• Ημιπάρεση και επίδομα παραπληγίας (???)

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #83418  από Δημητρα Αρτ
 Τετ Ιαν 02, 2013 5:53 pm
Καλη χρονιά σε όλους!
Μόλις σήμερα πήρα την απόφαση απο τα ΚΕΠΑ.
Για την ιστορια: κατέθεσα τα χαρτιά μου στις 14 Μαρτίου, πέρασα επιτροπή στις 15 Νοοεμβρίου και τελικά σήμερα πήρα την απόφαση.
Η απόφαση λέει ότι διαπιστώθηκαν τα παρακάτω: ΣΚΠ με αριστερή ημιπάρεση, σπαστικοαταξική συνδρομή, επιτακτική ούρηση και προκύπτει ότι, το συνολικό ποσοστό αναπηρίας ανέρχεται στο 67%.
Η ερώτηση είναι, αν ξέρει κάποιος να μου πεί, (επειδή δεν υπάρχει καμία αναφορά σε παραπληγία), το επίδομα παραπληγίας θα το πάρω????????????????
 #83464  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Ιαν 03, 2013 6:20 pm
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!! Πιστευω οτι θα παρεις το επιδομα παραπληγιας, αφου για μας , τους πασχοντες απο σκπ, το επιδομα χορηγειται ΚΑΙ σε περιπτωσεις παρεσης !!!!!!!!!! :greetings-waveyellow:
 #83465  από Gorge
 Πέμ Ιαν 03, 2013 7:21 pm
καλη χρονια για πιο λογο περασες επιτροπη αν περασες για επιδομα νομιζω οτι το περνης αλα η αποφαση σε καπιο συμιο γραφη νομους εμενα στο νομο για επιδομα ν 3518-06 γραφι οχι αλα ηχα περαση για παραταση σηνταξης που με 67 θα σινεχιση ελπιζω
 #83500  από georgeand
 Παρ Ιαν 04, 2013 9:13 am
Δημητρα Αρτ έγραψε:Καλη χρονιά σε όλους!
Μόλις σήμερα πήρα την απόφαση απο τα ΚΕΠΑ.
Για την ιστορια: κατέθεσα τα χαρτιά μου στις 14 Μαρτίου, πέρασα επιτροπή στις 15 Νοοεμβρίου και τελικά σήμερα πήρα την απόφαση.
Η απόφαση λέει ότι διαπιστώθηκαν τα παρακάτω: ΣΚΠ με αριστερή ημιπάρεση, σπαστικοαταξική συνδρομή, επιτακτική ούρηση και προκύπτει ότι, το συνολικό ποσοστό αναπηρίας ανέρχεται στο 67%.
Η ερώτηση είναι, αν ξέρει κάποιος να μου πεί, (επειδή δεν υπάρχει καμία αναφορά σε παραπληγία), το επίδομα παραπληγίας θα το πάρω????????????????

Με αυτη την απόφαση δεν νομίζω να περνεις το επίδομα :scared-shocked: τρεχα να κανεις ένσταση τωρα που ειναι νωρίς γιατι για να παρεις το επίδομα πρεπει να εχεις 67% ,παρεση ημιπαρεση και λοιπά κινητικά προβλήματα και ΟΧΙ 67% σε σύνολο μαζι με τα προβλήματα ουρησης. Εαν έχεις ΙΚΑ δες εδω http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/pensions/ept.cfm
 #83538  από savvas
 Παρ Ιαν 04, 2013 5:19 pm
δημητρουλα πιστευω οτι θα το παρεισ μια και γραφει ημιπαρεση και εμπιπτεισ στισ διαταξησ του νομου.δεν μασ λεσ ομωσ εαν ηταν επανεξεταση η πρωτη φορα και αν ηταν α'βαθμια η β'βαθμια
 #83543  από Π.Μ79
 Παρ Ιαν 04, 2013 5:45 pm
Δήμητρα, ρίξε μια ματιά στην απόφαση και δες αν γράφει κάποιο από τα εξής:

