• Η άρρωστη σχέση γιατρών και φαρμακοβιομηχανίας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #81248  από LL--MM
 Τετ Νοέμ 21, 2012 1:53 pm
elpida έγραψε:

Ευχαριστούμε, Ελπίδα, είναι πολύτιμη η ανάρτησή σου: επιβεβαιώνoνται οι υποψίες των περισσότερων σχετικά με την ήδη γνωστή κατάσταση αυτήν:

Βέβαια, η εκπομπή επικεντρώνεται στους γιατρούς ώς στα θύματα της συγκυρίας αυτής: Σαφώς και κατάσταση εξάρτησης υπάρχει, μα οι επιπτώσεις της αποδεικνύονται τρισχειρότερες για μας: Τα αντικαρκινικά φάρμακα, π.χ., για να μην πούμε τίποτα για τα "δικά μας" είναι, όπως ξέρουμε όλοι μας, πανάκριβα, πολύ πέραν του βαλαντίου των κοινών ασθενών:
ΤΩΡΑ: ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ;;;
Όσα και να διαβάσουμε, πως θα ξεπεράσουμε τις συμβουλές τους, σωστές ή λανθασμενες; :sad-pacing: :animals-dogrun:

Προσωπικά, από δώ και δεκατρία χρόνια, μου συνταγογράφεται (στο εξωτερικό, όπου διαγνώστηκα) ρεμπίφ, το οποίο παίρνω ακόμα με θρησκευτική ευλάβεια, επειδή
α)στην αρχή όοολοι (ιπποκρατικοί και μη) εντυπωσιάστηκαν από τη βελτίωση, και
β)η αργά μα σταθερά επιδεινούμενη κατάστασή μου με αποτρέπει από την παύση του σκευάσματος.
γ)κανείς "θεσμικά καλυμμένος" δε μου πρότεινε ως τώρα τίποτα που να υπόσχεται ότι θα το αντικαταστήσει επ'οφελεία μου

Πρό εξαμήνου, η βοηθός του γεροντοκοριασμένου που μου το είχε πρωτοσυνταγογραφήσει συμφώνησε ότι έχω περάσει στη δευτερευόντως προϊούσα φάση, και μου συνταγογράφησε νευροντίν, θέλοντας να μου σταματήσει το ρεμπίφ. Ικέτευσα να μου το συνεχίσει, διότι δε μου πολυφάνηκε της προκοπής το νευροντίν, αλλά το πήρα, παρά την προειδοποιητική οδηγία μεσα στο κουτί του: Οι απειλές δεν ήταν κενές, διότι επιδεινώθηκαν αστάθεια και ζαλάδες, άρχισα να έχω ναυτίες και τα παρόμοια... Το σταμάτησα.

Ρωτησα KI ΕΔΩ κάποιον ιπποκρατικό, τον οποίο ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ θεωρούσα αξιόπιστο: Μου πέταξε ένα "πάρε Λύρικα". Με τη σκέψη ότι θα πήγαινα σύντομα να ενταχθώ στην ομάδα του (ώς πειραματόζωο) πήρα ένα σκεύασμα, αλλά το γύρισα πίσω, έχοντας διαβάσει τόσο την οδηγία όσο και τις συμβουλές που βρήκα εδώ...

Προ εβδομάδων, μόλις, ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΑ ΠΑΛΙ, καινούρια βοηθό, ακόμα πιο διστακτική από την άλλη, να μου συνταγογραφήσει παράταση ρεμπίφ, και δεχτηκε, "εφ όσον ο γέρος δε θ'αρνιόταν", αλλά μην έχοντας η ίδια, την παραμικρότερη ιδέα περί συνταγογράφησης, δόσεων, κλπ... :roll: :doh:

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΠΡΟΪΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ;;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;
Αυτή η αναίστητη ήταν έτοιμη να μ'αφήσει να φύγω δίχως θεραπεία ("αγωγή", έστω)...
Δκή μου σκέψη: "Φυσικά, αφού εργοστάσιο για το Ρεμπίφ δεν υπάρχει πια στην πόλη μας, φυσικά δε θα μου δώσει..."

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ Ν'ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΠΙΛΑ...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ;;;
Αφήστε, ας μη βάζουμε τον κόσμο όλο σε δύσκολη θέση, αν βρεθεί μαχαιρωμένος ή φάει καμια αδέσποτη, να τον έχω και στη συνείδησή μου;;; Χώρια που ασφαλιστική κάλυψη, γιοκ...

Βγάλτε συμπεράσματα...

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Νοέμ 22, 2012 12:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #81268  από Dhmhtrhs
 Πέμ Νοέμ 22, 2012 9:44 am
δε θα ξεχασω αυτο που μου ειπε καποτε ενας γιατρος πολυ καλος κι επαθα πλακα με τη κυνικοτητα και την ειλικρινεια του "ειμαστε υπαλληλοι των φαρμακευτικων εταιριων" ο ιδιος μπορει να μην ειναι εχω μια υποψια οτι δεν ειναι αλλιως δε θα το ελεγε ε;
 #81272  από Στάθης
 Πέμ Νοέμ 22, 2012 1:29 pm
Dhmhtrhs έγραψε:δε θα ξεχασω αυτο που μου ειπε καποτε ενας γιατρος πολυ καλος κι επαθα πλακα με τη κυνικοτητα και την ειλικρινεια του "ειμαστε υπαλληλοι των φαρμακευτικων εταιριων" ο ιδιος μπορει να μην ειναι εχω μια υποψια οτι δεν ειναι αλλιως δε θα το ελεγε ε;
Έχοντας την επίγνωση του "ειμαστε υπαλληλοι των φαρμακευτικων εταιριων" πολύ πιθανά να λειτουργεί έξω από το κλασσικό γιατρικό λειτουργικό του "Ένα φάρμακο για κάθε σύμπτωμα".

Εικόνα

Συνήθως όμως, οι πλαγιοκόπηση των φαρμακευτικών γίνεται με τέτοιο τρόπο, που δεν μπορεί εύκολα ένας στην επαγγελματική ιατρική επιστήμη να λειτουργήσει με την καθαρότητα και διαύγεια που χρίζει η κάθε περίσταση...

Έτσι ερχόμαστε στο εξής φαινόμενο... όπως ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από τα κυκλώματα ποδοσφαίρου, έτσι και οι άνω έχουν το ίδιο ακριβώς λειτουργώ ... όταν ξεφύγει ένας (με περίσσιο θάρρος & θράσος), ή είναι τρελός, ή είναι άγιος.

Εικόνα
 #81384  από Dhmhtrhs
 Σάβ Νοέμ 24, 2012 8:44 pm
εΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΉς ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
θα μπλεχτουμε παλι στα διχτυα των εμπορων των εθνων, ποιος αρΑΓΕ ΘΥΜΑΑΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗς ΥΓΕΙΑς ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