• Χρήση κάναβης

• Η ιατρική χρήση της κάνναβης στην πολλαπλή σκλήρυνση. Λάδι κάνναβης, Sativex, CBD, THC, hemp oil, κανναβέλαιο.
Η ιατρική χρήση της κάνναβης στην πολλαπλή σκλήρυνση. Λάδι κάνναβης, Sativex, CBD, THC, hemp oil, κανναβέλαιο.
 #67761  από ΑΝΔΡΙΑΝΑ
 Τρί Φεβ 14, 2012 9:59 pm

ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗ : Ο μπαμπάς προτιμάει αυτόν τον τύπο, καταλαβαίνεις.... πολύ κέφι!!!!!!! :banana-stoner: Να σαι καλά ρε Γιάννη, πολύ γελάσαμε!!!!!!!
 #67771  από Γιάννης
 Τετ Φεβ 15, 2012 12:29 pm
Της γενιάς μου είναι ο μπαμπάς κοντά στα 50;
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Ο μπαμπάς προτιμάει αυτόν τον τύπο, καταλαβαίνεις.... πολύ κέφι!!!!!!!
Παρακαλώ σεβασμό στο μακαρίτη τον Rory, ήταν θεότητα, Νέα Φιλαδέλφεια 1981, από τις πρώτες συναυλίες στην Ελλάδα με τρελά επεισόδια, ήμουν εκεί. Ήταν λίγο πριν τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον κατοπινό δυνάστη της χώρας, το ΠΑΣΟΚ.
ΑΝΔΡΙΑΝΑ έγραψε:Να σαι καλά ρε Γιάννη, πολύ γελάσαμε!!!!!!!
Εγώ σ' ευχαριστώ κοριτσάκι και το διασκέδασα και αναδρομή στο παρελθόν έκανα.
 #67814  από kika
 Παρ Φεβ 17, 2012 1:00 pm
Νομίζω ότι αν βοηθάει έστω και λίγο στην απαλλαγή των συμπτωμάτων (πόνος, σπαστικότητα) θα έπρεπε να είχαμε παλέψει για την κυκλοφορία του sativex και στην Ελλάδα. Οι ανθρώπινες κοινωνίες πολλές φορές "κολάνε" σε προκαταλήψεις και στερεότυπα. Η κάναβη άλλωστε είναι πολύ πιο αθώα από τις κορτιζόνες, τις ιντερφερόνες, tysabri κ.λ.π. φάρμακα που φορτωνόμαστε με αμφίβολα αποτελέσματα και παρενέργειες από νεφρά , σηκώτια, μέχρι και θανάτους. Για να μην παρεξηγηθώ, τονίζω ότι δεν υποστηρίζω τη χρήση κάναβης από υγιείς, άλλωστε κάθε τεχνητή ευφορία, και προπάντων κάθε εξάρτηση (παρά το ότι λένε πως δεν δημιουργεί εξάρτηση) με βρίσκει αντίθετη.
Δεν κάνω χρήση κάναβης, παρόλο που ζω στην Κρήτη και υπάρχει σε αφθονία. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να έχω συναλλαγές με τα άτομα που την διακινούν. Αν μπορούσα να προμηθευτώ το sativex δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου, έστω και αν τα αποτελέσματα της χρήσης κάναβης είναι προσωρινά και δεν οδηγούν σε μόνιμη βελτίωση.
Αν ξέρει κάποιος κάτι για την προμήθειά του sativex ή άλλου αντίστοιχου σκευάσματος από εδω, παρακαλώ να με ενημερώσει. Ευχαριστώ.
 #71286  από Γιάννης
 Τρί Μάιος 08, 2012 9:46 am
Κι αφού γεμίσουμε την κεφάλα βλέπουμε αυτό...

#83596  από Αl_Bandy
 Σάβ Ιαν 05, 2013 7:30 pm
αν και δε θα πρότεινα σε κανένα να πάρει κάνναβη αν είναι ανάγκη κάλο είναι να μη την καπνίζουμε αλλά να την εξατμίζουμε, κυρίως όταν ξέρουμε πόσο κακό κάνει το κάπνισμα γενικά άλλα και ειδικά στα άτομα με ΠΣ

η λύση είναι ένα vaporizer

το vaporizer ζεσταίνει την κάνναβη έτσι ώστε να απελευθερώσει τα δραστικά της συστατικά άλλα να μην την καίει και αναπνέουμε όλα αυτά τα τοξικά και καρκινογόνα προϊόντα καύσης

ακόμα με λίγο ψάξιμο μπορούμε να απομονώσουμε συγκεκριμένες δραστικές ουσίες που βοηθάνε καλύτερα στην κατάσταση μας. πχ να μην είμαστε τόσο μαστούρια (γαλλικά) αλλά να χαλαρώνουμε ή το ανάποδο! όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο γιατί δεν έχουν γίνει πολλές επιστημονικές έρευνες επί του θέματος και άρα μόνο εμπειρικά μπορούμε να πούμε τι μας κάνει και αν..

το δεδομένο είναι ότι μειώνει τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος

αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να μεταφράσω το κείμενο του wikipedia :)

υγ κλασσική περίπτωση γκαμήλου που δε κοιτάει την καμπούρα του και κοιτάει των άλλων

πότε θα κόψω το κάπνισμα :violence-axechase:

:text-thankyouyellow: που διαβάσατε και καλή χρονια με υγεία σε όλους
 #83599  από billios
 Σάβ Ιαν 05, 2013 8:59 pm
Τι μου θυμισες τωρα!!
Τα χρονια της τρελλας με αυτοσχεδιους 'μινοταυρους'..
:whistle:
 #83602  από Biskoto10
 Κυρ Ιαν 06, 2013 5:42 am
kika έγραψε:Νομίζω ότι αν βοηθάει έστω και λίγο στην απαλλαγή των συμπτωμάτων (πόνος, σπαστικότητα) θα έπρεπε να είχαμε παλέψει για την κυκλοφορία του sativex και στην Ελλάδα. Οι ανθρώπινες κοινωνίες πολλές φορές "κολάνε" σε προκαταλήψεις και στερεότυπα.
Και ποιος να παλεψει? Εδω οι ιδιοι ασθενεις και το εχουν παρει στην πλακα! Μιλας για προκαταληψη και στερεοτυπα στην χωρα που ψηφιζουν ακομα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ... Μονο η σουπερμαντολινη θα μας σωσει! :sad-roulette:
 #83604  από anastasis
 Κυρ Ιαν 06, 2013 9:34 am
Biskoto :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: