• Αλλάζει η συμμετοχή στα φάρμακα!

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #80521  από κατερινα 55
 Σάβ Νοέμ 03, 2012 6:55 am
Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν πλέον ακόμη και οι ασθενείς χρόνιων παθήσεων τα φάρμακα που δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο νόσημά τους έστω κι αν καταπολεμούν συμπτώματα που σχετίζονται με αυτό.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/3057
 #80549  από kate2002
 Σάβ Νοέμ 03, 2012 9:56 pm
την τριτη που μας περασε πηγαμε σε πνευμονολόγο, γριπη...πρωτα κολλησε ο μικρος μετα εγω κι ολοι ενας ενας... για ολους μας η επιβάρυνση ηταν η ιδια στα φαρμακα-τα μισα δεν τα πηραμε ποτε γιατι δεν υπαρχουν. 125 ευρω για τους 4...ευτυχως ο ενας γιος μου γλιτωσε χωρις να αρρωστησει... ποιό 0%;;;;
 #80557  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Νοέμ 05, 2012 6:07 pm
Anton έγραψε:0% στα φάρμακα της σκλήρυνσης μόνο. τα υπόλοιπα...
Ναι !!!! Το γραψαμε , νωριτερα αλλά σβηστηκε ,λογω προβληματος στον διακομιστη !!!!!! Θα ξαναγραψω, αργοτερα ! Το γεγονος, παντως ειναι αυτο ! 0% ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ !!!! Στα υπολοιπα 25% ......... :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi: :violence-uzi:
 #80575  από Vasoula
 Δευ Νοέμ 05, 2012 11:10 pm
Συγνωμη για αυτο που θα πω αλλα δεν μαμιουνται ολοι τους!!!!

Εμεις πληρωνουμε τα συμπληρωματα ολα απο την τσεπη μας δεν επιβαρυνουμε σχεδον καθολου το κρατος εκτος απο 2 μαγνητικες που εκανε ο αδερφος μου μεχρι τωρα και δεν ζηταμε τιποτε εκτος απο το να εχει ασφαλιση αφου δεν δουλευει, εχουμε στεγνωσει οικονομικα σαν οικογενεια κι αν χρειαστει χτυπα ξυλο κατι θα το πληρωσουμε κι αυτο με συμμετοχη;

ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ εγω ειμαι ανεργη με δυο πτυχια, ο αδερφος μου ανεργος λογω της παθησης (οταν ξεκινησε η σκληρυνση τον διωξαν απο τη δουλεια γιατι ξεχνουσε, επεσε δυο φορες απο την καρεκλα στο γραφειο, ειχε αδυναμιες κλπ) και περιμενουμε απο εναν μισθο να ζησει η οικογενεια κι αυτοι λενε οτι θα κοψουν κι αλλα;;; Απο ποιον;;; :violence-pistoldouble:
 #80576  από Hristos!
 Τρί Νοέμ 06, 2012 12:48 am
Vasoula έγραψε:Συγνωμη για αυτο που θα πω αλλα δεν μαμιουνται ολοι τους!!!!

Εμεις πληρωνουμε τα συμπληρωματα ολα απο την τσεπη μας δεν επιβαρυνουμε σχεδον καθολου το κρατος εκτος απο 2 μαγνητικες που εκανε ο αδερφος μου μεχρι τωρα και δεν ζηταμε τιποτε εκτος απο το να εχει ασφαλιση αφου δεν δουλευει, εχουμε στεγνωσει οικονομικα σαν οικογενεια κι αν χρειαστει χτυπα ξυλο κατι θα το πληρωσουμε κι αυτο με συμμετοχη;

ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ εγω ειμαι ανεργη με δυο πτυχια
, ο αδερφος μου ανεργος λογω της παθησης (οταν ξεκινησε η σκληρυνση τον διωξαν απο τη δουλεια γιατι ξεχνουσε, επεσε δυο φορες απο την καρεκλα στο γραφειο, ειχε αδυναμιες κλπ) και περιμενουμε απο εναν μισθο να ζησει η οικογενεια κι αυτοι λενε οτι θα κοψουν κι αλλα;;; Απο ποιον;;; :violence-pistoldouble:
Μια απο τα ιδια και για μενα ΑΚΡΙΒΩΣ. Εκανα bold το σημειο που ειναι σαν να περιγραφεται με λεπτομερια ο εαυτος μου, για να μην τα ξαναγραφω εγω και νευριαζω περισσοτερο :violence-uzi: :violence-uzi:

Υ.Γ. Ειχα κανει ενα ποστ το πρωι που εξηγουσα τι θα ισχυει στα φαρμακα με το πολυνομοσχεδιο, αλλα "σβηστηκε" απο τη βαση με το προβλημα που παρουσιαστηκε αργοτερα. Δεν εχει νοημα να το ξαναγραψω, μιας και την κατασταση στα φαρμακα θα τη βιωσουμε ολοι αμεσα...
 #80591  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Νοέμ 06, 2012 12:45 pm
Αχχχχχ.........!!!!!!! Ολοι ,εδω μεσα, με ελαχιστες αποκλισεις, βρισκομαστε στην ιδια κατασταση !!!!!!Βεβαια, υπαρχουν συνασθενεις, που ΔΕΝ ειναι ΚΑΙ συμπασχοντες !!!!!! Τετοια αποψη, εχω σχηματισει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για τους ''επισημους εκπροσωπους μας'' , των Συλλογων και της ΕΣΑμεΑ !!!!!! Δυστυχως !!!! Το λεω , με μεγαλη λυπη !!!!! Θα μπορουσαν, ολοι αυτοι, μιας και εχουν προσβαση και λογο , στις διαφορες επιτροπες τις κυβερνητικες, να εχουν προλαβει το κακο !!!!!! Να εχουν προλαβει....τα ΚΕ.Π.Α.-σφαγεια ...τον (ακρως)αντιεπιστημονικο ΚΕΒΑ....τις περικοπες, γενικα, των ελαχιστων παροχων προς τους χρονιως πασχοντες !!!!!!!! Αυτα, δεν τα λεω με αντιπολιτευτικη διαθεση ! Ειλικρινα, τα λεω, με...πονο ψυχης, γιατι περιμενα απο τους επισημους φορεις των αναπηρων , να δειξουν σθεναρη σταση !!!!!!!!!!!!!!!!!!Λοιπον, στο θεμα μας !!!!!!!!! Η 0% συμμετοχη, σε ΟΛΑ τα φαρμακα , για τους πασχοντες απο σκπ, εχει καταργηθει απο τον Μαρτιο !!!!! Η εγκυκλιος, ομως, δεν ηταν ξεκαθαρη κι ετσι , τωρα τελευταια, δοθηκαν διευκρινισεις ! Εχουμε , λοιπον, μηδενικη συμμετοχη, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ !!!!!!!!! Στα αλλα, 25% !!!!!!!!!!!!!! Ισως, υπαρχει ενα ''παραθυρακι'' , αν ο γιατρος δεχτει να γραψει σκπ-παραπληγια , να εχουμε 0% σε ολα !!!!!!! Λεω, ''ισως'', επειδη ,για τους παραπληγικους, ΔΕΝ ειναι σαφης η εγκυκλιος.....!!!!! Και , τωρα, σκεφτομαι ......Εμεις, με σκπ, τι φαρμακα παιρνουμε ??? Τα, ακριβα, ιντερφερονες, τυσαμπρι, τζιλενια, φαμπυρα...κλπ, ειναι, προς το παρον, ΔΩΡΕΑΝ ! Η κορτιζονη, επισης,οπως και το μιορελ! Τα υπολοιπα, αντικαταθλιπτικα, αντιεπιληπτικα, αντιναρκοληπτικα, που ειναι φαρμακα, αλλων παθησεων, αλλά μας τα δινουν για συμπτωματα της σκληρυνσης...θα ειναι δωρεαν????Τα φαρμακα, για το στομαχι , που παιρνουμε με την κορτιζονη, θα ειναι δωρεαν? Τα φαρμακα, για θυρεοειδη, χοληστερινη, οστεοπορωση....που αντιμετωπιζουν επιπτωσεις της φαρμακευτικης αγωγης, θα ειναι δωρεαν ????Το τροφοκαρντ, για τις κραμπες, θα ειναι δωρεαν??????? Ε??????????Μαλλον, οχι !!!!! Φοβαμαι, οτι , γι'αυτα τα ''παραπλευρα'' , θα πρεπει να δινουμε ''μαχες'' με τους γιατρους...χαμενες ''μαχες'' !!!! Θυμηθειτε , ποσο, αρνητικοι ηταν, οι περισσοτεροι ''γιατροι'' , οταν τους ζητουσαμε να γραψουν συμμετοχη 0%, οταν ισχυε, ακομα, η εγκυκλιος του 2010 !!!!!!!