• ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ....

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8483  από petros
 Σάβ Σεπ 12, 2009 9:36 am
ΗΠΑ. Ερευνητές εντόπισαν δύο γονίδια που βοηθούν στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 02:30

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν δύο γονίδια που εμπλέκονται στην αποκατάσταση του κεντρικού νευρικού συστήματος των ποντικών που είχαν προσβληθεί από σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με μία μελέτη η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία.

Η ανακάλυψη αυτή προσφέρει μία νέα ελπίδα για την επεξεργασία πιο αποτελεσματικών θεραπειών και προλέγει τον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς θα αντιδράσουν σε αυτή τη αυτοάνοση εκφυλιστική ασθένεια.

"Είναι πιθανό πως η ταυτοποίηση των γονιδιών αυτών μπορεί να παράσχει τον πρώτο σημαντικό δείκτη που εξηγεί γιατί ορισμένοι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι καλά και άλλοι όχι", εξήγησε ο συγγραφέας της μελέτης ’λαν Μπίμπερ, ειδικός στις νευρολογικές επιστήμες στην κλινική Μάγιο της Μινεσότα (βόρειες ΗΠΑ).

Η ομάδα του ’λαν Μπίμπερ μελέτησε ποντίκια που είχαν προσβληθεί από μία χρόνια μορφή μιας εξελικτικής ασθένειας παρόμοιας με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και χαρτογράφησαν τα γονίδια εκείνων που αποκατέστησαν αυτόματα τις βλάβες οι οποίες είχαν προκληθεί από την ασθένεια.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν δύο καθοριστικούς γενετικούς παράγοντες σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

Η μελέτη τους παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θεραπεία και την έρευνα στη σκλήρυνση κατά πλάκας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
 #8501  από petros
 Σάβ Σεπ 12, 2009 2:05 pm
δεν πειραζει αρχηγε...σημασια δεν εχει ποιος το ανεβαζει αλλα να ανεβαινουν καλες ειδησεις...
 #8507  από passenger
 Σάβ Σεπ 12, 2009 10:52 pm
και μενα με πηρε τηλ. η γυναικα μου να μου πει τα καλλα νεα το πρωι!!
Η αληθεια ειναι οτι απο το 2002 που εχει διαγνωστει η ασθενεια μου, ολο αυτα ακουω.
 #8529  από Fotis
 Κυρ Σεπ 13, 2009 1:17 pm
Καταλαβαίνω ότι ίσως δεν δίνεις τόση σημασία έχοντας ακούσει τόσα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα στο θέμα, τόσο γιατί κάτι θα βρεθεί στο τέλος και ίσως περισσότερο για να παίρνουμε κουράγιο.

Εύχομαι να έρθει σύντομα η στιγμή που δεν θα έχει λόγο ύπαρξης αυτό το forum.
 #8530  από mary_d_ath
 Κυρ Σεπ 13, 2009 1:42 pm
Fotis έγραψε:Εύχομαι να έρθει σύντομα η στιγμή που δεν θα έχει λόγο ύπαρξης αυτό το forum.
Μακάρι, όταν έρθει εκείνη η στιγμή προτείνω να πάμε όλοι μα όλοι στα μπουζούκια να το γιορτάσουμε!!
 #8540  από ddd
 Κυρ Σεπ 13, 2009 6:55 pm
Μακαρι να ειναι αληθεια αυτα που λεει ο φιλος
που διαβασες αλλα με προβληματιζει που λετε
οτι τα εχετε ξανακουσει
 #8552  από litsa
 Κυρ Σεπ 13, 2009 11:09 pm
να σας πω και εγώ τα δικά μου...
με πήρε τηλ. η νοσηλεύτρια που μου έδειξε την διαδικασία της ένεσης του ρεμπίφ..
της είπα πως ειμαι ότι καίγομαι - ειδικά τα χέρια - κτλ :twisted:
και μου είπε ότι ο συνδυασμός ζέστης και ρεμπίφ κάνει αυτές τις παρενέργειες..
υπάρχουν μου λέει ασθενείς που βάζουν θερμόμετρο γιατί νομίζουν ότι έχουν πυρετό.. και αυτό το έχω πάθει.. :evil:
όπως ότι το κρύο νερό στο κεφάλι βοηθάει- εγώ με τα κρύα ντους σώθηκα... μέχρι στιγμής.. (ελίνα thanks που μου το θύμισες..!)
:roll: :roll:
περιμένω να δροσίσει κι άλλο!! :D :D
επίσης μου είπε ότι η σκπ κάνει ...θραύση! τα περιστατικά όσο πάνε και αυξάνονται ....και το πιο καλό σας το άφησα για το τελος!!!

λοιπόν: μου είπε Υπομοή !!!!
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ..!!
ΕΤΣΙ ΤΟΥς ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ..!!
τώρα το πόσο σύντομα ... εύχομαι να είναι αρκετά!! :) :)
και να μην είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του !! :D :D :roll:
 #8554  από ΜΙΜΙΚΑ
 Κυρ Σεπ 13, 2009 11:32 pm
Εάν είναι έτσι :shock: θα βγω "από το αυγό μου"
Συνημμένα
kre_Twitter_bird_Icon_Set_180.jpg
kre_Twitter_bird_Icon_Set_180.jpg (14.34 KiB) Προβλήθηκε 1470 φορές
 #8563  από petros
 Δευ Σεπ 14, 2009 10:10 am
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ DND. ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ (RODRIGUEZ) ΤΗΣ ΜΑΥΟ CLINIC ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ MS ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ MS ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ "ΣΠΑΝΕ" ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η MS ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η MS ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ". ΑΡΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΧΙ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ...