• ΚΕΠΑ και παλι

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #81916  από nikd
 Δευ Δεκ 03, 2012 1:25 pm
Καλημέρα σε όλους. Αν και παρακολουθώ όλα τα topics εδώ και αρκετό καιρό δεν είχα λόγο να γράψω κάποια εμπειρία μου μέχρι σήμερα. Όλοι μας λίγο πολύ περνάμε τα ίδια από καιρό σε καιρό λόγω της κατάστασής μας. Είμαι 32 χρονών με ΣΚΠ εδώ και 7 χρόνια και θεραπεία με Betaferon από την πρώτη στιγμή (με είχε βάλει τότε η Δρ Καραγεωργίου και την συνέχισα σε συννενόηση με τον γιατρό μου όταν επέστρεψα εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου) και γενικά με μια ψιλο-οκ εξέλιξη της υγείας μου.

Δόξα τω Θεώ κινητικά προβλήματα μόνιμα δεν έχω παρουσιάσει μόνο την έλλειψη ισορροπίας και εκείνη την κεντρική -κάτι (δεν θυμάμαι τώρα) που στο σκοτάδι είμαι σαν μεθυσμένος αν προσπαθήσω να περπατήσω. Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως είναι 2 οπτικές νευρίτιδες και στα 2 μου μάτια. Στο δεξί μου κατέστρεψε εντελώς την όραση, ολική έκπτωση οπτικού πεδίου και οράσεως ενώ στο αριστερό μου άφησε απλά μερικά κουσούρια όπως αχρωματοψία και μερικά τυφλά σημεία.

Το θέμα είναι ότι είμαι διδάκτωρ της πληροφορικής και ο βιοπορισμός μου εξαρτάται από τα μάτια μου. Πήγα λοιπόν και πέρασα δευτεροβάθμια στα ΚΕΠΑ ενω είχα ήδη 67% αναπηρία απο το ΙΚΑ χωρίς το επίδομα για να μου το χορηγήσουν. Σήμερα ήρθε η απόφαση ότι έχω 51% αναπηρία και δεν δικαιούμαι τίποτα. Πως ξαφνικά αποφασίζουν για πάσχοντες με ΣΚΠ ότι είμαστε καλά; Ποιος ανεγκέφαλος εκεί έξω δεν καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος που ζει με ΣΚΠ αύριο το πρωί μπορεί να έχει 10 διαφορετικά πράγματα;

Τέλος μιας και υπάρχουν άνθρωποι εδω μέσα που ξέρουν τις διαδικασίες και του νόμους καλύτερα απο μένα θα ήθελα μια συμβουλή για το πως μπορώ να κινηθώ από εδώ και πέρα.
Σας ευχαριστώ,
Νικόλας
 #81922  από litsa
 Δευ Δεκ 03, 2012 4:06 pm
ο Αγιος κεπα έκανε πάλι το θαύμα του... σε λίγο θα βγάζουμε χρήμα από την προσέλευση των πιστών που θα μας προσκυνάνε λόγω του οτι θα είμαστε ζωντανά θαύματα!!

Μιλάμε ότι είναι ανεκδίηγητοι!!
νομίζω οτι πρέπει να κάνεις ένσταση!!!

καλή δύναμη!
 #81923  από LL--MM
 Δευ Δεκ 03, 2012 4:13 pm
nikd έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Αν και παρακολουθώ όλα τα topics εδώ και αρκετό καιρό δεν είχα λόγο να γράψω κάποια εμπειρία μου μέχρι σήμερα. Όλοι μας λίγο πολύ περνάμε τα ίδια από καιρό σε καιρό λόγω της κατάστασής μας. Είμαι 32 χρονών με ΣΚΠ εδώ και 7 χρόνια και θεραπεία με Betaferon από την πρώτη στιγμή (με είχε βάλει τότε η Δρ Καραγεωργίου και την συνέχισα σε συννενόηση με τον γιατρό μου όταν επέστρεψα εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου) και γενικά με μια ψιλο-οκ εξέλιξη της υγείας μου.
To πρόβλημα με τη σκπ, είναι ότι η "μόνη", έστω, ουσιαστική, αναπηρία που της αναγνωρίζεται, είναι η παραπληγία-τετραπληγία: Ποιά συμπτώματα σου έχουν αναγνωριστεί στην απόφαση αυτή;;;

