• Αποτελεσματικό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας (?)

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #80430  από Στάθης
 Πέμ Νοέμ 01, 2012 5:40 pm
Το Alemtuzumab αρκετά γνωστό και ως Campath με εμπορική ονομασία Lemtrada

είναι ένα φάρμακο που κυκλοφορεί στην αγορά για αντικαρκινική θεραπεία της λευχαιμίας, και έχει χρησιμοποιηθεί off-label σε μικρότερες δόσεις για την θεραπεία της σκλήρυνσης. Οι κλινικές μελέτες δείχνουν μια σαφής αποτελεσματικότητα, αλλά δυστυχώς σαν αντικαρκινική θεραπεία συνοδεύεται και από πολύ άσχημες παρενέργειες.

Η πιο κουφή του παρενέργεια είναι αυτοάνοση....
http://www.mssociety.gr/news/?p=784

Πολλά εδώ για την χρόνια πορεία των μελετών & άλλων νέων του φαρμάκου:
http://www.msrc.co.uk/index.cfm/fuseact ... ageid/1307

Στο φόρουμ κάτι έχει ξαναγραφτεί:
viewtopic.php?f=10&t=2063
viewtopic.php?f=10&t=822&view=previous
viewtopic.php?f=15&t=1871
 #80432  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Νοέμ 01, 2012 7:21 pm
:sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: Γιατι, καθε φορα που ακουω ή διαβαζω για μια νεα ''θεραπεια'' (?????????????) , νοιωθω περιεργα ??????????? Νοιωθω οτι καποιος ή καποιοι , μου βγαζουν, κοροϊδευτικα, τη γλωσσα !!!!!!!!!!!!!!! Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!!! :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: ΥΓ. Εχω κι εγω...ολιγον...χασιμοτο !!!! Ευτυχως, δεν χρειαζομαι φαρμακα, προς το παρον, τουλαχιστον !!!!! Τι φταιει ???? Μαλλον , οι ιντερφερονες.................... :teasing-tease:
 #80461  από ahilleas
 Παρ Νοέμ 02, 2012 11:09 am
Αννα γι αυτο ακριβως το λογο εβαλα το ερωτηματικο,στο τελος του τιτλου.Μαλλον ηθελε καποιο αλλο σημειο στιξης,που να δειχνει την δυσπιστια μου σε τοσο βαρυγδουπους τιτλους.<αποτελεσματικο???>Το <βαρεθηκα> που λες,ειναι το λιγοτερο και το πιο ευγενικο,γι αυτο που νιωθουμε ολοι σε σχεση με τις υποσχεσεις των φαρμακευτικων και των γιατρων.
 #80462  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Νοέμ 02, 2012 11:15 am
:greetings-waveyellow: Η, κατα τα άλλα, πλουσια Ελληνικη γλωσσα, δεν εχει προβλεψει σημειο στιξης, που να εκφραζει τα ...ποικιλα....συναισθηματα μας ...τα προκαλουμενα απο τις... :twisted: καταστασεις που ζουμε .................
 #80474  από Κωνσταντίνα
 Παρ Νοέμ 02, 2012 4:14 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε::sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: Γιατι, καθε φορα που ακουω ή διαβαζω για μια νεα ''θεραπεια'' (?????????????) , νοιωθω περιεργα ??????????? Νοιωθω οτι καποιος ή καποιοι , μου βγαζουν, κοροϊδευτικα, τη γλωσσα !!!!!!!!!!!!!!! Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!!! :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: ΥΓ. Εχω κι εγω...ολιγον...χασιμοτο !!!! Ευτυχως, δεν χρειαζομαι φαρμακα, προς το παρον, τουλαχιστον !!!!! Τι φταιει ???? Μαλλον , οι ιντερφερονες.................... :teasing-tease:
Εγώ εκτός από περίεργα νιώθω και απάθεια, σα να μη με αφορά το "χαρμόσυνο" νέο.
Τυχαίο;;;;-δε νομίζω.
ΥΓ απέκτησα κι εγώ ολίγον χασιμότο και ολίγον σύνδρομο ρεινώ :obscene-hanged: .
 #80476  από ΑΝΝΑ59
 Παρ Νοέμ 02, 2012 4:46 pm
Κωνσταντίνα έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε::sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: Γιατι, καθε φορα που ακουω ή διαβαζω για μια νεα ''θεραπεια'' (?????????????) , νοιωθω περιεργα ??????????? Νοιωθω οτι καποιος ή καποιοι , μου βγαζουν, κοροϊδευτικα, τη γλωσσα !!!!!!!!!!!!!!! Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α !!!!!!!!!!! :sad-roulette: :sad-roulette: :sad-roulette: ΥΓ. Εχω κι εγω...ολιγον...χασιμοτο !!!! Ευτυχως, δεν χρειαζομαι φαρμακα, προς το παρον, τουλαχιστον !!!!! Τι φταιει ???? Μαλλον , οι ιντερφερονες.................... :teasing-tease:
Εγώ εκτός από περίεργα νιώθω και απάθεια, σα να μη με αφορά το "χαρμόσυνο" νέο.
Τυχαίο;;;;-δε νομίζω.
ΥΓ απέκτησα κι εγώ ολίγον χασιμότο και ολίγον σύνδρομο ρεινώ :obscene-hanged: .
:bow-yellow: Ακριβως, Κωνσταντινα μου !!!!!!! Απαθεια !!! Αυτο , αισθανομαι κι εγω !!!!!!!! Επισης κανω μοχθηρα σχεδια ! :evil: Σκεφτομαι, με ποιο τροπο θα ''κραξω'' τον καθε ασχετο , που, ταχα, ενδιαφερεται για μενα, οταν μου μιλησει για το...νεο φαρμακο.....!!!!! Σκεφτομαι , τι να πω ....''παρτο εσυ ''...''παρτο και κανε το γαργαρα...''....''παρτο και κανε το υποθετο'' ...και αλλα τετοια.................... :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
 #80481  από litsa
 Παρ Νοέμ 02, 2012 7:44 pm
χαχααχχα τι να πω?

