• επανεμφανιση παλιων συμπτωματων

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #8177  από Μιχαελα
 Κυρ Αύγ 30, 2009 11:54 am
θελω να ρωτησω τους πιο παλιους που γνωριζουν καλα το θεμα.τον ιουνιο ειχα παει για μαγνητικη η οποια ηταν πολυ καλυτερη λογω που ειχε θολωσει το δεξι μου ματι ειχα παρει κορτιζονη,μετα την κορτιζονη αρχισε να με ενοχλει το αριστερο μου ποδι ,βεβαια δεν εναι τελειως μουδιασμενο μια μουδιαζει μια μυρμυγγιαζει και αλλες φορες ειναι μια χαρα,αυτο ειναι συμπτωμα το οποιο με ειχε ενοχλησει εδω και τρια χρονια οπου και ειχε τοτε γινει διαγνωση για σκπ.επανεμφανιση παλαιων συμπτωματων μπορει να σιμενει οτι πρεπει να ξαναπαρω ξανα κορτιζονη?τον γιατρο μου δεν τον εχω παρει γιατι λειπει για διακοπες και θα επιστρεψει την τριτη.
 #8181  από litsa
 Κυρ Αύγ 30, 2009 1:33 pm
θα βρεις άκρη, τα ίδια ψιλοπερνάμε όλοι...

και εμένα μετά από αντιβίωση τον ιούνιο για μια λοίμωξη -σπυράκι που πρήστηκε-
σε ένα μήνα μου παρουσιάστηκε κάψιμο στα χέρια.. και έκτοτε αναμένω ..τι?
από ότι μου είπαν οι γιατροί σε κανένα μήνα με δύο θα υποχωρήσει ..
εκτός αν χειροτερέψει οπότε θα παρω κορτιζόνη...
 #8183  από Giota
 Κυρ Αύγ 30, 2009 5:12 pm
γεια σας. εμενα μου ειπε ο γιατρος μου οτι μουδιασματα που ερχονται κ φευγουν δεν μας ανησυχουν. ετσι οποτε μουδιαζω κ καιω περιμενω να περασουν λιγες μερες. συνηθως περναει μονο του.
 #8186  από litsa
 Κυρ Αύγ 30, 2009 6:08 pm
μόνο giota μου, που έχουν τόσο καιρό και ακόμα μόλις ζεσταθώ ....καίγομαι!!'
αρχίζω να εκευρίζομαι!!!!!!!!

πάω στη θάλασσα τώρα μπας και ...παγώσω!!
 #8196  από elina
 Κυρ Αύγ 30, 2009 9:50 pm
Κι εγώ έχω μουδιάσματα και μυρμηγκιάσματα και τσιμπίματα στο χέρι που είχα πάθει στο παρελθόν ώση (αν και τότε δεν το ήξερα και δεν πήρα τίποτε γι'αυτό), τα οποία έρχονται και φεύγουν. Και το μάτι μου που είχα πάθει την οπισθοβολβική νευρίτιδα πριν κάποιους μήνες, αν και συνήλθε καμιά φορά λίγο μπορεί να ξαναθολώσει. Αν έρχονται και φεύγουν δεν θα πρέπει να σε ανησυχούν, η δική μου η γιατρός μου είπε ότι είναι πράγματα που θα έχω, είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω ζέστης, είτε λόγω άγχους, είτε έτσι, από μόνα τους (λόγω σκλήρυνσης δηλαδή) :D !
 #8198  από litsa
 Κυρ Αύγ 30, 2009 10:01 pm
τέλεια η θάλασσα ! χλιαρή προς παγωμένη!! ήταν μαζι μου και η φιλη μου που πάντα ζεστενότανε και εγώ κρύωνα!!!!!!!
τώρα οι όροι αντιστραφήκαν!!!

ναι μου το είπε ο γιατρός ελινα, αλλά φαντάσου ότι χθες πήρα μία παγοκύστη το βράδυ και την έβαλα σε μια πετσετα και ανάμεσα στα χέρια μου για να κοιμηθώ..

τεσπα, που θα πάει θα δροσίσει!
 #8201  από elina
 Κυρ Αύγ 30, 2009 10:38 pm
Λίτσα μου, η θάλασσα είναι φάρμακο, κι όσο πιο δροσερή τόσο καλύτερα! Εμένα γενικώς τα μπάνια αυτό το καλοκαίρι αισθάνομαι ότι με "ξύπνησαν", μου έκαναν απίστευτο καλό, μου έριχναν τα δέκατα που μου κάνει η ένεση, μου τόνωσαν τις αντοχές μου, μου βελτίωσαν την ισορροπία μου, τι να πω, κυρίως όμως μου έφτιαχναν πάντα την διάθεση!!!! Θα συνεχίσω με κολυμβητήριο το χειμώνα οπωσδήποτε!
Να σου προτείνω κάτι για τα καψίματα; (γιατί κι εγώ τα νιώθω στο ένα μου χέρι). Εμένα δεν με βοηθάει το να κρυώσω το χέρι, αλλά το να κρυώσω το κεφάλι μου, δηλαδή με το που αισθάνομαι το κάψιμο στο χέρι κάνω ένα κρύο ντουζ και συνέρχομαι. Για δοκίμασέ το μήπως και σε ανακουφίσει....
 #8202  από litsa
 Κυρ Αύγ 30, 2009 10:47 pm
αχ! σε ευχαριστώ Ελινάκι!
το εχω καταλάβει και εγώ.. στη θάλασσα είναι απαραίτητο το βρέξιμο του κεφαλιού, αλλά και στο ντους το κρύο είναι βάλσαμο..
έλα όμως που ναι μεν συνέρχομαι αλλά μόλις ξεχαστώ και βγω στη ζέστη ή κουραστώ, επανέρχονται...

για αυτό αποφάσισα να προσέχω περισσότερο τη ζέστη και την κούραση μήπως και επανέλθω..
γιατί εδώ και δύο μήνες ερχονται -φεύγουν...
θα δείξει... ;)
να είσαστε όλοι πάντα καλά!!!!