Δόξα τω Θεώ κινητικά προβλήματα μόνιμα δεν έχω παρουσιάσει μόνο την έλλειψη ισορροπίας και εκείνη την κεντρική -κάτι (δεν θυμάμαι τώρα) που στο σκοτάδι είμαι σαν μεθυσμένος αν προσπαθήσω να περπατήσω. Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως είναι 2 οπτικές νευρίτιδες και στα 2 μου μάτια. Στο δεξί μου κατέστρεψε εντελώς την όραση, ολική έκπτωση οπτικού πεδίου και οράσεως ενώ στο αριστερό μου άφησε απλά μερικά κουσούρια όπως αχρωματοψία και μερικά τυφλά σημεία.
http://news.disabled.gr/?p=47485 http://news.disabled.gr/?p=47838
Πηγες σε οφθαλμίατρο δημόσιου νοσοκομείου, χωριστό της υπογραφής των νευρολόγων; είναι ο ειδικός για να σου δώσει τ'απαραίτητα, το απαιτούν άλλωστε τα χαρτιά του ΚΕΠΑ: Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα το κάνει: λόγω των ανωτέρω καταστάσεων αυτών, όλοι οι γιατροί κοιτάνε να μην αναφέρουν παρά τις απολύτως εξώφθαλμα αποδεικτέες δυσκολίες, και όχι τις υπαρκτές που βασίζονται σε δεδομένη πάθηση... (2ο λινκ) Αυτό βέβαια γίνεται, αλλά την πληρώνουν κάποιοι σαν εσένα: MONO αν οι ιατρικοί σύλλογοι αποφασίσουν να δώσουν σωστές οδηγίες στα μέλη τους, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι δε θα παραλείψουν να κάνουν για μας... αναδεικνύοντας τις δυσκολίες των χρόνιων παθήσεων (1ο λινκ)

Το κακό είναι ότι

Οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, όπου τα συμπτώματα "πανε κι έρχονται" είναι οι πιο ζημειωμένοι από την κατάσταση, αφού δεν τους αναγνωρίζεται παρά ότι δουν, μια δεδομένη στιγμή οι γιατροί, οφθαλμίατροι, ουρολόγοι, ακτινολόγοι ΣΥΝ οι απαιτήσεις της νευρολογικής εξέτασης...

Το θέμα είναι ότι είμαι διδάκτωρ της πληροφορικής και ο βιοπορισμός μου εξαρτάται από τα μάτια μου. Πήγα λοιπόν και πέρασα δευτεροβάθμια στα ΚΕΠΑ ενω είχα ήδη 67% αναπηρία απο το ΙΚΑ χωρίς το επίδομα για να μου το χορηγήσουν. Σήμερα ήρθε η απόφαση ότι έχω 51% αναπηρία και δεν δικαιούμαι τίποτα.
Και όμως, δικαιούσαι κάτι: Με πάνω από 50% μπορείς να πάρεις "πλήρη σύνταξη δεκαπενταετίας", αν, δηλαδή, δεν έχει ακόμα καταργηθεί ή επιμηκυνθεί κι αυτή...
Κατά τ'αλλα, διάβασε την ερμηνεία μου του άρθρου24 εκείνο... και το πως μας "βοηθάει":
viewtopic.php?f=24&t=148

Πως ξαφνικά αποφασίζουν για πάσχοντες με ΣΚΠ ότι είμαστε καλά; Ποιος ανεγκέφαλος εκεί έξω δεν καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος που ζει με ΣΚΠ αύριο το πρωί μπορεί να έχει 10 διαφορετικά πράγματα;
Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ: Και βασίζεται σε ειδικούς πανεπιστημιακούς νοσοκομειακούς γιατρούς στους οποίους προσέπεσαν μερικοί αφελείς εδώ μπας και δοθεί μια επιστημονική ερμηνεία στις δυσκολίες αυτές με το κύρος τους: Αυτοί έκαναν τον κουφό και θεώρησαν ότι "δεν τους αφορούσε, διότι αυτά ήταν νομικίστικα" αρνούμενοι να δώσουν τα "επιστημονικά τους φώτα" στα περίοπτα επιστημονικά περιοδικά τους:
Αναπόφευκτα, το σύστημα αυτό θα διαιωνιστεί. Φυσικά, είναι και θέμα ...θεολογίας και πίστης ασθενών, και αφού μας παρακολουθείς για καιρό, θα είδες ότι μερικοί επιμένουν να τους έχουν για θεούς...

