• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8392  από LL--MM
 Κυρ Σεπ 06, 2009 1:07 am
Mά άκουσα ότι ο ανεμιστήρας είναι υγιεινότερος :D Πάντως προσωπικά, γουστάρω τον Σβαρτζενεγγερ έγκυο... Έτσι για τα "αντρες/γυνάικες, το χάσμα της επικοινωνίας", που έχουν κυριαρχήσει εδώ πέρα... :twisted:

Καλή σας νύχτα

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #8398  από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ
 Δευ Σεπ 07, 2009 1:22 pm
Λίτσα αυτά που γράφεις για το διάκοσμο του καφενείου , σημαίνουν πως εκεί δεν δεχζόσαστε αλλεργικούς πελάτες . Γιαγιά είδες που βρήκα κάτι να γράψω .
 #8399  από elena
 Δευ Σεπ 07, 2009 1:32 pm
''Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι...
μούσκεψαν τα λόγια που είχαν γεμίσει αστροφεγγιές...
όλα τα λόγια που είχαν μοναδικό τους προορισμό εσένα!!!
Οδυσσέας Ελύτης

μου αρέσει πολύ και αν δεν κάνω λάθος ήταν από τα τελευταία ποιήματα που έγραψε λίγο πριν πεθάνει...
μέσα σε λίγο λοιπόν οι ψάθινες καρέκλες και τα τραπεζάκια,θα αδειάσουν οι παραλίες και τα παραλιακά ουζέρι,θα κλείσουν τα καλοκαιρινά σινεμά...η ζωή όμως θα συνεχιστεί,οι μυρωδιές από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο θα είναι ακόμα αισθητές....οι αναμνήσεις από το καλοκαίρι ζωντανές να μας κρατάνε συντροφιά τις νύχτες του χειμώνα ,τα όνειρα έτοιμα να πραγματοποιηθούν ....έτοιμοι λοιπόν να δεχτούμε την καινούρια εποχή?είναι από τις αγαπημένες μου !!!και η ομορφιά υπάρχει σε κάθε εποχή ,αρκεί να την έχουμε πρώτα μέσα μας!!!

καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια σε όλους!!!
φιλιά σε όλους
elena trikolore :D :D
 #8400  από Fotis
 Δευ Σεπ 07, 2009 1:48 pm
Πέραν από το ότι το Φθινόπωρο είναι πολύ ωραία εποχή, γλυτώνουμε και από την ζέστη. :)
 #8402  από mary_d_ath
 Δευ Σεπ 07, 2009 4:52 pm
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!
Σήμερα ήταν μια σκτ μέρα αλλά κρατάω την ουσία, το πέρασα το μάθημα θαρρώ!! Και χωρίς αντιγραφή, 8 επιτηρήτριες, δύσκολα τα πράγματα...
Βέβαια μόλις έφυγε η καθηγήτρια, έμειναν μόνο 3-4, αλλά και πάλι κακιασμένες όλες τους!! Αντί να κάτσουν να πιουν το καφεδάκι τους και να κουτσομπολέψουν λίγο, δεν έπαιρναν τα μάτια τους από πάνω μας!!
Μωρέ αν αποφασίσω και κάνω μεταπτυχιακό, δεν θα γίνω ποτέ σαν όλους αυτούς τους κακιασμένους επιτηρητές, θα λέω σε όλους "αντιγράψτε, αλλά μη με εκθέσετε".
Τελοσπάντων, πάω να ψιλοδιαβάσω το επόμενο...
Καλό μεσημεροαπόγευμα σε όλους!!

Υ.Γ. Ωραίος ο Ελύτης, παρεμπιπτόντως...
Ένα πολύ ωραίο μελοποιημένο ποίημα του είναι και το παρακάτω, αν και λίγο καταθλιπτικό:

[youtube]K9LIvi7DELQ[/youtube]
 #8404  από litsa
 Δευ Σεπ 07, 2009 6:43 pm
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ έγραψε:Λίτσα αυτά που γράφεις για το διάκοσμο του καφενείου , σημαίνουν πως εκεί δεν δεχζόσαστε αλλεργικούς πελάτες . Γιαγιά είδες που βρήκα κάτι να γράψω .

Δεχόμαστε όλους τους καλούς !!!............
και βεβαίως βεβαίως τους αλεργικούς!!
και τους σκπ!!

άντε που χάθηκες?? μες στις δίκες σου?? κατάλαβα έχεις δύσκολη δίκη και την ...μελετάς!
:D :D :D :D

βάλε κατι και εσυ για διάκοσμο!
 #8406  από Maria77
 Δευ Σεπ 07, 2009 10:37 pm
Καλησπέρα φίλοι μου και καλή βδομάδα :D :D
Πώς είστε??
Συγνώμη που χάθηκα λιγάκι αλλά τώρα συνειδητοποιώ την διαφορά του να μένεις μόνη! Πρέπει το σαββατοκυρίακο να καθαρίζεις απο γωνιάς το σπίτι, να πηγαίνεις στο surermarket, να μαγειρέψεις για τυχόν καλεσμένους που έχεις γιατί πλέον δεν θα μαγειρέψει η μαμά και ένα σωρό άλλα.... :roll: Βέβαια πέρα απο όλα αυτά το αίσθημα του "μένω μόνη και περνάω μιά χαρά" δεν συγκρίνεται με τίποτα! :D
Mary-d-ath, καλή επιτυχία στα επόμενα μαθήματα που δίνεις και καλά αποτελέσματα!

