• Συνταγούλες

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #85169  από Ιωάννα
 Σάβ Φεβ 02, 2013 10:58 pm
Έχεις δίκιο Σοφάκι μου ....αλλά στη σαλάτα.....εεεε...μη μας κάτσει στο στομάχι! :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener:
 #85177  από panos59
 Κυρ Φεβ 03, 2013 10:11 am
maria E έγραψε:ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΧΡΟΥΤΣΟΥ-ΧΡΟΥΤΣΟΥ

Κοβουμε το ενα τεταρτο απο το λαχανο,η και το μισο αν εχουμε κεφια.Παιρνουμε τον τριφτη με την μεγαλη λεπιδα στη μεση και χρουτσου χρουτσου το τριβουμε,προσεχοντας ιδιαιτερως να μην εχει μειωθει ο αριθμος των δαχτυλων μας με το περας της διαδικασιας.Μετα παιρνουμε ενα καροτακι και αφου το ξυσουμε απ'εξω με το μαχαιρι και το πλυνουμε,το τριβουμε χριτσι χριτσι στον ψιλο τριφτη.Αν πραγματικα αισθανομαστε οτι θελουμε να το ριξουμε εξω,προσθετουμε και ελιτσες.Λαδι,χυμος λεμονιου,αλατι.Ξανα φινιτο.

Μωρε θα σε κανω εγω ανθρωπο... :happy-cheerleadersmileygirl:
Στο μίγμα 70-30% ψιλοκομμένου λάχανου-καρότου από τον τρίφτη (ή το μίξερ)
βάζετε και λίιιγη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά (ένα λιγοστό 5%)
και λίιγο (ελαχιστότατο) αν θέλετε κρεμμύδι ή και φρέσκο κρεμμυδάκι (για ακόμα μικρότερη "σπιρτάδα") (ένα 2%)
προσθέτετε και λάδι και ξίδι μπαλσάμικο (κατά τα γευστικά σας γούστα)
και από πάνω (αντί αλατιού) μια κουταλιά της σούπας (ανά ατομο) φιστικάκι μικρό αράπικο αλμυρό αποφλοιωμένο (πωλείται στα ξηροκαρπάδικα ως: ελληνική αραχίδα σε αεροστεγή πακέτα)
(αν είναι μεγάλα τα φιστίκια, τότε σπασμένα σε μέγεθος στραγαλιού)

αν το θέλετε για κυρίως γεύμα/δείπνο μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 αλμυρά μπισκότα (πχ ΑΛΛΑΤΙΝΗ) καθώς και λίγα και μικρά (σαν οδοντογλυφίδα) κομματάκια κοτόπουλο σούβλας!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΟΡΕΞΗ!

Μωρε θα σας κανω εγω τη δίαιτα του πρόβατου ...

:teasing-tease:
 #85184  από Γιάννης
 Κυρ Φεβ 03, 2013 11:52 am
maria E έγραψε:Συνταγη αφιερωμενη στο αγορι με τις μπριζολες και τα πιροσκι.....

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ.
Κοβουμε τα εξω φυλλα απο το μαρουλακι και τα πεταμε γιατι τα ζωυφια και το χωμα δεν ειναι πολυ νοστιμα.Κοβουμε 4-5 φυλλα,τα πλενουμε και τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο,(οχι ολα μαζι),τα ζουλαμε λιγο,και αρχιζοντας απο το κοτσανι κοβουμε με το μαχαιρι τσουκου τσουκου λεπτες λωριδες.Κοβουμε και λιγο φρεσκο κρεμμυδακι και λιγο ανηθο.Τα ριχνουμε στο μπωλ και περιλουζουμε με λαδι,ξυδι και αλατακι.Φινιτο.

Εναλλακτικη λυση....

ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ.
Κοβουμε το ενα τεταρτο απο το λαχανο,η και το μισο αν εχουμε κεφια.Παιρνουμε τον τριφτη με την μεγαλη λεπιδα στη μεση και χρουτσου χρουτσου το τριβουμε,προσεχοντας ιδιαιτερως να μην εχει μειωθει ο αριθμος των δαχτυλων μας με το περας της διαδικασιας.Μετα παιρνουμε ενα καροτακι και αφου το ξυσουμε απ'εξω με το μαχαιρι και το πλυνουμε,το τριβουμε χριτσι χριτσι στον ψιλο τριφτη.Αν πραγματικα αισθανομαστε οτι θελουμε να το ριξουμε εξω,προσθετουμε και ελιτσες.Λαδι,χυμος λεμονιου,αλατι.Ξανα φινιτο.

