ΑΝΝΑ59 έγραψε:Καλημερα ! Λοιπον!!! Το θεμα του ντοκυμαντερ ηταν οι δυσκολιες που αντιμετωπιζει , στην καθημερινοτητα του, ενας ανθρωπος με αμαξιδιο ! Οχι , γενικα η σκπ !!!! Επισης, ΔΕΝ ηταν ιατρικο ντοκυμαντερ ! Επομενο ηταν να δειξει αυτες τις περιπτωσεις !Και, ισως, για να μην καταληξει σε...δραμα, εδειξε ...''καλες'' περιπτωσεις, που εμπνεουν αισιοδοξια !!!!! Εδειξε, μερικους ΩΡΑΙΟΥΣ ανθρωπους με αμαξιδιο !!!!!!!Ανθρωπους, που εχουν καταφερει να ζουν καλα , παρεα με τις δυσκολιες τους ! Δεν θα εξετασω , τωρα, τις υπολοιπες συνθηκες της ζωης τους, που , σιγουρα, ειναι ευνοϊκες !!!!!!!!!Δεν θα εξετασω τις οικονομικο-κοινωνικες συνθηκες του 2003, της χρονιας που γυριστηκε η ταινια !!!!Δεν θα δωσω οικονομικο-κοινωνικη-ψυχολογικη προεκταση στο θεμα!!!Δεν θα σχολιασω το πώς,ποτε και γιατι προβληθηκε απο την τηλεοραση!!!Λεω, απλως, οτι μου αρεσε σαν ταινια!!!!!Μια καλη ταινια ηταν!!!!! Λεω, απλως, οτι ...μου αρεσαν αυτοι οι ανθρωποι !!!!!!Αφου ειμαι κι εγω στο ιδιο ...λουκι, δεν τους βλεπω σαν γραφικες φιγουρες...!!!!Δεν επιρρεαστηκα ουτε θετικα ουτε αρνητικα!!!!!!!!Θα ηθελα να τους γνωρισω και να κανουμε παρεουλα !Αυτα , μονο !!!!!!!
ΥΓ.Απ'οτι εμαθα , ο Γιαννης ειναι αγωνιστης , παντα μπροστα στις...πορειες !!!!!!!!!!
Θυμιζω την αποψη μου , για το συγκεκριμενο ντοκυμαντερ. Που....αναφερεται σε
μερικους αναπηρους , που τυχαινει να εχουν την ιδια παθηση με μενα. Που...γυριστηκε 9 χρονια πριν, σε αλλες κοινωνικο-οικονομικες συνθηκες . Που, οπως ειπα, ειναι , απλως, μια καλη ταινια !!!!!Τα υπολοιπα , τα εγραψα για να ''ταρακουνησω'' τον αγαπημενο μου Ανασταση !!! Επειδη , δεν μπορω να τον βλεπω να μαυριζει τη ζωη του , χωρις λογο ! Δεν μπορω να τον βλεπω να ζει με την αγωνια των ...συμπτωματων που...μαλλον , δεν θα ερθουν ΠΟΤΕ !!!!!!Οσο για μενα ....δεν ειμαι σε αμαξιδιο ! Ομως....λογω των, συνεχως, αυξανομενων και εντεινομενων , συμπτωματων μου, η ζωη μου ειναι χαλια ! Ειμαι παρατημενη στην τυχη μου, απο το ''κρατος προνοιας'' και απο τον ...ιατρικο κοσμο ! Μου εχουν πεταξει, για μια ακομα φορα, στα μουτρα ενα φαρμακο και απαιτουν να το χρησιμοποιησω !Δεν το κανω και με βριζουν, αρνουνται να με βοηθησουν σε οτιδηποτε !!!! Χωρις ιατρικη παρακολουθηση, χωρις προσβαση σε ''παραπλευρα'' φαρμακα (θυμιζω την καταργηση της μηδενικης συμμετοχης), χωρις επιδομα, χωρις δουλεια, σε, πολυμηνη, αναμονη της (εξευτελιστικης) επανεξετασης μου , χωρις να εχω δυνατοτητα να κανω ολα εκεινα που θα βελτιωναν την ποιοτητα ζωης μου, φυσικοθεραπεια, γυμναστικη, σωστη διατροφη, βιταμινες κλπ......
απεχω ...ετη φωτος απο τις περιπτωσεις των συνασθενων που εδειξε η ταινια ! Ειμαι , οχι απλως σε ''αμαξιδιο'' αλλα ''κατακοιτη'' ! Και, επιπλεον, εχω να ακουω και τις γνωστες π@π@ριες ....''δεν λες, δοξα τω θεω, που περπατας???'' ...''μα , η κατασταση σου ειναι σταθερη'' (αληθεια , πώς βγαζουν αυτο το συμπερασμα? Ειναι μεσα στο σωμα μου?)......και το , χειροτερο, να με μαλωνουν , επικαλουμενοι περιπτωσεις αναπηρων που ..δεν το βαζουν κατω !!!!!! Επικαλουμενοι, περιπτωσεις οπως αυτες της ταινιας , επικαλουμενοι περιπτωσεις αθλητων με αναπηρια κλπ..κλπ..Και το χειροτερο ....να ακουω ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ , να μου λεει ''εσεις , ΔΕΝ εχετε δικαιωμα να παρετε επιδομα, επειδη ...περπατατε '' !!!!!!!!!!!! Τι αλλο να πω !!!!!!Ζω σε συνθηκες, που αλλοι επελεξαν για μενα .Ζουμε σε ενα κρατος , που ολο και περισσοτερο, χτυπαει τους πιο ευαλωτους, τους χρονιως πασχοντες πρωτα-πρωτα ! Με καθε τροπο ! Με στοχο την ...εξοντωση !!!!! Σ'ενα κρατος , σε μια κοινωνια, που τις ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΕΣ περιπτωσεις συνασθενων, οπως αυτων της ταινιας, τις χρησιμοποιει σαν...βιτρινα...σαν....παραβαν ....για να κρυψει την ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ του ! Το χειροτερο, κατα τη γνωμη μου, ειναι οτι η κοινη γνωμη ....τσιμπαει........