• Ο μαχητής Παυλής πολεμά την σκλήρυνση κατά πλάκας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #85254  από θεόδωρος27
 Δευ Φεβ 04, 2013 11:33 pm
Ο Μιχάλης Παυλής δίνει μεγάλη μάχη τα τελευταία 2,5 χρόνια με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί. Και όμως δεν το βάζει κάτω και είναι
έτοιμος να πολεμήσει. Διαβάστε τις δηλώσεις του και πάρτε ένα παράδειγμα δύναμης και ζωής!
Αναλυτικά τι είπε στην "Αθλητική Κυριακή" για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί:
"Είναι μια πονεμένη ιστορία, Μάιος του 2010 ξύπνησα ένα πρωινό, είχα κάποιο πρόβλημα ξαφνικό και από εκεί άλλαξε όλη μου η ζωή έμεινα στα αζήτητα για σχεδόν δυο χρόνια. Ένιωθα μουδιάσματα στα πόδια και στα χέρια είχα παράλυση σε σημεία στο σώμα μου, πήγα στην προπόνηση και πάταγα τα πόδια μου και έπεφτα κάτω. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι παίζει....
Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου όταν έμαθα τι ακριβώς είναι η ασθένεια αυτή και μετά ξεκίνησε ο δικός μου Γολγοθάς. Είμαι όμως άνθρωπος που δεν το βάζω κάτω με τίποτα, είμαι εγωιστής και δεν θα με νικήσει η αρρώστια.
Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα παιδί 20 ετών να υποβάλλεται σε αυτού του είδους της θεραπείες,με αγωγές και τρεις φορές την εβδομάδα με ενέσεις. Όταν έμεινα ελεύθερος από την ΑΕΚ και είχα κάποιες προτάσεις από ομάδες δεν με έπαιρναν για το θέμα της υγείας μου.
Οι γιατροί δεν ήξεραν με σιγουριά τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και μου είπαν και αυτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να μην παίξω ξανά... Μου είπαν ότι αν δεν προσέξω δεν θα ξαναπαίξω.
Η αγάπη μου για την ΑΕΚ είναι τέτοια που ακόμα και τη ζωή μου δίνω και το απέδειξα. Πέρασε αμυδρά από το μυαλό μου αλλά στη ζωή δεν ξέρεις ποτέ πως μπορεί να έρθουν τα πράγματα! Η ΑΕΚ τώρα πραγματικά μας χρειάζεται όλους!
Βιώνω δύσκολα δεν γίνονται πληρωμές και δεν θέλω να επιβαρύνεται τους γονείς μου. Θα την σώσουμε την παρτίδα, είναι βέβαιο και εμένα στη δήλωση που είχα κάνει ότι αν πέσουμε θα το κόψω, αλλά δεν θα χρειαστεί να σταματήσω το ποδόσφαιρο".
 #85261  από Biskoto10
 Τρί Φεβ 05, 2013 4:17 am
θεόδωρος27 έγραψε: Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα παιδί 20 ετών να υποβάλλεται σε αυτού του είδους της θεραπείες,με αγωγές και τρεις φορές την εβδομάδα με ενέσεις..
Που να δεις τα 16χρονα να τρυπιουνται 3φορες την βδομαδα Παυλη! :greetings-waveyellow:
Τουλαχιστον να εχουμε και καποιον διασημο στην Ελλαδα με σκπ!
 #85266  από LL--MM
 Τρί Φεβ 05, 2013 10:02 am
Biskoto10 έγραψε:
θεόδωρος27 έγραψε: Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ένα παιδί 20 ετών να υποβάλλεται σε αυτού του είδους της θεραπείες,με αγωγές και τρεις φορές την εβδομάδα με ενέσεις..
Που να δεις τα 16χρονα να τρυπιουνται 3φορες την βδομαδα Παυλη! :greetings-waveyellow:
Τουλαχιστον να εχουμε και καποιον διασημο στην Ελλαδα με σκπ!
Με τα σωστά μας τώρα, 3 φορές τη βδομάδα ένεση δεν είναι "τίποτα", :eusa-naughty: εκτός αν παίρνει κανείς τη "μεγάλη" της Αβονέξ, κι ας είναι και 1χ "μόνο" τη βδομάδα: Τι να πουν τα παιδιά που έχουν διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο εκ γεννετής; Αυτά αναγκάζονται να κανουν ενέσεις τουλάχιστον 4χ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ :eusa-dance:

Και για να μη λέτε ότι είμαστε μόνοι: Η ινσουλίνη που δίνεται ακομα από φαρμακεία, δε θα δίνεται από το φαρμακοποιό, αλλά θα πρέπει να την πληρώνουν οι ασθενείς και βάλτε του ρίγανη πότε και πόσο θα πληρωθούν από τα ταμεία... Και δεν είναι σαν τις ιντερφερόνες που ίσως μας προκληθεί κάποια ώση στο λίγο-πολύ προσεχές μέλλον αν δεν τις πάρουμε, αλλά τ'αποτελέσματα είναι ΑΜΕΣΑ: Αν δεν κάνεις τις ενέσεις μια μέρα, καταλήγεις στα επείγοντα... :auto-ambulance: Όσο για τ'αναλώσιμα (αντιδραστήρια αναλύσεων κλπ) γίνεται το έλα να δείς...

