Γιάννης έγραψε:
Για να καταλάβω, το ζητούμενο ποιο είναι;
Να πείσουμε κάποιον που βλέπει (ή θέλει να βλέπει) τα φάρμακα να τον ωφελούν ότι είναι μ@λ@κ@ς;
Και για να'χουμε καλό ρώτημα ποια σίγουρη θεραπεία του προτείνουμε ως αλάθητοι υπερεπιστήμονες;
Δε μπορούμε απλά να ακούμε την άποψή του (εμπειρία του, βούλησή του) χωρίς ευθεία ή πλάγια αμφισβήτηση;
Δεν είμαστε υπερεπιστήμονες Γιάννη. «Επαγγελματίες σκληρυνσάδες» είμαστε και αρκετά έμπειροι έχοντας δοκιμάσει αρκετά, ώστε να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε αν μας βοηθούν ή όχι. Δεν προτείνουμε καμία σίγουρη θεραπεία γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε. Αλλά μήπως μπορούν οι γιατροί;!!!!! Αυτό που προτείνουν είναι σίγουρο;!
Μάλλον στο «ψαχτό» πάνε κι΄ αυτοί για να μην πω στο «τσεπωτό»*!
Πως γίνεται κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα καινούργιο φάρμακο να το υποδέχονται με ενθουσιασμό και να μας το προτείνουν αβάδιστα, αβασάνιστα, απροβλημάτιστα;!
Ας μη ξαναπιάσουμε τη κουβέντα αυτή την οποία άλλωστε έχουμε εξαντλήσει.
Πολύ σωστά το έθεσες ότι αν κάποιος βλέπει ή θέλει να βλέπει πως τα φάρμακα τον βοηθούν, είναι αξιοσέβαστο δικαίωμά του.
Δεν μπορούμε όμως ν΄ ακούμε την άποψή του χωρίς ευθεία ή πλάγια αμφισβήτηση, δηλαδή χωρίς να εκφράζουμε και τη δική μας. Πρόσεχε, να την εκφράζουμε όχι να προσπαθούμε να την επιβάλουμε.
Υσ. Και μια λεπτομέρεια! Ο Πάρης πχ, όποτε εκφράζει μια άποψη, είναι σε θέση να την υποστηρίξει παραθέτοντας επιστημονικές έρευνες που την κατοχυρώνουν, οι άλλοι;!
* τσεπωτό: Η εισροή χρήματος στη «τσέπη», σαν πρωταρχικός και μοναδικός στόχος, παραμερίζοντας για το σκοπό αυτό, τις περισσότερες φορές, τις ηθικές αξίες.