• ΚΕΠΑ και παλι

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #82014  από Hristos!
 Τρί Δεκ 04, 2012 7:37 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Αν δεν ειχε αλλαξει το συστημα, τοτε ειχαν το δικαιωμα να παραπεμψουν τον Νικολα σε Β'επιτροπη ! Το συνηθιζαν αυτο , οι διευθυντες των υποκαταστηματων ΙΚΑ!!!! Το εχω ζησει !!!! Ομως !!!!! Το συστημα ΑΛΛΑΞΕ !!!!!! Το νεο, με τα ΚΕΠΑ, δεν προβλεπει τετοιες διαδικασιες!!! Η παρανομια τους , εκει ειναι !!!! Περασε Α'βαθμια , με το παλιο συστημα και , ουσιαστικα, του κανουν παραπομπη σε Β'βαθμια , με το νεο συστημα !!!!
Ακριβως αυτο. Η Α βαθμια ΔΕΝ ηταν ΚΕΠΑ. Αρα το ταμειο ειχε δικαιωμα να τον παρεπεμψει σε Β βαθμια. Το κακο (για το Νικο) ειναι οτι πλεον η Β βαθμια ειναι ΚΕΠΑ με σαφες εντολες "σφαγης" των παντων. Το ταμειο του εν προκειμενω απλα εξαντλησε την αυστηροτητα του και το ΚΕΠΑ το ιδιο. Η διαδικασια ηταν νομιμη, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ :violence-uzi: :violence-uzi:
 #82031  από LL--MM
 Τρί Δεκ 04, 2012 10:36 pm
Και, το χειρότερο, Νικολάκη, είναι ότι ΕΠΕΙΔΗ "δέχτηκες" ΤΟΤΕ να παραστείς στη β'βάθμια, θεωρείσαι, ότι αποδέχεσαι ΕΤΣΙ και την ισχύ της... πράγμα που σ'εξαναγκάζει να πας "παραπάνω" για να βρεις το δίκιο σου... Μου φαίνεται δύσκολο (ώς απίθανο) να δεχτεί οποιοδήποτε δικαστήριο τετοιου είδους λόγο ακύρωσης ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ.

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #82036  από Κώστας
 Τετ Δεκ 05, 2012 12:21 am
Παιδιά λογικά αυτά που λέτε και απ΄ ότι φαίνεται και σωστά, αλλά να τον καλέσουν τηλεφωνικά να περάσει επιτροπή είναι λογικό και σωστό; Απλά για την ιστορία ρωτάω!
ΑΝΝΑ59 έγραψε:Αν δεν ειχε αλλαξει το συστημα, τοτε ειχαν το δικαιωμα να παραπεμψουν τον Νικολα σε Β'επιτροπη ! Το συνηθιζαν αυτο , οι διευθυντες των υποκαταστηματων ΙΚΑ!!!! Το εχω ζησει !!!! Ομως !!!!! Το συστημα ΑΛΛΑΞΕ !!!!!! Το νεο, με τα ΚΕΠΑ, δεν προβλεπει τετοιες διαδικασιες!!! Η παρανομια τους , εκει ειναι !!!! Περασε Α'βαθμια , με το παλιο συστημα και , ουσιαστικα, του κανουν παραπομπη σε Β'βαθμια , με το νεο συστημα !!!!
Μήπως έχει δίκιο η Άννα;
 #82038  από LL--MM
 Τετ Δεκ 05, 2012 1:55 am
Δεν είναι θέμα ιστορίας, αλλά κύρωσης: δεν πρόκειται καν για το τι είναι δίκαιο ή άδικο, αλλά τι μπορεί ν'απαιτήσει ο φίλος μας: Δικιο ξεδίκιο, αν δεν είναι απαιτητό (και δεν αναγνωριστεί ώς τέτοιο) στην περίπτωση, τα υπόλοιπα τα περιττεύουν...

