• Που το πανε εκει στα ΚΕΠΑ τελικα....????

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #84147  από Grig.
 Δευ Ιαν 14, 2013 9:31 pm
giannis έγραψε:Μα, η εγκύκλιος αυτή είναι διευκρινιστική του 3846/11-5-2010.

Απλώς ξέρεις, αν δείξεις ΦΕΚ με το νόμο σε υπάλληλο του ΙΚΑ μπορεί να πάρει την αντιτρομοκρατική και να ζητήσει τη... σύλληψή σου. :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:

Αφού έχεις το νόμο είσαι μια χαρά. Τώρα, για την εγκύκλιο είχε γράψει ο ΠΜ79 (πάντα καταρτισμένος) ένα link από το google:

"Βάλε στο google: εγκύκλιος 46 άρθρο 16

Πάτα το λινκ στο 1ο αποτέλεσμα, κατέβασε την εγκύκλιο και δες τι λέει για άτομα με αναπηρία από 80% και άνω.
Σύμφωνα με αυτό, μπορείτε να απαιτήσετε οι γιατροί στην επιτροπή να γράψουν στην απόφαση 'εφ'όρου ζωής', οπότε να μην τρέχετε συνέχεια σε επιτροπές".
Αὔριο καταθέτω αἴτηση στήν Α/βαθμια Ὑγειονομική Ἐπιτροπή, γιά τήν μετατροπή τῆς ἀπόφασης πού λήγει τόν Αὔγουστο τοῦ 2013, εἰς ἐπ’ ἀόριστον, θά ἐνημερώσω γιά τήν ἀπάντηση.
 #84154  από Κώστας
 Δευ Ιαν 14, 2013 11:58 pm
Είστε σίγουροι ότι ισχύει ακόμη η εγκύκλιος 46 άρθρο 16;!

Ο νέος ΚΕΒΑ (ΦΕΚ 1506Β/14-5-2012) στη σελίδα 105 που αναφέρει για τη ΣΚΠ, λέει ότι το ποσοστό αναπηρίας κυμαίνεται από 35% - 80% και άνω και ισχύει ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
 #84155  από Hristos!
 Τρί Ιαν 15, 2013 12:44 am
Κώστας έγραψε:Είστε σίγουροι ότι ισχύει ακόμη η εγκύκλιος 46 άρθρο 16;!

Ο νέος ΚΕΒΑ (ΦΕΚ 1506Β/14-5-2012) στη σελίδα 105 που αναφέρει για τη ΣΚΠ, λέει ότι το ποσοστό αναπηρίας κυμαίνεται από 35% - 80% και άνω και ισχύει ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
Δεν ισχυει αυτο με τα 2 χρονια ως κανονας. Εχω δει το ΚΕΠΑ να δινει "αοριστου χρονου" σε συνασθενη με 85% αναπηρια και απο προσωπικη εμπειρια ξερω οτι δινει και 1 χρονο. Οπότε τιποτα δεν ειναι στανταρ. Πιο πολυ ως προτροπη μοιαζει προς τους αξιολογητες η διετια...
 #84157  από giannis
 Τρί Ιαν 15, 2013 1:45 am
Ρε παιδιά, είπαμε. Ο ν. 3846/10 και κατά συνέπεια η εγκύκλιος (που είναι... υποτιτλισμός του νόμου για τους (....) δημοσίους υπαλλήλους) ισχύει για τις κρίσεις που έγιναν από τη δημοσίευση του νόμου έως τη δημοσίευση του ΚΕΒΑ (4/5/12).

Δηλαδή για όσους πέρασαν από επιτροπή από τις 11/5/2010 έως 4/5/2012 και κρίθηκαν με 80% και εξαιτίας παραπληγίας-τετραπληγίας. Γι' αυτούς είναι μαχητό (όχι σίγουρο).

Επαναλαμβάνω: ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

Μετά τις 4/5/12 ισχύει ο ΚΕΒΑ (ΦΕΚ 1506 Β/4-5-2012).
 #84191  από Grig.
 Τρί Ιαν 15, 2013 8:17 pm
Ἐγώ σήμερα κατέθεσα τήν αἴτηση στόν Διευθυντή τῆς Α/βαθμιας Ὑγειονομικῆς Ἐπιτροπῆς, γιά τήν μετατροπή τῆς ἀπόφασης μου, εἰς ἐπ’ ἀόριστον.
Τόν εἶδα θετικό, εἶπε ὁτι θά ἔρθει σέ ἐπικοινωνία μέ τό Τμῆμα Αναπηρίας στήν Ἀθῆνα καί θά μοῦ ἀπαντήση σχετικά. Εἴδομεν!
 #84718  από Κώστας
 Παρ Ιαν 25, 2013 8:03 pm
Είχα πει θα ενημερώσω και φάνηκα ασυνεπής!
Μου αξίζει τιμωρία. Τη Κυριακή, δεν θα δοκιμάσω γλυκάκι της Κατερίνας!
Επειδή όμως ποντάρω στην επιείκειά σας, σας λέω τι έγινε.