Έλενα, κάθε φορά που διαβάζω την υπογραφή σου "elena trikolore'' μου έρχονται στο μυαλό οι μακαρονάδες trikolore και πεινάω... :lol: :lol:

Οι υπόλοιποι που χαθήκατε??

Α! Ξέχασα να σας πω...το σάββατο θα πάω στη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη! Είναι λίγο ψυχοπλακωτικά τα τραγούδια του αλλά μου αρέσουν πολύ! Μέσα σε αυτή την θλίψη τους κρύβουν πολλά σοφά λόγια που αγγίζουν τις ψυχές όσων απολαμβάνουν αυτού του είδους την μουσική....
[youtube]M8yTMOAIjwg[/youtube]

"Τα πνεύματα επιστρέφουνε τις νύχτες, φωτάκια απο αλύτρωτες ψυχές..."

Καλό σας βράδυ, θα τα πούμε αύριο!
 #8407  από Maria77
 Δευ Σεπ 07, 2009 10:54 pm
Α! Είχα και άλλο νέο να σας πω.....θυμάστε αυτόν τον ''τύπο'' που σαν ανάφερα ξανά στο παρελθόν πως όταν είχε μάθει πως έχω MS, άρχισε να εξαφανίζεται με τρόπο απο την ζωή μου???
Ε, ναι λοιπόν αυτός, είχε το ΘΡΑΣΟΣ να με πάρει ξανά μετά απο 4 χρόνια και να μου πει πως θα ήθελε να συναντηθούμε σε κάποια στιγμή και να τα πούμε απο κοντά και πως μαθαίνει τα νέα μου απο διάφορους κοινούς γνωστούς, κτλ. Θα ήθελα πολύ να τον βρίσω και να του κλείσω το τηλέφωνο αλλά συγκρατήθηκα και απάντησα με πολύ ήρεμο τρόπο: "o καθένας σε αυτή τη ζωή κάνει τις επιλογές του και παίρνει τις αποφάσεις του και μετά πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεών του" "το ξέρω", μου λέει, "έχεις δίκιο"
Και συνεχίζω εγώ: "Ξέρεις όμως πιό είναι χειρότερο απο αυτά???? Να μην έχεις καν δικαίωμα επιλογής για κάποιες καταστάσεις σε αυτή τη ζωή και να πρέπει να ζήσεις με κάποιες καταστάσεις χωρίς να φταις σε τίποτα"
Εννοείτε πως μετά απο αυτό που του απάντησα έμεινε άφωνος και δεν τόλμησε να ξαναπεί τίποτα! 8-)
Αυτά! Καλό σας βράδυ και πάλι, ΧΧΧ
 #8409  από LL--MM
 Τρί Σεπ 08, 2009 1:07 am
elena έγραψε:''Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι...
μούσκεψαν τα λόγια που είχαν γεμίσει αστροφεγγιές...
όλα τα λόγια που είχανε μοναδικό τους προορισμόν εσένα!!!
Πρίν απ΄τα μάτια μου ήσουν φως, πριν απ'τον έρωτα έρωτας
και σαν σε πήρε το φιλί, γυναίκα...

Κατά που θ' απλώσουμε τα χέρια μας τώρα που δε μας λογαριάζει πια ο καιρός
Κατά που θ' αφήσουμε τα μάτια μας τώρα που οι μακρινές γραμμές ναυάγησαν στα σύννεφα
Κι είμαστε μόνοι ολομόναχοι τριγυρισμένοι απ' τις νεκρές εικόνες σου
Πρίν απ' τα μάτια μου ήσουν φώς, πριν απ΄τον έρωτα έρωτας
και σαν σε πήρε το φιλί γυναίκα...
-------------------------------------------Δημήτρης Ψαριανός, Φλέρη Νταντωνάκη

Ο μεγάλος ερωτικός, στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη, μουσική του Μάνου Χατζηδάκι...
Μάλλον συγχωροχάρτι ήθελε ο απόγονος του Ιπποκράτη, Μαράκι... Του το έδωσες. Αν ήθελε κάτι παραπάνω θα είχε έρθει να σε βρει ο ίδιος, δίχως τηλέφωνο. :| Εν πάσει περιπτώσει, του έδειξες ότι περίμενες κάτι απο δαύτον... μάλλον θα θέλει καμιά βουτιά στην πισίνα... Τα υπόλοιπα τα είπαμε...

Από τις πολύ μακρινές μνήμες της γιαγιάς της Κασσάνδρας: Δεν είναι κρίμα να γίνεται ...λογοκρισία στα κείμενα του Ελύτη;;; 8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Σεπ 08, 2009 12:51 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #8410  από vivi_gia
 Τρί Σεπ 08, 2009 9:44 am
kalimera!lipon den ksero an fteei to gegonos oti exei arxisei edo na vrexei kathe apogeuma kairo tora, alla exo pesei psixologika.
den einai katastasi ayti tha ksana anevo giati olo ayto mou exei vgalei treli koposi ena me to patoma eleos. Mipos mas epireazei i ygrasia? exei na kanei?
Maria 77 kala tou eipes, oti thimate xerete o kathenas.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 2901