Τέλος μιας και υπάρχουν άνθρωποι εδω μέσα που ξέρουν τις διαδικασίες και του νόμους καλύτερα απο μένα θα ήθελα μια συμβουλή για το πως μπορώ να κινηθώ από εδώ και πέρα.
Σου στέλνω στοιχεία ειδικού με ΠΜ

Σας ευχαριστώ, Νικόλας Καλό κουράγιο,

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Δεκ 12, 2012 4:59 pm, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
 #81927  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Δεκ 03, 2012 4:36 pm
nikd έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Αν και παρακολουθώ όλα τα topics εδώ και αρκετό καιρό δεν είχα λόγο να γράψω κάποια εμπειρία μου μέχρι σήμερα. Όλοι μας λίγο πολύ περνάμε τα ίδια από καιρό σε καιρό λόγω της κατάστασής μας. Είμαι 32 χρονών με ΣΚΠ εδώ και 7 χρόνια και θεραπεία με Betaferon από την πρώτη στιγμή (με είχε βάλει τότε η Δρ Καραγεωργίου και την συνέχισα σε συννενόηση με τον γιατρό μου όταν επέστρεψα εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου) και γενικά με μια ψιλο-οκ εξέλιξη της υγείας μου.

Το θέμα είναι ότι είμαι διδάκτωρ της πληροφορικής και ο βιοπορισμός μου εξαρτάται από τα μάτια μου. Πήγα λοιπόν και πέρασα δευτεροβάθμια στα ΚΕΠΑ ενω είχα ήδη 67% αναπηρία απο το ΙΚΑ χωρίς το επίδομα για να μου το χορηγήσουν. Σήμερα ήρθε η απόφαση ότι έχω 51% αναπηρία και δεν δικαιούμαι τίποτα. Πως ξαφνικά αποφασίζουν για πάσχοντες με ΣΚΠ ότι είμαστε καλά; Ποιος ανεγκέφαλος εκεί έξω δεν καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος που ζει με ΣΚΠ αύριο το πρωί μπορεί να έχει 10 διαφορετικά πράγματα;

Σας ευχαριστώ,
Νικόλας
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: Γεια σου Νικολα !!!!!! Καλως ηρθες στην παρεα μας !!!!! Συμφωνω με τη Λιτσα !!!!! Ο Αη ΚΕΠΑ , ο Μεγας , ο θαυματουργος , εκανε και παλι το θαυμα του :twisted: Ετσι γινεται !!!!!!!! Ο νεος Κανονισμος Ελεγχου Βαθμου Αναπηριας , ετσι λεει !!!!! Στη σκπ, δινει ποσοστο απο 35% εως 80% ! Επισης , απ'οτι φαινεται , οι ''γιατροι'' των υγειονομικων επιτροπων, εχουν ξεκαθαρη εντολη !!!!!! Να ''κοβουν'' !!!!! Θα σου ελεγα , κι εγω, να κανεις ΕΝΣΤΑΣΗ !!!!!!Ομως, γραφεις οτι εξεταστηκες απο Β'βαθμια επιτροπη !!!! Μπορεις να γινεις πιο σαφης ???? Γιατι περασες Β'βαθμια κι οχι Α'βαθμια ????????
 #81963  από nikd
 Τρί Δεκ 04, 2012 12:23 am
Κυρίες μου καταρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες απαντήσεις.

