κοριτσια,,και αγορι,,ευχαριστω για το καλωσορισμα!!!!!!!!!!!!!!ξερετε,,η ασθενεια,, με --ριχνει-- συχνα,,και οντως νοιωθω κοινωνικα μη ευπροσδεκτη απο τους υγειεις.....εγω,, εχω αυτο το --κατι-- που με εμποδιζει λειτουργικα ,, να ειμαι φυσιολογικη οπως οι υγειεις............θελω να παλευω,,αλλα οταν αρχιζει ο πονος,,πιό μυαλο ειναι αυτο που μπορει να ξεφυγει απο τη σκεψη της ασθενειας;;
παρολα αυτα,,νοιωθω ανθρωπος,, προσπαθω για μενα,,για την ασθενεια,, για αλλους ασθενεις,, αλλα ολα μου τα ενδιαφεροντα στρεφοντε γυρω απο τη λεξη --ασθενής--αυτο δεν ξεχνιεται...............
η ασθενειά μου!!!!! σε μια crohn,, υπαρχουν εξαρσεις και υφεσεις,, οπως σε ολα τα αυτοάνοσα,,,, εχουμε διαρροιες,με αιμα,,,, φλεγμονη στο εντερο,, η σε ολοκληρο το πεπτικο,, κανουμε συνεχως ειδικη διαιτα,, τρωγοντας μονο κρεατα μακαρονια ρυζι, και ψαρια,,,,,,,,,,,,,,,ολα τα αλλα,, υπαρχουν ατομα που τρωμε μερικα πραγματα,,και καποιοι που περιοριζουμε πολλά απο τη διατροφη μας,, .....κανουμε περιεδρικα αποστηματα,, με συριγγια,, που εμποδιζουν την ορθια σταση και το περπατημα,, φοραμε πανες,, γιατι δεν εχουμε τον ελεγχο του εντερου....γενικα,,ειναι μια δυσκολη ασθενεια,,οπως δυσκολες ειναι ολες οι αυτοάνοσες..........η ασθενεια μας,,δεν περιοριζεται μονο στην crohn,,,,αλλα προκαλει και εντονες αρθριτιδες,,σπονδυλαρθριτιδες,, αγκυλοποιητικες,, και πολλα αλλα προβληματα,,οπως επισης και αλλα αυτοανοσα............
εγω,,φαινομαι εξωτερικα καλα,,,ομως,,λειτουργικα,, εχω προβλημα απο συριγγια,, και οπου παω,,φροντιζω να υπαρχει τουαλετα,,,διαφορετικα,,η θα παρω 3-4 αντιδιαρροικα,, η θα καθησω στο σπιτι.......αυτα για την crohn!!!!!!!!...
ειδα καποια δικα σας ατομα,, στις πορειες διαμαρτυριας,,και θελησα να γινω φιλη σας,, και μεις,, με τον συλλογο μας,, συμετειχαμε σε μερικες πορειες,,και ειμαι ατομο δυναμικο,, για τον συλλογο μου,,αλλα μεσα μου ψυχολογικα,, ειμαι, γενικως απαραδεκτη..το γνωριζω,,αλλα ειμαι 22 χρονια στην ασθενεια,,και δεν το πηρα αποφαση, οτι θα ζω μαζι της για παντα........με ριχνει,, οταν δεν μπορω να φαω,, οταν χρειαζομαι την τουαλετα,,οταν θελω να βγω ελευθερα εξω ,,αλλα πρεπει να --χαπακοθω-- πρωτα..........................αυτα παιδια...........σιγα σιγα,,θα γνωρισω και σας,,διαβαζοντας τις αναρτησεις..........................................