που μπουκάρουν μέσα κι΄ εσύ που έχεις ραντεβού περιμένεις μέχρι να πειστεί ο γιατρός ότι δύσκολα θα βρει παρόμοια προσφορά από τις άλλες εταιρείες!
- Όχι βέβαια, αλλά τώρα λέει ζητάνε οι ίδιοι στα ίσα χρήμα από την εταιρεία, αλλιώς δεν!
- Τι δεν;
- Δεν θα προωθήσουν το συγκεκριμένο φάρμακο.
- Μα κι΄ αν το φάρμακο είναι καλό και βοηθά ανθρώπους;!
- Δε νομίζω να τους πολυνοιάζει αυτό. Να στο πω απλά! Αν και το μέρος που μας έχουν γραμμένους είναι γεμάτο, πάντα βρίσκεται λίγος χώρος. Στην ανάγκη χρησιμοποιούν μπλάνκο!
- Ε όχι και μπλάνκο!
- Γιατί κωλώνουνε;
- Μα θα κωλύσει το εσώρουχό τους!
- Ξεκόλλα! Το χρήμα είναι πολύ. Άλλωστε τόχει πει κι΄ο Καλογήρου εδώ και χρόνια!
- Κι΄ο όρκος του Ιπποκράτη;
- Δεν ζει πια για να τους επιπλήξει. Πέθανε ακριβώς πριν από 2390 χρόνια!
- Μα καλά, παίζουν με το πόνο του άλλου, με τις ανθρώπινες ζωές;!
- Γι΄ αυτούς οι ζωές είναι αναλώσιμες! Και νάταν μόνο τα φάρμακα. Εδώ ο άλλος πίστευε ότι το Ιράκ έχει πυρηνικά και ισοπέδωσε πόλεις και χωριά μέχρι ν΄ ανακαλύψει ότι το φανταζόταν. Λες εκεί να μη ζούσε κόσμος;!
- Αυτοί, έτσι κάνουν πάντα! Πράττουν όπως πιστεύουν, μόνο που θέλουν να πιστεύουν τα πάντα!
- Άκου τι λέει ότι πάθανε οι φαρμακευτικές που τις έπιασαν να χρηματίζουν.
- Μη με τρελάνεις τώρα, σιγά μη πάθανε κάτι!
- Αυτό ακριβώς! Πληρώσανε μερικά εκατομμύρια ντόλαρς και δεν διώχτηκαν. Η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Κάτσανε και υπολόγισαν. Πόσο βγάζουμε από το φάρμακο; 5 δις. Ε! ας δώσουμε και μερικά εκατομμύρια να βουλώσουμε κανένα στόμα. Μη τα θέλουμε κι΄ όλα δικά μας! Μέχρι και φάρμακο με ορμόνη για ασθενείς με AIDS χωρίς άδεια κυκλοφόρησαν, μέχρι να τους πιάσουνε.
- Και τους πιάσανε;
- Ναι, αλλά όχι αμέσως! Άφησαν το φάρμακο μερικούς μήνες στην αγορά για να προλάβουν να κάνουν τη μπάζα τους και μετά επιδεικτικά και μεσ΄ την φανφάρα, τους συνέλαβαν.
- Και τι τους κάνανε;
- Πλήρωσαν το εξωφρενικό ποσόν των 705 εκατομμυρίων δολαρίων και πήρανε και καλά, το μάθημά τους. Τώρα βέβαια τι είναι τα 705 εκατομμύρια μπροστά στα δις που κονόμησαν μέχρι ν΄ αποσυρθεί η ορμόνη, αυτό κανείς δεν το εξετάζει. Ταΐσανε τη κοινή γνώμη με τη τιμωρία της εταιρείας και την άφησαν στην ησυχία της να συνεχίζει ακάθεκτη το κοινωφελές της έργο! Και εντάξει ρε γυναίκα τους επέβαλαν πρόστιμο για τιμωρία, αλλά αυτά τα πέντε εκατομμύρια τσόντα στο ποσόν δεν είναι λίγο ύποπτα;
- Λες να χρηματίστηκαν οι δικαστές;!