Για να διευκρινίσω γιατί με στείλανε δευτεροβάθμια και δεν έχω δικαίωμα ένστασης. Πέρασα πέρσι τον Αύγουστο επιτροπή με το παλιό σύστημα στην οποία μου εγκρίνανε το εξωιδρυματικό επίδομα με 67% αλλά μετά από ένα μήνα με πήρανε τηλέφωνο και μου είπαν ότι άλλαξε το σύστημα (ΚΕΠΑ) και πρέπει να πάω να περάσω δευτεροβάθμια γιατί πρωτοβάθμια είχα περάσει ήδη και δεν μπορούσαν να με ξαναπεράσουν. Έτσι 1 χρόνο μετά με περάσανε από αυτά που σας είπα. Είχα από εξετάσεις μαγνητικές 1 μήνα πριν και οφθαλμολογικές που λέγανε αυτά που σας περιέγραψα συν την διάγνωση με πλήρη αναφορά των συμπτωμάτων από τον νευρολόγο μου. Και ο οφθαλμίατρος και ο ακτινολόγος και ο νευρολόγος μου είναι οι αντίστοιχοι διευθυντές των κλινικών στο νοσοκομείο της πόλης μου οπότε δεν νομίζω ότι τα ευρήματα τους τα θεώρησαν "περίεργα".

Νομίζω απλά ότι όλοι πέφτουμε θύματα της πολιτικής κόψτε όσους περισσότερους μπορείτε. Δεν ξέρω αλλά όσο μπορώ να το κυνηγήσω θα το κάνω μόνο και μόνο γιατί μου την δίνει να μου λένε δεν έχεις τίποτα. Ξαναλέω Δόξα τω Θεώ αισθάνομαι από τους τυχερούς αλλά νομίζω ότι κανείς εκτός από εμας και τις οικογένειες μας δεν μπορεί να καταλάβει.
 #81968  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Δεκ 04, 2012 8:54 am
nikd έγραψε:Κυρίες μου καταρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες απαντήσεις.

Για να διευκρινίσω γιατί με στείλανε δευτεροβάθμια και δεν έχω δικαίωμα ένστασης. Πέρασα πέρσι τον Αύγουστο επιτροπή με το παλιό σύστημα στην οποία μου εγκρίνανε το εξωιδρυματικό επίδομα με 67% αλλά μετά από ένα μήνα με πήρανε τηλέφωνο και μου είπαν ότι άλλαξε το σύστημα (ΚΕΠΑ) και πρέπει να πάω να περάσω δευτεροβάθμια γιατί πρωτοβάθμια είχα περάσει ήδη και δεν μπορούσαν να με ξαναπεράσουν. Έτσι 1 χρόνο μετά με περάσανε από αυτά που σας είπα. Είχα από εξετάσεις μαγνητικές 1 μήνα πριν και οφθαλμολογικές που λέγανε αυτά που σας περιέγραψα συν την διάγνωση με πλήρη αναφορά των συμπτωμάτων από τον νευρολόγο μου. Και ο οφθαλμίατρος και ο ακτινολόγος και ο νευρολόγος μου είναι οι αντίστοιχοι διευθυντές των κλινικών στο νοσοκομείο της πόλης μου οπότε δεν νομίζω ότι τα ευρήματα τους τα θεώρησαν "περίεργα".