Με ειδοποίησαν στο κινητό μου!!!!!, αν μπορώ να πάω νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ώρα του ραντεβού. Μπήκα στην αίθουσα με μόλις 1 λεπτό αναμονή!! Κι΄ εκεί που περίμενα την ιερά εξέταση, με πλησιάζει μια νευρολόγος, με ύφος πολλών νταν, με βάζει να ξαπλώσω σ΄ ένα κρεβάτι και μου βαράει δυο σφυριές στα χέρια και άλλες δυο στα πόδια και μου λέει να πάω να πάρω την απόφαση σε ενάμισυ μήνα! Α! Μου γαργάλησε με μια βελονίτσα και τις πατούσες, αλλά εγώ δεν γαργαλήθηκα και μάλλον αυτό την ικανοποίησε ότι δεν προσποιούμαι! Ούτε μαγνητικές, ούτε περίεργα ακροβατικά, ούτε ερωτήσεις. Τέσσερεις σφυριές , δυο γαργαλισιές και κατάλαβε τα πάντα!!!!!!! Μέσα σε τρία λεπτά!!!!!!!!!!!!!
Ελπίζω νάναι για καλό. Που καταντήσαμε! Να θεωρούμε καλό που θα επικυρώσουν την αναπηρία μας!
Σ΄ ενάμισυ μήνα θα ξέρω και τη συνέχεια και τότε θα φροντίσω νάμαι συνεπέστερος στην ενημέρωσή σας.
 #84723  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Ιαν 25, 2013 9:43 pm
Κώστας έγραψε:Είχα πει θα ενημερώσω και φάνηκα ασυνεπής!
Μου αξίζει τιμωρία. Τη Κυριακή, δεν θα δοκιμάσω γλυκάκι της Κατερίνας!
Επειδή όμως ποντάρω στην επιείκειά σας, σας λέω τι έγινε.

Με ειδοποίησαν στο κινητό μου!!!!!, αν μπορώ να πάω νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ώρα του ραντεβού. Μπήκα στην αίθουσα με μόλις 1 λεπτό αναμονή!! Κι΄ εκεί που περίμενα την ιερά εξέταση, με πλησιάζει μια νευρολόγος, με ύφος πολλών νταν, με βάζει να ξαπλώσω σ΄ ένα κρεβάτι και μου βαράει δυο σφυριές στα χέρια και άλλες δυο στα πόδια και μου λέει να πάω να πάρω την απόφαση σε ενάμισυ μήνα! Α! Μου γαργάλησε με μια βελονίτσα και τις πατούσες, αλλά εγώ δεν γαργαλήθηκα και μάλλον αυτό την ικανοποίησε ότι δεν προσποιούμαι! Ούτε μαγνητικές, ούτε περίεργα ακροβατικά, ούτε ερωτήσεις. Τέσσερεις σφυριές , δυο γαργαλισιές και κατάλαβε τα πάντα!!!!!!! Μέσα σε τρία λεπτά!!!!!!!!!!!!!
Ελπίζω νάναι για καλό. Που καταντήσαμε! Να θεωρούμε καλό που θα επικυρώσουν την αναπηρία μας!
Σ΄ ενάμισυ μήνα θα ξέρω και τη συνέχεια και τότε θα φροντίσω νάμαι συνεπέστερος στην ενημέρωσή σας.
:greetings-waveyellow: Γιατι ξαφνιαζεσαι ? Ενας νευρολογος, μπορει να καταλαβει την κατασταση μας, ακομα και χωρις να μας εξετασει ! Εκτος αν ΔΕΝ θελει να καταλαβει ......
 #84736  από xtal
 Σάβ Ιαν 26, 2013 1:05 pm
Πριν 10 μέρες πέρασα από Αθμια επιτροπή για 3η φορά στη "καριέρα"μου!Ενώ περίμενα "ιερά εξέταση" , είχα κ εγώ μια αντιμετώπιση ακριβώς σαν του Κώστα!Δε με χάλασε που δε με ταλαιπώρησαν αλλά όλο αυτό με βάζει σε υποποψίες και με φοβίζει!
 #84738  από Κώστας
 Σάβ Ιαν 26, 2013 2:46 pm
xtal έγραψε:Πριν 10 μέρες πέρασα από Αθμια επιτροπή για 3η φορά στη "καριέρα"μου!Ενώ περίμενα "ιερά εξέταση" , είχα κ εγώ μια αντιμετώπιση ακριβώς σαν του Κώστα!Δε με χάλασε που δε με ταλαιπώρησαν αλλά όλο αυτό με βάζει σε υποποψίες και με φοβίζει!
Κι΄εμένα!...
 #84750  από sofia13
 Κυρ Ιαν 27, 2013 10:12 am
Ευχομαι σε όλους σας όλα να πανε καλά και σε μάς τους άλλους όοοταν έρθει η σειρά μας,
αλλά μίλησα με γιατρό μου - με παρακολουθεί- είναι και στην επιτροπή ΚΕΠΑ .
Είπε ότι τώρα πιά ακολουθούν τη '' βίβλο Τόμσεν'', τους δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες
αξιολόγησης , γραπτές σε βιβλιαράκι ίδιες Πανελληνίως και παρόλο που ντρέπονται και οι
'ιδιοι , είναι αναγκασμένοι να τις ακολουθήσουν κατά γράμμα......
Αρα , χάλι κατάσταση. Αυτά έμαθα , σωστά-ή όχι δεν ξέρω, ενημερώνω όμως.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16