• ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ Δ/ΝΤΗ ΙΚΑ ΣΕ ΒΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #85598  από ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ
 Δευ Φεβ 11, 2013 5:46 pm
Παιδιά, καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας επειδή είναι η πρώτη φορά που έκανα αίτηση για αναπηρική σύνταξη. Έλαβα γνώση του αποτελέσματος από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή την προηγούμενη βδομάδα, το οποίο ήταν 50% - αντί για σπαστική παραπάρεση μου έβαλαν σπαστική μονοπάρεση στο δεξί πόδι και πρόβλημα αισθητικότητας στο αριστερό. Σήμερα έμαθα ότι ο Διευθυντής του ΙΚΑ παραπέμπει την υπόθεσή μου στη Βθμια, και υποψιάζομαι ότι θα με κόψουν.
Θα ήταν καλό να κάνω ένσταση και εγώ για τη γνωμάτευση, μιας και δεν λαμβάνουν υπόψη τους εκείνη του νοσοκομειακού γιατρού, και να ζητήσω το 67%? Ή να περιμένω τη Βθμια και να τους προσκομίσω καινούριες εξετάσεις? Η Βθμια αποτελείται από γιατρούς?

Ευχαριστώ
 #85610  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Φεβ 11, 2013 7:38 pm
Τι ειναι αυτο παλι ?????? Νομιζα οτι δεν εχουν πια , τετοιο δικαιωμα οι διευθυντες .......!!!!!!Καλα θα ηταν, να συμβουλευτεις ενα δικηγορο .......πριν προχωρησεις !!!! Οσο για τις Β'βαθμιες επιτροπες , αποτελουνται απο γιατρους .
 #85621  από basilis361
 Δευ Φεβ 11, 2013 9:06 pm
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε:Παιδιά, καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας επειδή είναι η πρώτη φορά που έκανα αίτηση για αναπηρική σύνταξη. Έλαβα γνώση του αποτελέσματος από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή την προηγούμενη βδομάδα, το οποίο ήταν 50% - αντί για σπαστική παραπάρεση μου έβαλαν σπαστική μονοπάρεση στο δεξί πόδι και πρόβλημα αισθητικότητας στο αριστερό. Σήμερα έμαθα ότι ο Διευθυντής του ΙΚΑ παραπέμπει την υπόθεσή μου στη Βθμια, και υποψιάζομαι ότι θα με κόψουν.
Θα ήταν καλό να κάνω ένσταση και εγώ για τη γνωμάτευση, μιας και δεν λαμβάνουν υπόψη τους εκείνη του νοσοκομειακού γιατρού, και να ζητήσω το 67%? Ή να περιμένω τη Βθμια και να τους προσκομίσω καινούριες εξετάσεις? Η Βθμια αποτελείται από γιατρούς?

Ευχαριστώ
Ο διευθυντης εχει δικαιωμα να παραπεμψει την υποθεση σου σε βθμια επιτροπη (πιθανον για καποιες διευκρινησεις πανω στην αποφαση που πηρε η Αθμια),αλλα οχι τον ιδιο τον ανθρωπο που εχει περασει Αθμια..μονο το φακελο του
Εσυ αν θες να περασεις Βθμια ,για να αυξησεις το ποσοστο που σου εδωσαν νομιζω ,οτι ειναι απο ενεργειες και αιτησεις που πρεπει να κανεις η ιδια..
 #85623  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Δευ Φεβ 11, 2013 9:14 pm
:greetings-waveyellow: δεν μας γράφεις πότε πήρες την απόφαση, το καλύτερο είναι να κάνεις ένσταση για 2βάθμια, αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος. :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp:
 #85626  από Hristos!
 Δευ Φεβ 11, 2013 9:27 pm
Αννα προφανως και δεν εχουν δικαιωμα να την παραπεμψουν εκ νεου. Καλυτερα να μαθει επακριβως τι συμβαινει και το λογο της επανεξετασης της που σιγουρα ειναι η προσθηκη ή η διορθωση καποιου στοιχειου της αποφασης (προς το καλυτερο ή το χειροτερο) ωστε να ειναι σαφες για να αποφανθει το ταμειο στα αιτηματα που κατεθεσε...
basilis361 έγραψε:
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε:Παιδιά, καλησπέρα,