Νομίζω απλά ότι όλοι πέφτουμε θύματα της πολιτικής κόψτε όσους περισσότερους μπορείτε. Δεν ξέρω αλλά όσο μπορώ να το κυνηγήσω θα το κάνω μόνο και μόνο γιατί μου την δίνει να μου λένε δεν έχεις τίποτα. Ξαναλέω Δόξα τω Θεώ αισθάνομαι από τους τυχερούς αλλά νομίζω ότι κανείς εκτός από εμας και τις οικογένειες μας δεν μπορεί να καταλάβει.
:greetings-waveyellow: Νικολα μου, το ενδιαφερον ειναι δεδομενο !!!! Ειμαστε , οχι απλως συνασθενεις αλλά ΚΑΙ συμπασχοντες ! Καταλαβαινουμε ο ενας τον αλλον, οχι μονο σχετικα με τα συμπτωματα της σκπ αλλά και σχετικα με τα...γραφειοκρατικα βασανα !!!! Τον τελευταιο χρονο, το...''κυνηγι κεφαλων χρονιως πασχοντων'' εχει ενταθει !!!!ΝΑΙ !!!!Εχουν σαφεστατες οδηγιες να ''κοβουν'' οσους μπορουν ! Εξαλλου, η συγκυβερνηση εχει δηλωσει ξεκαθαρα τον στοχο της, για εξοικονομηση χρηματων απο περικοπες κοινωνικων παροχων!!!!!!Αν καταλαβα καλα, εχεις πεσει θυμα αισχρης παρανομιας !!!!!! Λοιπον, πριν ξεκινησει η λειτουργια των ΚΕΠΑ, τα ασφαλιστικα ταμεια ειχαν παρει εντολη να ξεκαθαρισουν ολες τις εκκρεμεις υποθεσεις , πριν την 1η Σεπτεμβρη του 2011 .Αφου εσυ εξεταστηκες απο Α'βαθμια επιτροπη , τον Αυγουστο του 2011 , ΔΕΝ υπηρχε λογος να σε επανεξετασει Β'βαθμια και μαλιστα με το νεο συστημα !!!Ρωτησες να μαθεις το λογο ??? Πιστευω οτι επρεπε να ειχες αντιδρασει, τοτε !!!! Βεβαια, ποτε δεν ειναι αργα ! Κυνηγησε το οσο μπορεις ! Καλα θα ειναι να μιλησεις μς δικηγορο ! Μαλλον, σου συστησε καποιον η Κασσανδρα ! Μη το αφησεις !!!!!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!!!
 #81981  από LL--MM
 Τρί Δεκ 04, 2012 12:07 pm
Θα διαφωνήσω με την Άννα :text-imsorry: ως προς τον όρο "παρανομία", απλούστατα διότι ο νόμος του 2005 προέβλεπε κιόλας τα ενδεχόμενα αυτά, σερβίροντας μας τα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ώς... προστασία(!!!) μας: βλ. αναφορά πιο πάνω:

Τώρα το να πάει κανεις ενάντια στο νόμο, δεν έχει νόημα: Όυτε μπορεί να πεί ότι η διαδικασία ήταν παράνομη, επειδή οι νέες διατάξεις δεν προβλέπουν (ΝΟΜΙΖΩ) ένσταση κατά της διαδικάσίας αυτής: Η "μη ένσταση" αυτή αφορά τις αποφάσεις ΚΕΠΑ αποκλειστικά...
Δεν ξέω άν, και κατά πόσο, το άτομο που σύστησα στο Νικολα υπό αυτές τις συνθήκες, έχει τη δυνατότητα να καταφέρει οτιδήποτε, ασχέτως των ευρύτατων γνώσεών του στον τομέα...

Μιλάμε για "αγιο ΚΕΠΑ" και μερικοί εκθειάζουν τις συπεριφορές των "θεών" τους... Αμ, αν αυτοί οι θεοί κάτέβαιναν από την επιστήμη τους κι έκαναν αντίσταση επί της ουσίας κατά του νόμων αυτών, όταν χρειάζονταν, "αγρόν ηγόρασαν" χαρακτηρίζοντας τον ώς "νομικίστικα": ο νόμος αυτός δε θα είχε επικρατήσει ποτέ το 2005, ούτε αυτός του νοέμβρη 2011, ούτε αυτος του μάη 2012... Με το Νικόλα, όμως, τι γίνεται;;;

"Για να επικρατήσει το κακό, το μόνο που χρειάζεται είναι οι καλοί* να μην κάνουν τίποτα..." Edmund Burke, 1729-1797

