• ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ NOVATRONE

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #85656  από zaq
 Τρί Φεβ 12, 2013 8:59 pm
Καλησπέρα,θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα απο την θεραπεία με novatrone. Έχει δει κανείς αισθητή βελτίωση της κινητικής του κατάστασης με το εν λόγω φάρμακο; Γενικά απο προσωπικές απόψεις όσων το έχουν δοκιμάσει θα έλεγε κανείς οτι βοηθάει και αν ναι σε τι βαθμό και με πόση διάρκεια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.
 #85657  από ΙΡΜΑ
 Τρί Φεβ 12, 2013 9:14 pm
ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕ.ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΟΥ .ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΣΟΥ .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 #85658  από zaq
 Τρί Φεβ 12, 2013 9:47 pm
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Βασικά δεν νοσώ εγώ αλλά ένα πολύ αγαπήμενο μου πρόσωπο. Έχει ήδη ξεκινησεί την θεραπεία, έχει κάνει 4 δόσεις αλλά δεν μπορώ να πω οτι έχουμε δει θεαματικά αποτελέσματα, παρά μόνο μια πολύ ελάχιστη βελτίωση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης. Δυστύχως όμως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και είχα εναποθέσει όλες μου τις ελπίδες σε αυτό το φάρμακο για βελτίωση..Μάλλον μάταια βέβαια, αλλά τι να κάνουμε; Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου.
 #85659  από Π.Μ79
 Τρί Φεβ 12, 2013 10:00 pm
Το φάρμακο 'τάζει' μείωση υποτροπών και εστιών στη μαγνητική.
Είναι ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο, το οποίο ουσιαστικά σου αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν κάποιος έχει ήδη κινητικά και άλλα προβλήματα λόγω της σκπ, να με συγχωρείς, αλλά πώς μπορείς να περιμένεις βελτίωση στην παρούσα κατάσταση?

Κανένα φάρμακο για την σκπ δεν απέδειξε ότι όντως πετυχαίνει κάτι θετικό.
Ας δεχτούμε όμως χάριν συζήτησης, ότι θα μειώσει τις υποτροπές και τις εστίες...

1) Ακόμα και με λιγότερες υποτροπές μπορεί να μείνουν 'κουσούρια'.
2) Ο αριθμός των εστιών, δεν μετράει σε τίποτα. Ακόμα και οι νευρολόγοι το λένε πλέον.
3) Απ'τη στιγμή που καταστρέφεται ο νευράξονας (δηλαδή το τμήμα του κινητικού νευρώνα που δεν φαίνεται και είναι κάτω απ'τη μυελίνη και που προκαλεί τα κινητικά), ακόμα και επαναμυελίνωση να γίνει, το κινητικό πρόβλημα δεν επανέρχεται. Είναι σαν να κόβεις ένα καλώδιο και το καλύπτεις με ταινία.

Προσπαθώ να καταλάβω πώς περιμένατε κινητική βελτίωση με το novatrone ή με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο. Αν κάτι τέτοιο σας έδωσε να καταλάβετε ο γιατρός, τότε δεν έχω λόγια...
 #85660  από zaq
 Τρί Φεβ 12, 2013 10:21 pm
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, αν και αποκαρδιωτική..
 #85663  από Π.Μ79
 Τρί Φεβ 12, 2013 10:59 pm
zaq έγραψε:Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, αν και αποκαρδιωτική..
Το ξέρω ότι είναι αποκαρδιωτική, αλλά είναι η πάσα αλήθεια δυστυχώς και θα έπρεπε ο γιατρός να τη λέει, όχι ένας συνασθενής σε ένα φόρουμ.
Δυστυχώς, οι λαγοί με πετραχείλια που τάζουν είναι αποκύημα της φαντασίας και οι ασθενείς απλά ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν κιόλας από τα τόσο τοξικά φάρμακα.

Πήγαινε ρώτα ευθέως τον γιατρό να δεις τι θα σου απαντήσει.
 #85696  από titi
 Τετ Φεβ 13, 2013 2:38 pm
[quote="Π.Μ79"]

1) Ακόμα και με λιγότερες υποτροπές μπορεί να μείνουν 'κουσούρια'.
2) Ο αριθμός των εστιών, δεν μετράει σε τίποτα. Ακόμα και οι νευρολόγοι το λένε πλέον.

Στα παραπάνω που πολύ σωστά λέει ο ΠΜ και καθώς είμαι σε θεραπεία με Novantrone, να σας πω και την δική μου (αποκαρδιωτική) εμπειρία:
- ουδεμία νέα ώση
- ουδεμία νέα εστία τα τελευταία 4 έτη
Παρ'όλα αυτά η επιδείνωση είναι σαφής.
Σε κάθε περίπτωση, το φάρμακο δεν πρόκειται να κάνει κανέναν καλύτερα.... Πρακτικά θέτει τον οργανισμό στην μέγιστη καταστολή και με την ευχή να μην δημιουργούνται νέες εστίες/βλάβες, σου επιτρέπει (!) να δουλέψεις εσύ στα υπόλοιπα (ψυχολογία, γυμναστική, φυσικοθεραπεία, βιταμίνες κλπ).
Όλα αυτά βέβαια αν είναι ανεκτές από τον οργανισμό οι παρενέργειες.
Καλή συνέχεια...
keep walking!
 #85702  από zaq
 Τετ Φεβ 13, 2013 5:24 pm
Ευχαριστώ Titi για την απάντηση, αυτό που κατάλαβα δηλαδή είναι οτι τα πράγματα να γίνουν καλύτερα έστω και λίγο δεν υπάρχει περίπτωση και απλά ''δουλεύουμε'' για μια σταθεροποίσηση της κατάστασης και ευχόμαστε να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα..Απλά έχει τύχει να ακούσω για κατάστασεις ανθρώπων που ήταν χάλια, και με κάποια φάρμακα και φυσικοθεραπείες μπόρεσαν τουλάχιστον να επιστρέψουν σε μια καλύτερη κατάσταση..Τί να πω, γνωρίζω οτι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, αλλά όπως είπα και πιο πριν ήλπιζα όχι για πλήρη ανάρρωση, αλλά για μια βελτίωση..