Ευχαριστώ
Ο διευθυντης εχει δικαιωμα να παραπεμψει την υποθεση σου σε βθμια επιτροπη (πιθανον για καποιες διευκρινησεις πανω στην αποφαση που πηρε η Αθμια),αλλα οχι τον ιδιο τον ανθρωπο που εχει περασει Αθμια..μονο το φακελο του
Εσυ αν θες να περασεις Βθμια ,για να αυξησεις το ποσοστο που σου εδωσαν νομιζω ,οτι ειναι απο ενεργειες και αιτησεις που πρεπει να κανεις η ιδια..
Βασιλη μπορει να ζητησει συμπληρωματικα στοιχεια μονο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΠΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΤΕΙΤΑΙ. Προφανως στην εν λογω περιπτωση και οπως φαινεται και απο το 50% που της δωσανε, δεν πρεπει να ειναι αρκετα αυτα που γραφει η αποφαση για να αποφανθει το ταμειο για τις αιτουμενες παροχες, για αυτο και ζητα συμπληρωματικη εξεταση του φακελου.
 #85631  από ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ
 Δευ Φεβ 11, 2013 10:22 pm
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήρα την απόφαση στις 6 Φεβρουαρίου και την κατέθεσα στο ΙΚΑ στις 7 του μήνα. Στη γνωμάτευσή τους δεν έλαβαν υπόψη ούτε το ορθοπεδικό πρόβλημα παρόλο που υπήρχε ορθοπεδικός αλλά όπως προανέφερα αντί για σπαστική παραπάρεση, έκριναν ότι έχω σπαστική μονοπάρεση και προβλημα αισθητικότητας στο αριστερό πόδι.
Έχω τα απαραίτητα ένσημα και είπα και εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου...
 #85634  από basilis361
 Δευ Φεβ 11, 2013 11:56 pm
Hristos! έγραψε:
Βασιλη μπορει να ζητησει συμπληρωματικα στοιχεια μονο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΠΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΤΕΙΤΑΙ. Προφανως στην εν λογω περιπτωση και οπως φαινεται και απο το 50% που της δωσανε, δεν πρεπει να ειναι αρκετα αυτα που γραφει η αποφαση για να αποφανθει το ταμειο για τις αιτουμενες παροχες, για αυτο και ζητα συμπληρωματικη εξεταση του φακελου.
Χρηστο πραγματι ετσι ειναι..εμενα βεβαια μου κανει εντυπωση ,που οι διοικιτικοι υπαληλοι του καθε ταμειου ,δεν παιρνουν την ευθηνη να αποφανθουν τι δικαιουται ο καθενας βαση της γνωματευσης των γιατρων και περιμενουν απο τους γιατρους των επιτροπων ,να τους πουν για τις παροχες ,η μη ,που δικαιουται ο καθενας ,κατι το οποιο νομιζω ειναι στην δικια τους δικαιοδοσια..αλλα ενταξει ,μεσα σε ολα τα περιεργα που συμβαινουν ..μαζι και αυτο
 #85638  από Hristos!
 Τρί Φεβ 12, 2013 9:19 am
basilis361 έγραψε:
Χρηστο πραγματι ετσι ειναι..εμενα βεβαια μου κανει εντυπωση ,που οι διοικιτικοι υπαληλοι του καθε ταμειου ,δεν παιρνουν την ευθηνη να αποφανθουν τι δικαιουται ο καθενας βαση της γνωματευσης των γιατρων και περιμενουν απο τους γιατρους των επιτροπων ,να τους πουν για τις παροχες ,η μη ,που δικαιουται ο καθενας ,κατι το οποιο νομιζω ειναι στην δικια τους δικαιοδοσια..αλλα ενταξει ,μεσα σε ολα τα περιεργα που συμβαινουν ..μαζι και αυτο
Προφανως και εχεις δικιο. Οι υπαλληλοι των ταμειων (απο τους κατωτατους ως τους ανωτερους) προσπαθουν να αποποιηθουν την οποιαδηποτε ευθυνη και πετανε το μπαλακι πισω στα ΚΕΠΑ, ζητωντας απο τους διατυπωσεις σαφεις (επιπεδου δημοτικου). Χαρακτηριστικο παραδειγμα οτι θελουν να λεει "Δικαιουται εξωιδρυματικου επιδοματος μπλα μπλα μπλα" ενω θα μπορουσε αυτο να ειναι προφανες σε αρκετες περιπτωσεις.

Απο την αλλη βεβαια και τα ΚΕΠΑ αφου γνωριζουν τι παιζει και τι προκειται να συμβει, θα επρεπε να φροντιζουν να δινουν ξεκαθαρες απαντησεις για αυτα που τυχον θα αιτηθει αργοτερα ο ασθενης που εξεταζεται. Η απαντηση του στυλ "αυτο δεν το ζητουσες, αρα δεν σου απαντησαμε για το εν λογο αιτημα" αποτελει απλα εμπαιγμο, μιας και ξερουν καλα τι δικαιουται να αιτηθει ο καθενας, ασχετως αν το εχει ζητησει εκ των προτερων...

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε:Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήρα την απόφαση στις 6 Φεβρουαρίου και την κατέθεσα στο ΙΚΑ στις 7 του μήνα. Στη γνωμάτευσή τους δεν έλαβαν υπόψη ούτε το ορθοπεδικό πρόβλημα παρόλο που υπήρχε ορθοπεδικός αλλά όπως προανέφερα αντί για σπαστική παραπάρεση, έκριναν ότι έχω σπαστική μονοπάρεση και προβλημα αισθητικότητας στο αριστερό πόδι.
Έχω τα απαραίτητα ένσημα και είπα και εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτο που αναφερεις ειναι καθαρα στην ανθρωπια (ή μαλλον στην απανθρωπια :x :x ) των εξεταζοντων να κρινουν τη βαρυτητα της παραπαρεσης. Οποτε μπορουν να ισχυριστουν οτι διαπιστωσαν μονοπαρεση στο ενα ποδι και οχι σπαστικη παραπαραση. Στην πραγματικοτητα ειναι γελοιο, αλλα το εχουν κανει παμπολες φορες προκειμενου να μη δωσουν σε ασθενεις τις παροχες που δικαιουνται. :violence-pistoldouble: :violence-pistoldouble:
Στην επανεξεταση ελπιζω και ευχομαι τα πραγματα να πανε καλυτερα :greetings-waveyellow:
 #85668  από Κώστας
 Τρί Φεβ 12, 2013 11:30 pm
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε: Έχω τα απαραίτητα ένσημα και είπα και εγώ να δοκιμάσω την τύχη μου...
Να ρωτήσω κι΄ εγώ κάτι. Αφού έχεις τα απαραίτητα ένσημα δεν μπορούσες να κάνεις αίτηση για κανονική σύνταξη γήρατος; Γιατί έκανες για αναπηρική; Αν έχεις ένσημα 15/ετίας, δικαιούσαι κανονική σύνταξη γήρατος.