Μωρε θα σε κανω εγω ανθρωπο... :happy-cheerleadersmileygirl:
Μπεεεεεεεεεεεε

Εικόνα
 #85187  από Γιάννης
 Κυρ Φεβ 03, 2013 12:16 pm
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

και για να σκεπάσουμε όλα αυτά...

Εικόνα

ΥΓ. Το μέγεθος του μουζάκα είναι τυχαίο
 #85188  από panos59
 Κυρ Φεβ 03, 2013 1:35 pm
υπερλιπιδαιμία .....
Εικόνα

Εικόνα

για όσους έχουμε περάσει ηλικιακά τα δεύτερα -άντα ...
και σκοπεύουμε να φτάσουμε τα τρίτα ή και ...τέταρτα -ήντα

δε βλάφτει να προσέχουμε
Συνημμένα
its what we eat and drink.JPG
its what we eat and drink.JPG (17.38 KiB) Προβλήθηκε 196 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos59 την Δευ Φεβ 04, 2013 7:35 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #85191  από Ιωάννα
 Κυρ Φεβ 03, 2013 2:30 pm
Πάνο να σου πω ότι το μυστικό για να μην έχεις χοληστερίνη και να τρως ότι θέλεις είναι......ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!
Μου το είπε ενας φίλος γιατρός που ταλαιπωρούνταν λίγο με τέτοια πράγματα και βρήκε την ησυχία του μόλις σταμάτησε τις εξετάσεις! :laughing-rolling:
Εγώ πάντως ....είμαι ήσυχη! :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #90593  από κατερινα 55
 Κυρ Μάιος 26, 2013 10:44 pm
Μίνι Μπαμπάδες
Εικόνα

Τι χρειαζόμαστε:

5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 μπαίηκεν
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό

Για το γέμισμα:

Σαντιγύ (1 μεγάλο κουτί χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας άχνη)

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ να ανακατευτούν καλά.
Γεμίζουμε 2 ταψάκια για μάφιν και γεμίζουμε κάθε υποδοχή μέχρι τη μέση γιατί το μίγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει, και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και τα σιροπιάζουμε.
Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με σαντιγύ.

##################################################

Μπανόφι (Banoffe)

Εικόνα

Συστατικά:

375 γρ. (1 ½ πακέτο) μπισκότα digestive ή oreo.
175 γρ. μαργαρίνη βιτάμ
4-5 μπανάνες λίγο ώριμες
380 γρ. ( 1 βαζάκι) καραμέλα γάλακτος bonne maman ή
1 σακχαρούχο γάλα
250ml κρέμα γάλακτος ή garni φυτική σαντιγί
τριμμένη κουβερτούρα
Μερίδες: 8-10
Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βιτάμ που έχουμε λιώσει και τα στρώνουμε σε μια φόρμα ή μια ταρτιέρα.

Στρώνουμε την καραμέλα γάλακτος * και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω στην καραμέλα.

*Αν δεν βρούμε την έτοιμη καραμέλα γάλακτος , βάζουμε το σακχαρούχο γάλα όπως είναι κλειστό σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει για 2 ώρες περίπου. Με αυτό τον τρόπο το γάλα καραμελώνει.

Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και καλύπτουμε τις μπανάνες.
Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα!!!
 #91558  από ahilleas
 Τετ Ιουν 12, 2013 12:50 pm
Για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και για τους λάτρεις της....πολλλλή σοκολάτας!!!

http://www.sintagespareas.gr/sintages/sokolasi-3.html

Η συνταγή είναι μια δική μου παραλλαγή ανάμεσα σε muffins και σοκολατόπιτα.
Τα mufffins τα κάνω χρόνια αλλά αυτή η εκδοχή της, απογείωσε τη συνταγή!
 #92510  από panos59
 Σάβ Ιουν 29, 2013 3:09 pm
Συνταγή για σάλτσα ντομάτας!

Δείτε πώς γίνεται η φρέσκια σάλτσα ντομάτας, για να τα μακαρόνια και πολλά άλλα φαγητά.

Μαζεύουμε όσο περισσότερες ντομάτες μπορούμε.

Δεν μας ενδιαφέρει το είδος τους ή το πόσο ώριμες είναι.

Χαράζουμε τις κορυφές τους σε σχήμα Χ, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, και ρίχνουμε τις ντομάτες ....

......στο...

:o

!!!!!!!!!

Δε το πιστεύω.....!!!!!!!

Έχω την εντύπωση ότι ...... πηρατε χαμπάρι τι είναι παρακάτω

... και παίρνετε μάτι....

... και πάψατε να με παρακολουθείτε

... και χαζεύετε αλλού!!!

,κθυ
Συνημμένα
cooking.JPG
cooking.JPG (33.48 KiB) Προβλήθηκε 144 φορές