Φανταστειτε τι θα γινεται , τωρα !!!!!!!!!!Η κατασταση, λοιπον, ειναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ !!!!! Θα αναγκαστουμε να κοψουμε πολλα φαρμακα και να υποστουμε τις ασχημες επιπτωσεις στην υγεια μας ! Προσωπικα, αυτο εχω κανει, ηδη ! Εχω κοψει ΠΟΛΛΑ !!!!!!!!Ας παψουν να μας λενε, κυβερνηση και επισημοι εκπροσωποι αναπηρικων οργανωσεων, οτι δεν θα γινουν περικοπες στα επιδοματα ! Και τι εγινε ? Πρωτα-πρωτα, εχουν τροπο να τα κοψουν εντελως (βλ.ΚΕΠΑ)! Επισης, τα , ηδη, χαμηλα ποσα των επιδοματων, με τα οποια ζουν , πλεον, οικογενειες, πώς να φτασουν ΚΑΙ για τα φαρμακα των χρονιως πασχοντων???? Πώς???? Δεν φτανει που, εδω και πολλα χρονια, ειμαστε αναγκασμενοι να πληρωνουμε τις, απαραιτητες , βιταμινες, απο την τσεπη μας..............Σας ζαλισα !!!!!!!!!!!!!!! :confusion-seeingstars: Αυτα, ολα, με βασανιζουν, ομως !!!!!!! Με βασανιζουν ΠΟΛΥ !!!!!!!!!!!!! :sad-roulette: ΥΓ.Αν, χρειαστω κορτιζονη,δεν θα παρω!!!!! Ξερετε γιατι ??? Αν δεν μπορω να εχω δωρεαν τα φαρμακα για το στομαχι, τι θα κανω ??? Θα αφησω να παθω ζημια ΚΑΙ στο στομαχι ????? ΟΧΙ , βεβαια !!!! Οποτε, ουτε κορτιζονη...........................
 #80593  από ΙΡΜΑ
 Τρί Νοέμ 06, 2012 1:17 pm
ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΡΜΑΚ0 ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΚΛΗΡΗΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ .ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΓΑΖΕΙ 0 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
 #80613  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Νοέμ 06, 2012 7:36 pm
ΙΡΜΑ έγραψε:ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΡΜΑΚ0 ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΚΛΗΡΗΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ .ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΓΑΖΕΙ 0 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
:text-thankyouyellow: Αρκει, ομως, να δεχτει ο γιατρος ! Αφου, σιγουρα δεν θα ειναι νευρολογος και δεν θα ξερει(ή θα κανει οτι δεν ξερει) τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ! Αφου και οι νευρολογοι, συχνα, τα...ξεχνουν !!!!!Ενταξει, σε περιπτωση εμφανους και πολυ σοβαρου κινητικου προβληματος, δηλαδη καθαρης παραπληγιας, δεν θα εχει αντιρρηση !!!!!!!!!!!!!! Τι γινεται, ομως, με αλλες περιπτωσεις ??? Ειναι γνωστο οτι, το παραπληγικο επιδομα , χορηγειται ΚΑΙ σε περιπτωσεις ανθρωπων με σκπ, που παρουσιαζουν παραπαρεση...........!!!!!!!!!! Τελος παντων !!!!! Τα νεα ''μετρα'' για τα φαρμακα , ειναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ και εχουν στοχο την εξοντωση των ασθενων ! Κυριως , των χρονιως πασχοντων.......!!!!!! Πρεπει να αντιδρασουμε !!!! Πριν μας κανουν κι άλλα...........!!!!!!