Η γιαγια η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Δευ Δεκ 10, 2012 9:47 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #82039  από nikd
 Τετ Δεκ 05, 2012 2:56 am
Αν και φοβάμαι ότι η Κασσάνδρα έχει δίκιο (όσο και αν την συνονόματη της δεν την πίστευε κανείς ;) ) πάλι θα δώ τι θα κάνω. Θέλω να πάρω στα χέρια μου την έντυπη απόφαση πρώτα και μετά να δω πως θα κινηθώ. Πάντως το επίδομα δεν το πήρα ποτέ γιατί η παραπομπή ήρθε πριν την καταβολή του. Όσο για το αν δέχτηκα ή όχι την Β'βαθμια επιτροπή δεν νομίζω ότι μπορούσα να κάνω κάτι μιας και το ίδιο το ΙΚΑ με πήγε αυτόματα .. Δεν ήταν ερώτηση το να πάω αλλά δήλωση. Τι να πω ..... δύναμη να έχουμε και συνεχίζουμε....Δεν με έριξε η MS σίγα μην αφήσω τα λαμόγια :violence-pistoldouble:
 #82063  από ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ
 Τετ Δεκ 05, 2012 12:33 pm
Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα. Με όλα αυτά που διαβάζω, είμαι εκτός εαυτού... όπως και όλοι σας. Δηλαδή, κατά τους "φίλτατους" γιατρούς, ΠΩΣ πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που πάσχει από ΣΚΠ, για να του δώσουν το 67%? Μόνο που σκέφτομαι τι έχω ν αντιμετωπίσω στις 16 Ιανουαρίου, οπότε και περνάω από Επιτροπή πρώτη φορά, κάπως μου έχει έρθει... Φανταστείτε τι ποσοστό θα δώσουν σε εμένα, που ναι μεν, έχω σπαστική παραπάρεση ελαφράς, μέτριας, σοβαρής μορφής... δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν, αν και το υποψιάζομαι... αλλά επιπλέον μου βγαίνει πολύ σε κούραση. Μάλλον η γνωμάτευση θα λέει ότι είμαι τεμπέλα...
Δεν ντρέπονται. Και από την άλλη, έδιναν και πολύ πιθανόν ακόμα να δίνουν αναπηρικές συντάξεις σε άτομα, που είναι υγιή.
 #82072  από LL--MM
 Τετ Δεκ 05, 2012 1:26 pm
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΟΝΗ έγραψε:Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα. :greetings-waveyellow:
Με όλα αυτά που διαβάζω, είμαι εκτός εαυτού... όπως και όλοι σας. Δηλαδή, κατά τους "φίλτατους" γιατρούς, ΠΩΣ πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που πάσχει από ΣΚΠ, για να του δώσουν το 67%?
Όπως είδες, εδώ δε φταίνε τόσο οι ΚΕΠΙΤΕΣ γιατροί, που (θέλουμε να φανταζόμαστε ότι) θα προσπαθήσουν να δώσουν αναλογικά, κάποια βοηθήματα, αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι... που δε λειτουργούν όπως μας είχε υποσχεθεί ο νόμος για την προστασία μας... Αν οι "φίλτατοι" σου λοιπόν δεν κάνουν κάτι ώς ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, φως δε βλέπουμε.

Μόνο που σκέφτομαι τι έχω ν αντιμετωπίσω στις 16 Ιανουαρίου, οπότε και περνάω από Επιτροπή πρώτη φορά, κάπως μου έχει έρθει... Φανταστείτε τι ποσοστό θα δώσουν σε εμένα, που ναι μεν, έχω σπαστική παραπάρεση ελαφράς, μέτριας, σοβαρής μορφής... δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν, αν και το υποψιάζομαι... αλλά επιπλέον μου βγαίνει πολύ σε κούραση. Μάλλον η γνωμάτευση θα λέει ότι είμαι τεμπέλα...
Ας πρόσεχες, καλέ, ας πήγαινες στην Αμερική, εκεί την κούραση την αναγνωρίζει ο νόμος τους για σύμπτωμα...

Δεν ντρέπονται. Και από την άλλη, έδιναν και πολύ πιθανόν ακόμα να δίνουν αναπηρικές συντάξεις σε άτομα, που είναι υγιή.
ΟΧΙ. ΓΙΑΤΡΟΙ και να ντραπούν;;; καλά κρασιά... Η "άλλη" όμως, δε βρίσκεται εκεί. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, το είπαμε και παραπάνω, και είναι κι η πιπίλα του νομοθέτη. (βλ. αναφορές) Οι επιπρόσθετες δυσκολίες επιβαρύνουν όμως αποκλειστικά εμάς και όχι τις "μαϊμούδες", που, έτσι ή αλλιώς, βολεύονται.

Ο ΠΡΩΗΝ καλοπροαίρετος οφθαλμίατρός "μου", ενω του ζητούσα τις πλήρως εμπεριστατωμένες γνωματεύσεις που, παλαιότερα, μου είχε υπογράψει: "Γι αυτό φαλίρησε η Ελλάδα, όλοι έδιναν γνωματεύσεις με μίζες... Κι επί τέλους, γιατί θέλετε να ταυτίζεστε με τους απαταιώνες, αφου σας γράψαμε ήδη ότι έχετε και σκπ, και άλλα αυτοάνοσα!"
Ανέφερα και αλλού ότι είχε συνυπογράψει μ'εναν αμερικάνο δημοσίευση σε βαρύγδουπο ειδικό περιοδικό: "Και 50% πλήρως εμπεριστατωμένων αιτημάτων είναι πάρα πολλά!!!"

Όσον αφορά ΕΜΑΣ, όμως, ο νόμος καθ'αυτός είναι δομημένος εναντίον των χρονίως πασχόντων. κι εδώ είναι που η συμβολή των φίλτατων θα ήταν πολύτιμη, αλλά που... οι "θεοί" αυτά τα θεωρούν νομικίστικα... Να αναφέρουμε εδώ τη μη κάλυψη της ανακουφιστικής μας φυσιοθεραπείας, ΔΙΟΤΙ... πάσχουμε από εκφυλιστική ασθένεια: Αν αυτό δεν έιναι παραλογισμός...

Καλό σου κουράγιο,

Η γιαγιά η Κασσάνδρα