ενώ πχ. οι γιατροί νοσηλεύτριες κτλ κτλ μας λενε απαραίτητα το φάρμακο 3 φορές την εβδομάδα... τώρα που έλειψε ... λένε κανένα πρόβλημα...
τώρα θα φταίω εγώ να μην το ξανακάνω??? εεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!! ????????????????
 #80518  από Π.Μ79
 Σάβ Νοέμ 03, 2012 1:58 am
Βασικά Άννα, δε χρειάζεται να κράξεις με βρισίδια ή με επίθεση τους γιατρούς.
Μπορείς άνετα άμα μελετήσεις όλα αυτά που αραδιάζουμε, να τους στριμώξεις σε μια γωνία σαν απειλούμενες κατσαρίδες.
Αυτός ο τρόπος, δημιουργεί φοβερό αίσθημα κατωτερότητας και απειλής σε ένα γιατρό που ξαφνικά ''συλλαμβάνεται'' να μη μπορεί να απαντήσει για κάτι που υποστηρίζει χρόνια με περίσσια θέρμη.

Λίτσα, πολύ καλή η απορία σου. Πραγματικά, αν πάρεις επίσημη απάντηση, ειλικρινά, πολύ θα ήθελα να την ακούσω. :)

Φίλε Αχιλλέα, όταν βρουν την πραγματική αιτία της σκπ, όταν το φάρμακο που θα λανσάρουν, όντως έχει αποτελέσματα χωρίς να μας σκίζει, τότε πίστεψέ με, όλοι θα τρέχουν να το πάρουν.
Μέχρι τότε δυστυχώς, κάποιοι θα καταστρέφονται, κάποιοι θα είναι οκ πιστεύοντας ότι είναι λόγω του τρυπήματος, κάποιοι θα είναι με τα πάνω και τα κάτω τους υπομένοντας τις παρενέργειες και πάει λέγοντας.
Επίσης βέβαια, οι ντόκτορες θα συνεχίσουν να παίζουν ζάρια εις βάρος μας και ας μη ξανανοίξουμε την κουβέντα για το πόσο ποσοστό ευθύνης αναλαμβάνουν. :D