• Ερώτηση Σχετικά Με Τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας!!!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #83600  από nikos_
 Κυρ Ιαν 06, 2013 3:46 am
Καλησπέρα δικαιούμαι και παίρνω εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας με γνωμάτευσή από ΑΥΕ ΙΚΑ και ποσοστό αυτού 67% το επίδομα αυτό το παίρνω από 15.01.86 με τις αντίστοιχες γνωματεύσεις από τις επιτροπές του ΙΚΑ μέχρι και 31.01.14 οπότε και πρέπει να επανεξεταστώ.
Η ερώτηση μου είναι μπορεί η Διάρκεια της αναπηρίας μου να καθοριστεί Επ' Αόριστον σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Ν.3846/10 η οποία είναι στα πλαίσια περιγεννητικής βλάβης και μη αναστρέψιμη ως σήμερα η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ αναφέρει ότι για παραπληγία –τετραπληγία που έχω οι Υγειονομικές Επιτροπές προκειμένου να καθορίζουν την αναπηρία επ’ αόριστον θα πρέπει να διαπιστώνουν ότι η αναπηρία των εξεταζομένων είναι μόνιμα εγκαταστημένη και μη αναστρέψιμη.
Έχει κάποιος παρεμφερές πρόβλημα που μπόρεσε να βρει μια λύση στο να καθοριστεί η αναπηρία επ’ αόριστον;
 #83601  από Π.Μ79
 Κυρ Ιαν 06, 2013 3:55 am
Γεια σου Νίκο.

Η εγκύκλιος που αναφέρεις, αφορά άτομα με αναπηρία 80% και άνω όχι για 67%.
Για να εφαρμοστεί σε σένα αυτό και να πάψεις να ταλαιπωρείσαι κάθε 2 χρόνια με επιτροπές, είναι να σου αυξήσουν το ποσοστό αναπηρίας από 67% σε 80% και ο γιατρός να γράψει στη γνωμάτευση ότι είναι εφ'όρου ζωής.

ΥΓ1: Όταν λες περιγεννητική βλάβη, τι ακριβώς εννοείς?
ΥΓ2: Υποτίθεται ότι οι επιτροπές πιο παλιά, αν πέρναγες 3η φορά, έπαιρνες το επίδομα μόνιμα. Τι έγινε με σένα?
 #83657  από nikos_
 Δευ Ιαν 07, 2013 5:32 am
Τo επίδομα το παίρνω από 15.01.86 μέχρι και 31.01.14 οπότε και πρέπει να επανεξεταστώ.

Την τελευταία φορά που έκανα ερώτηση στην επιτροπή την ώρα της επανεξέτασης μου ότι γεννήθηκα με το συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρασα παιδική ηλικία, πήγα σχολείο, εφηβική ηλικία, μου απάντησαν ότι επειδή είναι επίδομα δεν μπορούν να το κάνουν εφ' όρου ζωής!!

Αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να με παραπέμψεις σε μια διευκρινιστική εγκύκλιο αν έχεις γνώση να μου βγει το επίδομα εφ' όρου Ζώης;;;
 #83668  από Π.Μ79
 Δευ Ιαν 07, 2013 11:53 am
Καλημέρα Νίκο

Λοιπόν, στο παρακάτω λινκ, πάτα το 1ο αποτέλεσμα και θα δεις την εγκύκλιο αναλυτικά.
Ξαναλέω, ότι αφορά άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω.

https://www.google.gr/#hl=en&safe=off&t ... 80&bih=909

Απλά να έχεις υπόψιν, ότι δεν έχω υπόψιν κάποια συγκεκριμένη εγκύκλιο για την 3η φορά σε υγειονομική επιτροπή, αλλά μέχρι πρότινος, οι ασθενείς με 67% και άνω, την 3η φορά που πέρναγαν επιτροπή, γινόταν μόνιμα.
Όπως και να'χει, μπορείς να ζητήσεις από την υγειονομική επιτροπή, να σου αναγράψουν το εφ'όρου ζωής στην απόφαση, καθώς είναι πολλά τα χρόνια και επίσης, δεν θα σου περάσει κιόλας.

ΥΓ: Βέβαια, απ'τη στιγμή που οι ακρωτηριασμένοι περνάνε κάθε χρόνο επιτροπή, κλάφτα Μπάμπη...
 #84086  από giannis
 Κυρ Ιαν 13, 2013 6:50 pm
Έχω την εντύπωση ότι τα περί "3ης φοράς" αφορούν στη σύνταξη.
Δηλαδή, μετά την 3η φορά, ή μετά το 55ο έτος της ηλικίας του εξεταζόμενου για την αναπηρική σύνταξη, η απονομή της οποίας γίνεται αορίστου χρόνου μετά την 3η φορά ή το 55ο έτος και αυτό αναφέρεται νομίζω, κυρίως στους κανονισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι βέβαια έχουν γίνει κουρελόχαρτα σαν το Σύνταγμα (όχι την πλατεία, το άλλο το καλό)...