• Αβονεξ pen

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #82699  από mplearkouda
 Σάβ Δεκ 15, 2012 10:04 am
Ουφ και ουφ και ουφ.
Χτες πήγα να κάνω την εβδομαδιαία μου Αβονεξ. Χρησιμοποιώ το Αβονεξ Pen. Αν και τις πρώτες φορες ήταν ΟΚ, τώρα πονάω με το μαραφέτι. Τέλοσπαντων. Ψες την ώρα που πάτησα το κουμπάκι πόνεσα πολύ και ασυναίσθητα απο αντίδραση το τράβηξα πίσω και το έβγαλα ενώ κανονικά πρέπει να μετρήσεις μέχρι το δέκα και μετά να το τραβήξεις. Το φάρμακο δεν κατάλαβα που ακριβως κατέληξε. Ειναι και Σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το γιατρό.
Σήμερα επιβεβαιώνεται και απο τις παρενέργειες ότι αν κατέληξε και λίγο φάρμακο στο πόδι μου σίγουρα δεν ήταν η κανονική δόση.
Έτυχε σε κανέναν κάτι παρόμοιο ή να παραλείψει γενικά κάποια δόση?
Εν τω μεταξύ μόνο εγώ πονάω με το Avonex pen? Υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι σχετικά ανώδυνο. Κάποιες φορές πονάω τόσο πολύ που τελικά έχω καταλήξει τώρα τελευταίως να μην μπορώ καν να πατήσω το κουμπί απο το φόβο μου
 #82700  από Γιάννης
 Σάβ Δεκ 15, 2012 10:28 am
mplearkouda έγραψε:Σήμερα επιβεβαιώνεται και απο τις παρενέργειες ότι αν κατέληξε και λίγο φάρμακο στο πόδι μου σίγουρα δεν ήταν η κανονική δόση.
Ότι δηλαδή το αβονεξ είναι εξαρτησιογόνο; Μάλλον το άγχος σου φταίει, ξέχασέ το.
 #82705  από tarirs
 Σάβ Δεκ 15, 2012 12:57 pm
κοιτα επειδη ξεκινησα και εγω με αυτο και μετα κατεληξα δυστηχως με υποδοροιες ενεσεις βαλε παγο στο σημειο πριν κανεις την ενεση..βοηθαει πολυ...
 #82715  από Π.Μ79
 Σάβ Δεκ 15, 2012 8:30 pm
Φρόντισε η βελόνα να είναι ακριβώς κάθετα στο σημείο.

Επίσης, κάποιες φορές το εργαλείο είναι ελαττωματικό. Πες το στην εταιρεία να σου δώσουν ένα καινούριο, αφού φροντίσεις να είσαι σίγουρη ότι η διαδικασία γίνεται σωστά.
 #82723  από Gorge
 Σάβ Δεκ 15, 2012 9:31 pm
εγω κανω αβονεξ αν παραλιψω μια ενεση κανω την επομενη κανονικα την ηδια μερα και ωρα κανονικα αλα στα 7 χρονια που κανω εχη σιμβη 1 φορα
 #82726  από costas
 Σάβ Δεκ 15, 2012 9:43 pm
Eνταξει μωρε , δε τρεχει τίποτα! Μη μασάς!!!! :romance-caress:
 #82739  από mplearkouda
 Κυρ Δεκ 16, 2012 1:48 am
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Αυτό με τον πάγο δεν το σκέφτηκα. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορα΄... :scared-shocked:
 #82779  από tarirs
 Δευ Δεκ 17, 2012 9:46 am
mplearkouda έγραψε:Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
Αυτό με τον πάγο δεν το σκέφτηκα. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορα΄... :scared-shocked:
Μην φοβασαι,παρε παγακι,τυλιγμενο σε μια λεπτη πετσετα και βαλτο πανω στο σημειο που θα κανεις το τρυπημα...θα μουδιασει και δεν θα καταλαβεις τιποτα....εδω στις υποδοροιες ετσι κανω και πιανει..... :handgestures-salute:
 #82833  από sofia13
 Τρί Δεκ 18, 2012 11:26 am
Κάτι που έμαθα αργά, όταν έκανα avonex , είναι ότι κάνει ανω-κάτω την ψυχολογία .
Σε σημείο υπερβολής.
Συζητήστε με το γιατρό σας , αν δεν σας ενημέρωσε και ζητήστε κάτι προληπτικά.
 #82891  από elpida
 Τετ Δεκ 19, 2012 4:46 pm
sofia13 έγραψε:Κάτι που έμαθα αργά, όταν έκανα avonex , είναι ότι κάνει ανω-κάτω την ψυχολογία .
Σε σημείο υπερβολής.
Συζητήστε με το γιατρό σας , αν δεν σας ενημέρωσε και ζητήστε κάτι προληπτικά.
Σε τρελαίνει κανονικά! Θα συμφωνήσω με την Σοφία.
Μιλάμε για πολλά νεύρα!