ΚΕΒΑ ΣΕΛ304 ΕΔΑΦ 3.7.5 ή

Ν. 1140/81 άρθρο 42

Αν αιτήθηκες για το επίδομα και τα γράφει, τότε πας στο ταμείο σου και παίρνεις τα χρήματα.
Αν δεν αιτήθηκες, και να το γράφει, θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα στο ταμείο σου.
Αν αιτήθηκες και δεν το γράφει, τότε δεν το παίρνεις.
Αν αιτήθηκες και δεν γράφει 67% στην παραπληγία, αλλά πχ 50% αλλά συνολικά 67%, πάλι δεν το παίρνεις.

Δες σε ποιο απ'όλα αυτά ισχύει.
 #98287  από cdoits
 Τρί Δεκ 31, 2013 3:14 pm
Χρονια πολλα σε ολους1Ελαβα σημερα την αποφαση της Αβαθμιας επιτροπης ΚΕΠΑ πυλης Αξιου Θεσσαλονικης,που αφορα τη συζυγο μου για συνεχιση επιδοματος.σας παραθετω ακριβως τι διαβαζω:
Στην ανωτερω αναφερομενη μετα απο αξιολογηση απο την Αβαθμια υγειονομικη επιτροπη ΚΕΠΑ διαπιστωθηκαν οι παρακατω παθησεις κατα βαθμο και βαρυτητα:
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ-ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ 67%,ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
Αποτα ανωρτερω προκυπτει οτι το συνολικο ποσοστο της ανερχεται σε 67% κατα ιατρικη προβλεψη απο 01/10/2013 εως 30/10/2015.
Κατα ιατρικη κριση δικαιουται εξωιδρυματικο επιδομα συμφωνα με τις διαταξεις Ν.1140/81,Ν3232/04 και Ν3518/06:ΟΧΙ

Το ερωτημα μου ειναι τι θελει να πει ο ποιητης με την τελευταια σειρα της αποφασης.υποψιν οτι προκειται για συνεχεια καταβολης επιδοματος.Εχει κανεις παρομοια εμπειρια?
Ευχαριστω για το χρονο σας.Καλη χρονια να εχουμε
 #98300  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Τρί Δεκ 31, 2013 10:42 pm
καλή χρονιά σε όλους και όλες. cdoits το όχι τα λέει όλα. χωρίς καθυστέρηση προσφυγή κατά της απόφασης και πας για 2βάθμια. :snooty: :snooty: :snooty: :snooty: :snooty:
 #98302  από cdoits
 Τρί Δεκ 31, 2013 10:56 pm
μα δινουνε ολο το ποσοστο,το 67% στην τετραπληγια....γνωριζω οτι οι ιατρικες επιτροπες δε γνωμοδοτουνε επι της καταβολης ή μη του επιδοματος,αλλα μονο για το ποσοστο της αναπηριας και που αυτο αναφερεται.Απο εκει και περα ειναι θεμα του ασφαλιστικου φορεα να κρινει περι της καταβολης ή οχι του επιδοματος.Κανω λαθος?εγω πιστευω οτι εγινε λαθος στο copy paste.Παντως την Πεμπτη θα δεχτουνε τα χρονια τους πολλα....Οι διευκρινησεις επι του θεματος ειναι το λιγοτερο που μπορουνε να κανουνε....
 #98345  από cdoits
 Πέμ Ιαν 02, 2014 5:12 pm
Σημερα,λοιπον,πηγα στο ΚΕΠΑ πυλης Αξιου για να τους πω τα καλαντα...εκει διαπιστωσα οτι αυτο που συνεβη στη δικη μας περιπτωση ηταν ενα λαθος στο copy paste ,το οποιο εγινε κατα τη μεταφορα της γνωματευσης στα κεντρικα του ΚΕΠΑ στην Αθηνα,οπως μου ειπαν....Τωρα αναμονη-υπομονη 2-3 εβδομαδες για να λαβουμε εκ νεου την αποφαση αυτη τη φορα με τη σωστη διατυπωση....Καλη χρονια σε ολους!