Κι όμως, έχετε σκεφτεί ποτέ τι "τραβάει" ο σύντροφός μας που μας αγαπά και φυσικά τον αγαπάμε.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τον "Γολγοθά" που περνάει,
κάθε φορά που τρομοκρατημένος και γεμάτος αγωνία ακούγοντας τις φωνές μας, τρέχει για να μας σηκώσει όταν έχουμε πέσει, μη ξέροντας αν έχουμε κτυπήσει;
κάθε φορά που αδιαμαρτύρητα πετάγεται σαν ελατήριο για να εξυπηρετήσει κάποια από τις ανάγκες μας (ακόμη και να μας φέρει ένα ποτήρι νερό)
κάθε φορά που ανέχεται καρτερικά τις ιδιοτροπίες και τις "εκρήξεις συμπεριφοράς μας" που η ακατανόμαστη μας δημιουργεί;
κάθε φορά που στο όνομα της αγάπης που μας έχει (πραγματικής αγάπης εννοώ), υποβαθμίζει συνειδητά την ποιότητα της ζωής του, προκειμένου να συνυπάρξει μαζί μας;
κάθε φορά που καταβάλει το διπλάσιο καθημερινό κόπο, προκειμένου να καλύψει και τις δικές μας ανάγκες;
κάθε φορά που μας βλέπει να ταλαιπωριόμαστε όταν παραπατάμε, προσπαθώντας να μετακινηθούμε αυτόνομα λίγα μέτρα;
κάθε φορά που μας τρέχει στα νοσοκομεία για κορτιζόνες;
κάθε φορά που μας βλέπει να "πληρώνουμε" τις παρενέργειες των "σωτήριων" φαρμάκων που μας δίνουν;
κάθε φορά.....
Μη βιάζεστε λοιπόν ν΄ απαντήσετε πως "ούτε στο εχθρό μου αυτό που περνάω", γιατί απλούστατα μπορεί κι΄ εκείνος να σκέφτεται το ίδιο!
Υσ1. Εννοείται πως το ερώτημα αφορά όλους τους πάσχοντες, αλλά κυρίως εκείνους που τα κινητικά τους προβλήματα δυστυχώς έχουν αρχίσει να καθορίζουν τη ζωή τους.
Υσ2. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλήξω αν ταλαιπωριέμαι σαν πάσχων, περισσότερο από τη γυναίκα μου, που έχει γίνει η "σκιά" μου, λόγω της αγάπης της, στη προσπάθειά της απλά και μόνο να συνυπάρξει μαζί μου!
H μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση είναι να βλέπεις τη φωτεινότητα που εκπέμπει ένα ευχαριστημένο πρόσωπο και να ξέρεις ότι έχεις συμβάλλει κι΄ εσύ σ΄ αυτό.