καλημέρα!πάσχω από ΣΚΠ τα τελευταία 2 χρόνια (από τα 18 μου).μου εμφανίστηκε με πάρεση του δεξιού μου χεριού μούδιασμα σε όλη τη δεξιά μου πλευρά και αλλοίωση στην ομιλία μου.ο νευρολόγος που με είδε (δεν λέω ονόματα για ευνόητους λόγους) μου έκανε μαγνητική εγκεφάλου και αμέσως εισαγωγή και κορτιζόνη.είχα μόλις 2 ενεργές εστίες στον εγκέφαλο και ο αυχένας ήταν πεντακάθαρος! έκανα 3 μήνες ιντερφερόνη (rebif 44άρι) αλλά το σταμάτησα λόγω της βαρειάς κατάθλιψης που μου έφερε και της απόπειρας να αφαιρέσω τη ζωή μου (που ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ).έφυγα από το νευρολόγο που με παρακολουθούσε (μάλλον γιατί μου είχε κάνει τη παρακέντηση και πόναγα πολυ για κανα-δυο μέρες δεν τον είχα πάρει με καλό μάτι) και μας είπαν για τον Κουντούρη (παρουσιάζοντας τον μας ως κορυφαίο νευρολόγο) που ενώ μου έκανε τη ζημιά μετά έμαθα πως ήταν απατεώνας και δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ενώ έφαγε από τους γονείς μου 10.000 και παίδευε εμένα με 20 υποτροπές μέσα σε 15 μήνες.μετά από αυτό πάω μόνο σε γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία και ΠΟΤΕ σε ιδιώτη αν δεν έχω δει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!η ζημιά που μου έκανε ήταν να πάθω παραπάρεση και των 4άρων άκρων να έχω πόνο σε όλο μου το σώμα και να φτάσω στη κλίμακα 6,5 δηλαδή 0,5 πριν το αναπηρικό καροτσάκι.Η νευρολόγος που με είδε μου έδωσε αμέσως 2 γραμμάρια κορτιζόνη ενδοφλέβια το πρωί και ένα το βράδυ. αυτό συνεχίστηκε για 5 μέρες που έμεινα μέσα.συγχρόνως μου έκανε εξετάσεις αίματος και με μεγάλο ρίσκο μου έκανε 2 δόσεις tysabri μέσα σε 4 μέρες για να περπατήσω πάλι και να έχω μια φυσιολογική ζωή(με έπαιρνε στο λαιμό της αν πάθαινα τίποτα) αλλά χάρη στο ρίσκο που πήρε είμαι πλέον καλά! tysabri μου έδωσε με μεγάλο ρίσκο γιατί όταν ήμουν στο Κουντούρη είχα κάνει μπλε ορό και ως αποτέλεσμα δεν έκανε να πάρω ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ tysabri.πλέον έχω ξεκινήσει copaxon ενέσεις και είμαι καλά!της είμαι άπειρα ευγνώμων για αυτό! ενώ έχω τη πιο ήρεμη μορφή ΣΚΠ παραλίγο ο Κουντούρης να με κάνει να έχω την πιο επιθετική (μιας και η τελευταία υποτροπή ήταν άκρως επιθετική!)έγινα καλά κατά 98% αλλά πάω γυμναστήριο προσέχω τη διατροφή μου να κοιμάμαι σωστά και έκοψα το τσιγάρο!πλέον έχω περίπου 10 εστίες στον εγλκέφαλο και 1 στον αυχένα (όλες ανενεργές όμως).αυτή είναι η σύντομη πορεία μου μέσα στα 2 χρόνια που πάσχω από ΣΚΠ!ελπίζω να μην παραφουσκώσει ο κατάλογος στα επόομενα 2 χρόνια!
Νομίζω πως πολύ ασθενείς με ΣΚΠ έχουν υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από τις αλχημείες των "μη καταρτισμένων και κακών νευρολόγων" παρά από την ίδια την πάθηση. Γνωρίζω δλδ αρκετά παραδείγματα.
Εύχομαι οι δοκιμασίες που πέρασες να είναι η τελευταίες και το μέλλον να σου χαρίσει υγεία και ευτυχία.