Κι άλλη μια αναφορά στις κρατικές υπηρεσίες: Ο διαβήτης αυτός αναφέρεται ώς "τύπου 1". Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αρχίσει να μην αναγνωριζουν το διαβήτη αυτόν ώς "ινσουλινοεξαρτώμενο -1 " αλλά ώς "ινσουλινοθεραπευόμενο" (τύπου 2 - "ας πάρουν και χάπια, δε χρειαζονται ενέσεις"). :scared-eek:

Στον τύπου 1 δίνεται 50% ποσοστο αναπηρίας, στον αλλο τίποτα, εκτός αν υπάρχουν επιπλοκές στα πόδια (διαβητικό πόδι) και στα ματια (αμφιβληστροειδοπάθεια, που έχει πολλά κοινά με την περιοδικότητα των "δικών μας" ώσεων, αντέστε να τις αποδείξετε). Στον 1 ΜΠΟΡΕΙ να δοθεί και 67% αν αυτά φανούν αναμφισβήτητα στους γιατρούς... Αλλά άμα κανένας δεν τα γράφει, ποιός ΚΕΠίτης θα τα προσυπογράψει;;;

Σε όσους έχουν και το'να και τ'αλλο νόσημα (αυτοάνοσα και τα δυό, γαρ) κοιτάνε να ξαποστείλουν το κάθε σύμπτωμα οι διαβητολόγοι στους νευρολόγους και οι νευρολόγοι στους διαβητολόγους, έτσι ώστε να "μη χρειάζεται" να τα "φορτωθούν" οι ίδιοι. Από τον Αννα στον Καϊάφα, δηλαδή...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #85299  από pan.pap
 Τρί Φεβ 05, 2013 7:13 pm
Τι σημασία έχει πόσες φορές τρυπιέσαι???
Αλλά ότι τρυπιέσαι..
τι σημασία έχει πια χρόνια ασθένεια έχεις???
Αλλά ότι την έχεις..
Και πρέπει για όλη σου τη ζωή να ζεις μαζί της....
Φαντάσου να είσαι 16 χρονών...
φαντάσου να είσαι 23 χρονών....
Εγώ έζησα κάποια πράγματα στη ζωή μου πριν σκλαβωθώ στη ΣΚΠ.
Αυτά τα παιδιά???
 #85316  από Biskoto10
 Τετ Φεβ 06, 2013 2:07 am
LL--MM έγραψε:Με τα σωστά μας τώρα, 3 φορές τη βδομάδα ένεση δεν είναι "τίποτα", :eusa-naughty: εκτός αν παίρνει κανείς τη "μεγάλη" της Αβονέξ,
Πλακα μας κανεις? Εκει κολλας εσυ? :lol: Τι να πει και ο αλλος που ειναι φυτο? Εχει λογικη αυτο? Αυτα τα παραδειγματα μας τα λεγανε οι νευρολογοιι στα 16 και οσοι δεν ειχαν γνωσεις και μιλουσαν εκ του ασφαλους! Πλεον δεν ειμαι 16 και δεν δεχομαι παραδειγματα για 16χρονα!
κωστας έγραψε:...και η Ορθουλα Παπαδακου πασχει...
Aυτη την εζησε την ζωη της, ολα αλλος ειναι 23 και μιλησε και ανοιχτα για αυτο που εχει. Η αλλη μονο για τα βυζια της μιλουσε στην τν!
 #85319  από ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ_15
 Τετ Φεβ 06, 2013 7:50 am
Βρε παιδιά Ποιά ειναι αυτή η Ορθούλλα που μόνο για τα βυζιά της ασχολείται.. :-D
Επι του προκειμένου ο δικός μου τόχει πιά συνηθίσει το τρύπημα τρις την βδομάδα πλήν εκείνων των περιπτώσεων που όταν βγάλει την ένεση ξεζουμίζει στο σημείο και τότε γίνεται το έλα να δείς..
 #85331  από passenger
 Τετ Φεβ 06, 2013 1:34 pm
Απλως δεν ξερω πως τον εχουν αφησει οι γιατροι να παιζει μπαλα με τετοιο προβλημα που εχει!!! Γιατι αλλο να παιζεις ερασητεχνικα στο 5 επι 5 της γειτονιας , και αλλο επ/κα σε ομαδα Α εθνικης ( προς το παρων lol) ...
 #85350  από Hristos!
 Τετ Φεβ 06, 2013 11:17 pm
passenger έγραψε:Απλως δεν ξερω πως τον εχουν αφησει οι γιατροι να παιζει μπαλα με τετοιο προβλημα που εχει!!! Γιατι αλλο να παιζεις ερασητεχνικα στο 5 επι 5 της γειτονιας , και αλλο επ/κα σε ομαδα Α εθνικης ( προς το παρων lol) ...
Αφου το παλικαρι νιωθει οτι μπορει να το κανει καλα εκανε και επανελθε στα γηπεδα. Δεν μπορει να του επιβαλει κανενας γιατρος να σταματησει τη μπαλα.

Εδω υπαρχουν περιπτωσεις ανθρωπων που εχουν ενα χερι και οδηγουν επαγγελματικα (με αδεια, διπλωμα κτλ). Υπαρχει που υπαρχει μεσα στον καθενα η νοσος, γιατι να πρεπει να εξωτερικευεται κιολας οταν δεν ειναι απαραιτητο?