• Σπιρουλίνα, Ιπποφαές

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #7625  από Fotis
 Κυρ Αύγ 02, 2009 1:25 pm
Έχει δοκιμάσει κανείς Σπιρουλίνα ή Ιπποφαές;
 #7629  από LL--MM
 Κυρ Αύγ 02, 2009 5:49 pm
Ναί, είχα δοκιμάσει, τυχαία, και εκτός ιατρικής συμβουλής, αλλά, ασφαλώς, πολύ αφού είχε αρχίσει η σκπ. Τώρα τη σχέση της μεν με τη δε, και με τη διάγνωση, τη βλέπω ασαφή... :|

Και σου ευχήθηκα πού ήρθες; Καλώς όρισες... :D
 #7630  από Μαριάννα
 Κυρ Αύγ 02, 2009 5:52 pm
Δεν το δοκιμασε αλλά απο οτι διαβασα είναι πολυ καλό φυτό
 #7635  από sia_thessal
 Κυρ Αύγ 02, 2009 7:51 pm
Μέσα στην βδομάδα σκέφτομαι να πάω να πάρω το ιπποφαές. Χαρακτηρίζεται ως ένα θαυματουργό φυτό΄με τεράστια 'αποθέματα' υγείας. Περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνες Ε , λινολενικό οξύ (Ω3), Ελαϊκό οξυ (ωμέγα 9) παλμιτελαϊκό οξύ (ωμέγα 7) Παλμιτικό οξύ και Λινελαϊκό οξύ (ωμέγα 6) πολύτιμα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό, έχει αντιοξειδωτική δράση λόγω της περιεκτικότητας σε λυκοπένιο, καροτένιο, φλαβονοειδή.....κ.ά.
Νοσήματα όπως και η ΣΚΠ που σχετίζονται αιτιολογικά με ελεύθερες ρίζες ή οξείδωση λιπών στα οποία μπορούν να έχουν πιθανή συμπληρωματική εφαρμογή τροφές με αντιοξειδωτική δράση όπως το ιπποφαές.
Όσο για την σπιρουλίνα έχω ακούσει και γι αυτό το συμπλήρωμα πως δίνει ενέργεια και αν κρίνω απο τον ευατό μου που το παίρνω εδώ και δύο μήνες νιώθω πραγματικά ενέργεια και μπορω να βγάλω την ημέρα μου χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Αλλά λέω τώρα να το γυρίσω στο ιπποφαές να δώ και αυτό τι δουλειά κάνει?? :D
 #7636  από Fotis
 Κυρ Αύγ 02, 2009 8:14 pm
Εγώ ξεκίνησα Σπιρουλίνα, αλλά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αφού έχω 2-3 ημέρες. που παίρνω. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου από το Ιπποαφές.

Το μόνο που με φοβίζει σε κάτι τέτοια, είναι να μην πάρω κάνει που μπορεί να ενεργοποιήσει υπερβολικά το ανοσοποιητικό και έχουμε τρεχάματα...

LL-MM ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, όπως και όλους του υπόλοιπους.
 #7649  από butterfly-
 Δευ Αύγ 03, 2009 11:59 am
Κι εγώ διάβασα οτι είναι καλό, ωστόσο, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου με όλα αυτά τα "θαυματουργά" σκευάσματα. Εγώ δεν παίρνω απολύτως τίποτα από βιταμίνες.
Με εκνευρίζει η διαδικασία του να καταπίνω χαπάκια καθε τρεις και μια...
 #7668  από ddd
 Δευ Αύγ 03, 2009 11:22 pm
Παιδιά μια ερώτηση Από που τα προμηθεύεστε αυτά?Εγώ πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα.
 #8451  από Fotis
 Πέμ Σεπ 10, 2009 2:08 pm
Σία τελικά ξεκίνησες να παίρνεις Ιπποφαές; Εντυπώσεις;

Ευχαριστώ
 #8471  από mary_d_ath
 Παρ Σεπ 11, 2009 1:03 pm
Πάντως παιδιά αυτή η σπιρουλίνα είναι θαυματουργή!! Χθες τις ξεκίνησα και μου φυγαν όλα, μπορεί βέβαια να δρα εν μέρει ως placebo, αλλά δεν έχει να λέει, προσφέρουν μία άλφα ενέργεια που είχα ξεχάσει λίγο...
 #8472  από Fotis
 Παρ Σεπ 11, 2009 1:08 pm
Αλήθεια; Εγώ δεν κατάλαβα καμία διαφορά.

Παίρνεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ;

Σκέφτομαι δοκιμάσω και κανένα βασιλικό πολτό μπας και βοηθήσει.

Αυτό που έχω την εντύπωση ότι με έχει βοηθήσει τελευταία, είναι ορισμένοι ξηροί καρποί με το πρωινό. Συγκεκριμένα έχω μερικές μέρες που για πρωινό τρώω δύο φέτες ψωμί ολικής με μέλι και μερικά καρύδια (ούτε νιόπαντρος να ήμουν) και νομίζω ότι μου έχει κάνει καλό από πλευράς ενέργειας.