- Εμ μάλλον! Αφενός για να σταματήσουν στα 700 και αφετέρου για να μην τους διώξουν και ποινικά. Είπανε οι δικαστές, τελική τιμή 700 συν 5 για τα έξοδα της δίκης! Η εταιρεία έκανε πρόχειρα τους υπολογισμούς της και απάντησε «κλείσαμε»! Άσε που κανένας δεν της επέβαλλε να μην το ξανακάνει.
- Τι να μην ξανακάνει;
- Να μην κυκλοφορήσει ξανά φάρμακο χωρίς έγκριση!
- Χεστήκανε!
- Αυτό λέω και γώ! Μετά από χρόνια τους πιάσανε πάλι να χρηματίζουν γιατρούς για να προωθούν τα προϊόντα τους.
- Και τι τους κάνανε;
- TΙΠΟΤΑ! Άσε που αυτή τη φορά τη βγάλανε οικονομικά. Μόνο 44.3 εκατομμύρια δολάρια πληρώσανε και καθάρισαν. Και πάλι το ποσό του προστίμου βρωμάει. Άκου κόμμα τρία. Τόσα θέλανε για να πάει η υπόθεση στο αρχείο!
- Φτηνά τι βγάλανε!
- Μα είναι δυνατόν να μην υποστούν καμία άλλη κύρωση εκτός από οικονομική;
- Ε τι θες, να τους κάνουνε νταντά;!
- Όχι ρε γυναίκα, δεν είπα αυτό. Ανέστειλέ τους για κανένα εξάμηνο τη λειτουργία της εταιρείας να δεις το ξανακάνουνε;! Αυτοί βρε, πήραν το ρεμπέτικο που λέει «βαδίζω και παραμιλώ, μ΄ αυτή τη συμφορά μου» και το κάνανε «πληρώνω και παρανομώ, μ΄ όλη τη σιγουριά μου»! Άντε μετά ο φτωχός να σηκώσει κεφάλι. Όποιος έχει χρήμα τελικά μπορεί να παρανομεί άφοβα! Οι νόμοι ισχύουν και εφαρμόζονται μόνο στους φτωχούς!
- Α! εδώ θα σου πω κι΄ εγώ μια παροιμία «Όπου φτωχός κι΄ η μοίρα του»!
 #85768  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Φεβ 14, 2013 11:34 pm
ΧααααααααααΧααααααααααααααααααααααααααααααΑΑΑΑχχχχχχχχχχχχχ.........!!!!!!!! Αχχχχχχχχχχχχχχχχ...........
 #85769  από Κωνσταντίνα
 Πέμ Φεβ 14, 2013 11:48 pm
Κώστα χαίρομαι που αρχίζει να γίνεται συστηματικό :clap: :clap: :clap:
Πολύ αληθινό το θεατρικό σου, με κάλυψες με την ιστορία σου :bow-yellow:
 #85780  από Κώστας
 Παρ Φεβ 15, 2013 10:59 am
Οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους φτωχούς…

Αν έχετε την ατυχία να μη σας «περισσεύουν», τότε νάστε σίγουροι πως πάνω σας θα ασκηθεί όλη η αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος για οποιοδήποτε παράπτωμα σας.
Δοκιμάστε να παρανομήσετε, ακόμη και σε κάτι φαινομενικά ασήμαντο και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ.
Σύσσωμος ο Κρατικός μηχανισμός, θα σπεύσει να κατακεραυνώσει τη παρανομία σας, επιβάλλοντας σας τις προβλεπόμενες ποινές, μέχρις τελευταίας λεπτομέρειας.
Αν έχετε την ευτυχία; του περίσσιου χρήματος και μαζί του τις «γνωριμίες» που φέρνει, νάστε σίγουροι πως μπορείτε να παρανομείτε όσο θέλετε και μάλιστα με τις ευλογίες του Κράτους, όπως το εκπροσωπούν και το εκφράζουν οι εκάστοτε ηγεσίες του.