*Μικρή διόρθωση: "οι καλοί έχοντες την ισχύ να κάνουν κάτι". Όταν ακόμα κι αυτοί προφασίζονται έλλειψη ισχύος, φταίνε οι αιτούντες στα ΚΕΠΑ...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
 #81999  από Κώστας
 Τρί Δεκ 04, 2012 5:02 pm
nikd έγραψε:Πέρασα πέρσι τον Αύγουστο επιτροπή με το παλιό σύστημα στην οποία μου εγκρίνανε το εξωιδρυματικό επίδομα με 67% αλλά μετά από ένα μήνα με πήρανε τηλέφωνο και μου είπαν ότι άλλαξε το σύστημα (ΚΕΠΑ) και πρέπει να πάω να περάσω δευτεροβάθμια γιατί πρωτοβάθμια είχα περάσει ήδη και δεν μπορούσαν να με ξαναπεράσουν.
Αφελής ερώτηση:
Δεν παύει να είχες στα χέρια σου έγκυρη Απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής.
Ποιος σ΄ εμποδίζει να την χρησιμοποιήσεις για όσο ισχύει;!
Δεν νομίζω να υπάρχει νόμος που να λέει πως όσοι έχουν στα χέρια τους Απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής σε ισχύ, αυτή ακυρούται και υποχρεούνται να επανακριθούν ξαναπερνώντας επιτροπή ΚΕΠΑ! Τουλάχιστον όχι μέχρι τη λήξη της ισχύουσας Απόφασης που έχουν στα χέρια τους.
Απ΄ όσο γνωρίζω, σπανιότατα έως ποτέ, ένας Νόμος δεν ισχύει αναδρομικά. Θέλω να πω πως μέχρι την έκδοση του νέου Νόμου (επίσημη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ), ισχύει ο προηγούμενος. Συνεπώς μήπως είναι παράνομο το γεγονός ότι σε κάλεσαν να ξαναπεράσεις ΚΕΠΑ;!
Καλώντας σε να ξαναπεράσεις ΚΕΠΑ σ΄ ενημέρωσαν ότι θα διακοπεί η χορήγηση του εξωιδρυματικού επιδόματος που έπαιρνες;
Αν όχι, γιατί να ξαναπεράσεις Επιτροπή και να μην περιμένεις μέχρι να λήξει η ισχύς της Απόφασης που έχεις στα χέρια σου;!
Γιατί δεν σε κάλεσαν εγγράφως, παρά το έκαναν μ' ένα απλό τηλεφώνημα;
Αυτό από μόνο του δεν είναι παράνομο;
Δηλαδή αν εσύ δεν πήγαινες ποτέ να ξαναπεράσεις Επιτροπή, ποιος θα μπορούσε ν΄ αποδείξει ότι ειδοποιήθηκες;!
Θα ισχυριζόντουσαν ότι σου τηλεφώνησε και σε ειδοποίησε προσωπικά η κα Μαρία;!!!!!!!!!!!
Πολύ "δικηγορίστικα" χωράφια στα οποία δεν μπαίνω. Απλά απορίες μου εκφράζω μήπως κάποιος περισσότερο εξειδικευμένος, μπορέσει να μου τις λύσει
 #82011  από Hristos!
 Τρί Δεκ 04, 2012 7:18 pm
Κώστα δυστυχώς το ταμείο είχε δικαίωμα να ΜΗ δεχτεί απόφαση επιτροπής και να σε καλέσει να περάσεις δευτεροβάθμια. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΑ ΚΕΠΑ, αλλά ίσχυε μέχρι πρότεινος που πέρασε επιτροπή ο Νίκος. Επομένως, αν το ταμείο του δεν δεχότανε την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής (η οποία δεν ήτανε ΚΕΠΑ), θα είχε ένα χαρτί στα χέρια του ο Νίκος που δεν θα μπορούσε να το κάνει τίποτα. :sad-roulette: :sad-roulette: Τονίζω το δυστυχώς για να μην παρεξηγηθώ, απλά αναφέρω τη διαδικασία χωρίς να συμφωνώ με αυτή.

Συνάδελφε και συνασθενή Νίκο, μόνο δικηγόρος μπορεί να σε βοηθήσει πλεον, μιας και μόνο δικαστικά μπορείς να κινηθείς. Θα σου ήρθανε pm από συνασθενείς με στοιχεία δικηγόρων. Ελπίζω με κάποιον από αυτούς να βγάλεις άκρη. :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #82012  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Δεκ 04, 2012 7:29 pm
Αν δεν ειχε αλλαξει το συστημα, τοτε ειχαν το δικαιωμα να παραπεμψουν τον Νικολα σε Β'επιτροπη ! Το συνηθιζαν αυτο , οι διευθυντες των υποκαταστηματων ΙΚΑ!!!! Το εχω ζησει !!!! Ομως !!!!! Το συστημα ΑΛΛΑΞΕ !!!!!! Το νεο, με τα ΚΕΠΑ, δεν προβλεπει τετοιες διαδικασιες!!! Η παρανομια τους , εκει ειναι !!!! Περασε Α'βαθμια , με το παλιο συστημα και , ουσιαστικα, του κανουν παραπομπη σε Β'βαθμια , με το νεο συστημα !!!!