Έχετε δει ποτέ κανένα πλούσιο να πληρώνει για παρανομία του;
Το πολύ - πολύ να γίνει λίγος «ντόρος» στα ΜΜΕ για κάποιες μέρες μέχρις ότου η περίπτωση να ξεχαστεί και να πάρει το δρόμο της αρχειοθέτησης της (Τον Τσοχατζόπουλο, τον "θυσιάσανε" με το ζόρι, για ξεκάρφωμα).
Αντίθετα η τιμωρία είναι υποδειγματική όταν στην παρανομία έχει υποπέσει κάποιος χωρίς γνωριμίες, όχι ιδιαίτερα σημαντικός και κυρίως εύπορος.
Αδιαφορούμε χωρίς να επαναστατούμε, μέχρις ότου προσπαθήσουμε ν΄ αγγίξουμε κι΄ εμείς το "μέλι" και βρεθούμε αντιμέτωποι με την τυφλή (για τους πλούσιους και μόνο), δικαιοσύνη ή μας πνίξει το δίκιο που δεν βρίσκουμε!
Αν απεγνωσμένοι πλέον, ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε την επανάστασή σας, φυσικά και να το κάνετε, αφού πρώτα όμως συνειδητοποιήσετε, πως σίγουρα, αφ΄ ενός δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο ετήσιο οικονομικό εισόδημα και αφ΄ ετέρου δεν έχετε τις απαιτούμενες «γνωριμίες».
Δεν είστε, παρά ο μέσος πολίτης αυτής της Χώρας, που πρέπει να υπηρετεί και να σέβεται το νόμο…
 #85789  από Κώστας
 Παρ Φεβ 15, 2013 3:26 pm
Δευτερολογία

Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα.
Αν υποθέσουμε ότι χρωστάτε 3000€ στην εφορεία. Θα σας έρθει ή όχι το εκβιαστικό μπιλιετάκι, ότι αν δεν εξοφλήσετε το χρέος, το Κράτος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες διεκδίκησής του; Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν κόψετε το λαιμό σας να βρείτε τα χρήματα ή έστω να κάνετε μηνιαίο διακανονισμό, θα σας κατασχέσει ότι έχετε και δεν έχετε. Αντίθετα αυτούς που χρωστάνε εκατομμύρια δεν τους ενοχλεί κανείς! Μας πετάνε στα ΜΜΕ ότι προσπαθούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή αλλά δεν μπορούν και τέλειωσε! Οι καημένοι, δεν ξέρουν ποιοι χρωστάνε και πασχίζουν να τους βρουν. Μέχρι τότε όμως, εσείς φροντίστε να πληρώσετε γιατί το Κράτος έχει ανάγκες!
Αυτός κύριοι που χρωστάει εκατομμύρια, σημαίνει ότι βγάζει και εκατομμύρια. Είναι τοοοοοσοι πολλοί στην Ελλάδα, αυτοί που βγάζουν εκατομμύρια;! Πως δεν τους ξέρεις λοιπόν! Τους ξέρεις, αλλά σκέφτεσαι ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν εκλογές κι΄ αν τους τσαντίσουμε και μας κόψουν τις οικονομικές παροχές τι θα γίνουμε;! Ας τα πάρουμε απ΄ αυτούς που δεν έχουν που και καμία ισχύ δεν έχουνε και θα τους λέμε ότι ψάχνουμε και για τους υπόλοιπους. Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι κόβουν ξεδιάντροπα εικοσάρικα από συντάξεις των 500€ και αφήνουν αυτούς που έχουν στην ησυχία τους;!!
Για συνέπεια του Κράτους απέναντι στο πολίτη ούτε λόγος! Χρωστάς;! Αν δεν πληρώσεις την ημερομηνία που σου έχω ορίσει, θα σε ταράξω στο τόκο κι΄ αν συνεχίζεις να μη μου τα δίνεις θα σου πάρω τα πάντα! Σου χρωστάω;! Θα στα δώσω όποτε έχω και μπορώ κι΄ αν δε σ΄ αρέσει τράβα στα δικαστήρια να μου κάνεις μήνυση κι΄ άμα δικαιωθείς πέστο μου κι΄ εμένα!!!
Γι΄ αυτό λέω πως οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους φτωχούς!...